Nu börjar det närma sig. En evighetsväntan börjar nå sitt slut. Ena sekunden känns det som om att jag har varit gravid i fem år, att det är ett annat liv sedan jag gjorde det där testet i vårt badrum i Västerås i augusti. På ett annat sätt känns det som om att jag har varit gravid i fem minuter. Innan jag blev gravid och när jag var i vecka fem, sex tänkte jag att nio månader är en evighet. Men det är de absolut inte. Som jag känner just nu så hade jag klarat av att vara gravid i nio månader till, men det är också för att alla alltid har sagt att man är så less i slutet. Och även om mina hormoner är överallt och saker och ting känns tungt så är jag inte less. Jag älskar min mage, jag älskar att pyssla och dona, jag älskar lugnet, jag älskar dagarna med Victor, i vår lilla bubbla. Jag går inte runt och tänker att åh nu får det räcka, jag går istället runt och tänker att åh hoppas jag hinner med det här och det här nu innan bebisen kommer. Jag tittar på magen och vill föreviga den, klappar och myser. Stolt. Glad. Vill stoppa tiden på ett sätt. Samtidigt som längtat till mitt barn har tagit över hela mig, vill ha X på mitt bröst nu, vill lukta, pussa och prata med hen, vill vara mamma på riktigt nu.

Mitt i allt det här så känner man även en slags sorg. Eller iallafall jag. Det är slutet på en era, och någonting nytt kommer att börja. Vilket är fantastiskt. Det största i livet. Men jag sörjer också lite att åren utan barn med Victor är över, förberedd på år av något mindre sömn och prat om bajs istället för öl och utekvällar tillsammans. Vår tid med fokus på bara varandra går ju över till någonting annat nu. Sörjer vår tid som aldrig kommer igen. Fast jag vet ju att den gör det, fast på ett annat sätt. Ser tillbaka på våra år som en saga, och är så glad över att vi fick sex år tillsammans där vi bara kunde vara unga och kära. Inga måsten utan bara kravlös kärlek. Det är bland de finaste jag vet med vår historia, hur allting har tagit sin lilla tid. Dejtandet, att bli sambos, för att sedan flera år senare förlova oss och gifta oss. Och tillsist skaffa familj. Glad att vi har så många minnen innan bebis som vi kommer att kunna berätta för hen om sen. Och jag hoppas att vi ser till att inte glömma bort oss i det här, att vi fortfarande kommer ihåg att vi är ett ungt gift par som tycker om att pussas, dricka rödvin och ser på varandra som partners och inte bara som mamma och pappa.

Sörjer även att min första graviditet nu snart är över. Att känslan av att bära mitt första barn snart är slut. Det är de häftigaste jag har varit med om. Att få skapa det här bandet med min lilla människa som jag föralltid kommer att älska. Att få känna dom första sparkarna är en av mina vackraste minnen eller få se min kropp förvandlas och se hur mitt barn har vuxit där inne har varit så häftigt. Kommer alltid minnas vårt första ultraljud, när jag var i vecka tio eller så och vi fick se en liten liten människa där inne. Jag och Victor blev helt tysta. Och bara tittade. Så overkligt. Och stort. Sörjer men är ju såklart även så tacksam över att jag ens har fått uppleva det här men det vet ni. Jag tror bara att det är ganska vanligt att man även sörjer att det är över, det känns även så märkligt att min mage snart är borta, att jag bara är Maja igen.

Men nu ska jag bli mamma. Någons mamma. Jag ringer ju min mamma kanske en gång om dagen och utan henne vet jag inte vad jag skulle göra. Och nu ska jag bli den personen för någon. Den man ringer och förväntar sig ett bra svar av. Den man vet alltid svarar i telefonen och ser till att saker och ting löser sig. Den man tyr sig till. Den man vet alltid är där. Den man tycker lagar godast mat i hela världen. Den man finner tröst och värme hos. Så läskigt och stort, vilket ansvar jag kommer att få över en natt. Men så glad att jag delar allt det här med barnets pappa. Han kommer att bli den bästa pappan i hela världen. Och är glad över att vi delar på det här gigantiska ansvaret. Att skapa den bästa lilla människan.


Jag har så länge älskat barn. Varit den i alla sammanhang som har frågat om jag får hålla någons barn och Nellie och Mason har blivit som mina egna. Victor har varit likadan, alltid älskat barn. Och nu ska vi få vårt alldeles egna.

Jag ser så mycket framemot att få se den lilla människan. Hur hen ser ut. Får den min eller Victors näsa och tår? Kommer hen ha hår? Hur kommer personligheten att vara? Som sin mamma med ett hett temperament och som alltid pratar lite högre än nödvändigt, eller som sin pappa? Mer lugn, eftertänksam och harmonisk. Jag är så nyfiken på det så jag nästan spricker. Dagdrömmer om när hen är två år och börjar prata med oss, hur roligt vi kommer att ha då. Vi satt och la pussel för ett tag sedan en kväll och skrattade åt att vi om några år kommer höra rörelser från övervåningen och sen en rufsig unge i pyjamas smyga ner för trappan med sin snuttefilt. Längtar efter alla minnen vi kommer att få. Längtar efter livet med dom här två människorna.

Så även om tiden har gått fort och jag egentligen inte känner mig klar, så är jag så redo nu. Att få träffa mitt barn. Och att få bli mamma, och att få se Victor bli pappa, och att vi blir en liten familj. Vi mot världen.

Så tacksam över den här graviditeten, och att jag alldeles snart är mamma.

Rekommenderade inlägg

83 kommentarer

 1. Amanda Svara

  Ryser när jag läser detta, din ärlighet. Så så fint, du kommer utan tvekan bli världens bästa mamma. All lycka till dig Maja & till er nya lilla familj ❤️

 2. Ida Svara

  Så fint, och så spot on i alla de tankar och känslor som finns i slutklämmen av graviditeten, kan relatera till ALLT. Magiskt❤️

 3. Emma Eleonora Svara

  Åh wow Maja, vilken fin text! Blev alldeles tårögd och längtansfull tills det är min tur!

 4. Felicia Svara

  wow så vackert ❤️ ni kommer bli världens bästa föräldrar

 5. Sandra Svara

  Wow Maja!! Du är bäst på att skriva, att förmedla känslor och att få mig som läsare att verkligen fastna i din text och känna tårar nedför kinden ❤️ Du kommer bli världens finaste mamma.

 6. Julia Törnqvist Svara

  MAJA ❤️ ÄLSKAR att se tillbaka på bilder från din och Victors kärlekssaga, den finaste! ❤️ Gärna mer återblickar ❤️ Din text och dina starka ord- helt rörd! Du- MAJA- du kommer bli en underbar mamma, & Victor en underbar pappa- ert barn kommer fyllas med kärlek varje dag. En gränslös sådan. All lycka till ❤️❤️❤️

 7. Doris Svara

  Så fint skrivet, all lycka till er. Märkt att du varit borta några dagar och hoppas på att allt är bra med er❤️

 8. Tove Svara

  WOW! Tårarna rinner längs kinderna♥️

 9. Elin Svara

  men wow, alltså tårarna som rinner längs mina kinder nu <3
  Kärleken ni kommer ge till minimänniskan som snart är hos er, är obeskrivlig. Att du kan sätta ord på dina känslor så bra, är fint.

  Ni kommer vara (och är) två fantastiska föräldrar <3 Skickar massa kramar till er båda!!!

 10. Maria Jakobsson Svara

  Så otroligt vackert skrivet.
  Stort lycka till i era nya roller, ni kommer att bli världens bästa föräldrar. Ser så mycket fram emot att fortsätta följa er.❤️

 11. Sofia Svara

  Tårarna rinner, fina Maja 😭❤️ så himla fin text! ni kommer bli fantastiska föräldrar!

 12. Monica Svara

  Det kändes som att jag precis läste den finaste romanen någonsin. Känslan, pirret, rädslan, kärleken – Maja du kan verkligen sätta ord på saker. Skickar massa kärlek och pepp till dig och Victor och er familj. ❤️

 13. Hanna Svara

  Tycker du fångar det på pricken! Förväntan och avskedet i ett. Saker och ting förändras och blir aldrig samma mer och man förstår inte riktigt hur det kommer att bli. Men det blir fantastiskt. Sitter här med bf om 13 dagar, gravid med vårt andra och känslan är lite den samma. Hur ska vi hinna med två, hur ska vi hinna med varandra och samtidigt längtar jag ju. Att få vara ett litet gäng känns så stort, att få se min stora lilla bli storasyster och att få de deras relation växa fram. Wow! Stort varmt lycka till Maja och njut av både sista och första tiden. Så omtumlande och så fantastiskt!

 14. Ellinor Svara

  WOW! Vilka ord och formuleringar Maja! <3
  Jag är så glad för er skull, och helt säker på att du kommer bli världens bästa mamma precis som du säger att Victor kommer bli världens bästa pappa!

 15. Johanna Svara

  Såå himla vacker text & så vackra känslor! Du är väldigt duktig på att skriva Maja, sluta aldrig med det!
  Kram♥️

 16. Elin Svara

  Wow. Blir alldeles rörd. Även om barn är långt borta för mig kan jag inte låta bli att längta när du skriver så vackert om det. Lycka till med allt! Njut! Av det jag känner till så kommer ni bli fantastiska föräldrar, och då vet jag bara det du valt att berätta.

 17. Malin Svara

  Har gåshud från TOPP till TÅ, vilken powerwoman du är och kommer till att bli för ditt barn!

 18. Elin Svara

  Ni kommer bli världens bästa! Den kärleken du dagligen gav Hugo. <3 värmde varje del av mig.

 19. W Svara

  Fantastiskt! Sitter på tåget och läste inlägget, var tvungen att bita mig i läppen för att inte falla ut i nån slags gråtattack! Ser fram emot att följa er resa, er nya resa😍

 20. Ulrika Svara

  Så fint skrivet!! Du satte ord på alla känslor man har inför sin första förlossning. Så mycket blandade känslor! Jag hade BF igår och väntar med spänning..
  Lycka till med inspurten och förlossning när den kommer! ♥️

 21. Maja Svara

  Verkligen den finaste texten jag läst. <3 du inspirerar så många människor i de du skriver, att du låter dug själv tänka i så många olika banor och bara låte det vara så! Längtar att få läsa om eran nya resa som börjar nu

 22. Linn Svara

  Det här rörde mig till tårar, så otroligt glad för er skull och önskar er all lycka som världen kan ge er❣️

 23. Lisa Svara

  Jag grät efter andra stycket och fick rysningar av din text, helt otroligt skrivet. Du kommer bli världens bästa mamma! <3 <3

 24. Angelica Svara

  Men wow Maja! Blev alldeles tårögd av det här inlägget (som så många av dina inlägg!), du är så himla bra på att uttrycka dig så, så fint. Känner ju inte dig egentligen såklart, men är helt övertygad om att du och Victor kommer bli alldeles fantastiska föräldrar <3

 25. Josefin Svara

  Så fint skrivet! Du är verkligen bra på att förmedla känslor via text, det berör. Du kommer bli en fantastisk mamma och Victor en fantastisk pappa. Önskar er all lycka till framöver <3

 26. Erika Svara

  Du skriver så fint Maja! Längtar till den dagen jag får uppleva samma sak med min man ❤️

 27. Fanny Svara

  Väldigt sällan jag blir tårögd av att läsa en text men nu blev jag verkligen det. Du skriver så otroligt fint! Och så ärligt och öppet och det är verkligen så tacksamt som läsare. Du kommer bli världens bästa mamma och jag önskar dig (och Victor såklart) ett stort lycka till inför det som komma skall!!!! En massa kramar!!!! <3

 28. Sarah Svara

  Lycka till när det är dags ❤️ Kärleken mellan dig och Victor kommer bara bli starkare av detta. Och stunderna när ni är barnfria och bara ni värdesätter man ännu mer när de väl kommer. Allt har sin tid och nu börjar er häftigaste resa ihop. ❤️

 29. Y Svara

  De som skriver världens bästa, hur kommer det sig att man skriver så istället för väldigt bra eller liknande?

 30. Så galet fint inlägg. Blev helt rörd och insåg ännu en gång att ni kommer bli fantastiska föräldrar. Tänk att snart är det dags!!! Massa lycka till när det väl sker <3 Kram

 31. Jasmine Svara

  Är i vecka 32 nu och EXAKT så som du skriver upplever jag med, speciellt är ”vår tid som par över nu?” Vi är exakt lika gamla som er och har gjort så sjukt mycket roliga saker ihop. Jag vet att de kommer bli bra, vissa säger bättre. Men som sagt tror man måste få sörja att den gamla magiska tiden är ”över”. Gud låter så dramatiskt men så skönt att man inte är ensam om att känna så! Kram på dig!

 32. Lina Svara

  WOW Maja! Så himla himla fint. Ni kommer verkligen att bli så bra föräldrar båda två! ♥️

 33. Alva Svara

  Så himla fint inlägg! Ni kommer bli helt fantastiska föräldrar, och vill bara säga att ni är sjukt stora förebilder för både mig och min sambo, så jäkla grymma!
  Stort lycka till när det är dags.
  Kram<3

 34. Lina Svara

  Åh nu blev jag så rörd Maja! Så fint inlägg! Jag har en August på 1,5 år. Livet är fantastiskt med honom.

 35. Irma Svara

  Fantastiska Maja!
  Förstår att du längtar efter bebis nu, du kommer tackla detta helt galant som du gör med precis allt annat! Lycka till, fina ni <3

 36. Julia Svara

  Wow! Känner igen mig i vartenda ord du skriver! Nu sitter jag här med min åtta månader gamla son. Livet blir inte som innan. Det blir fantastiskt på ett helt anat sätt! All lycka och kärlek till dig, Victor och lilla bebisen!

 37. Linnéa Svara

  Herregud, det ÄR det finaste jag läst

 38. Jessica Svara

  Blir alldeles rörd 😭 ni kommer bli fantastiska föräldrar! Kram ❤️

 39. Matilda Svara

  MAJA❤️ Kikar in här varje dag för att se hur du mår och hur du har det. Är så exalterad för er skull!! Tänk att det snart är dags.

  Så många kramar!

 40. Elin Svara

  Wow. Sitter här i sängen medans jag nattar barn med gåshud på hela kroppen. Du är helt fanatiskt på att skriva ner känslor som man verkligen kan relatera till. För precis så som du skriver om både sorg och glädje är det❤️

 41. Pernilla Svara

  Såå fint skrivet! ❤️
  Lycka till med allt, ni kommer att bli helt fantastiska föräldrar!

 42. Jennie Svara

  Alltså wow!! Vilken fin text! Längtar så efter att bli mamma själv när jag läser detta samtidigt som jag ska passa på att njuta av åren jag och min sambo har själva. Du är så otroligt duktig på att uttrycka dig i skrift! Massa kärlek, är helt säker på att du och ni kommer bli helt fantastiska föräldrar till ert barn!

 43. Eva Svara

  Så fint! Så glad för din skull att du ändå fått ha en så härlig graviditet. Jag kände aldrig någon sorg över att graviditeten var över. Kräktes i 9 månader 😆 Hoppas på en härlig graviditet nästa gång! Stort lycka till med allt!

 44. Linn Svara

  Du formulerar dig och skriver så fint Maja! Ni kommer bli fantastiska föräldrar❤️

 45. Sofie Svara

  Vilken bra text som verkligen sätter ord på känslor, du är otroligt duktig på de. Blev själv mamma för 3 veckor sedan. Känner såå igen mig i det du skriver. Det var en sorg att graviditet tog slut, man längtade ju så länge (gick till vecka 42+0) efter att träffa bebisen. Helt plötsligt handlar det inte om mig längre utan om bebisen vi fått. Livet blir aldrig detsamma! Det slog mig när jag var själv på affären häromdagen. Ja själv, för det syns ju inte utanpå mig att jag fick en bebis för tre veckor sedan, nu är jag bara jag igen, konstig känsla. Jag ser nu fram emot att bara vara jag i min egen krop, men den en följeslagare till dotter på armen resten av livet 🙂 jag hoppas du också kommer känns så snart när er bebis är här, stort lycka till, ska bli kul ett följa er resa.

 46. Jennifer Svara

  Åh nu gråter jag… All lycka till er, känns som att man delar den tillsammans med dig. Du är en stor inspiration och förebild för mig. Tack för att du skriver och delar med dig av dina erfarenheter och känslor. Det gör att jag på något sätt tänker lite högre om mig själv och vågar lite mer. Tack.
  Njut och mys i bebisbubblan, kärlek❤️

 47. Anine Svara

  Dette var så fint å lese, Maja! <3

 48. Emma Svara

  En av de finaste och mest kompletta texterna jag har läst, SÅ fint Maja! <3 All lycka till er <3 Stor Kram

 49. Felicia Svara

  Wow.
  Vet inte ens vad jag ska skriva. Vilket inlägg! Så välformulerat och mitt i prick.
  Wow!

 50. Silvia Svara

  Wow Maja, alltså wow! Vilken fantastisk fin text, du träffar mitt i prick och sätter verkligen ord på känslor.

  All lycka till er, o massa kärlek!

 51. Ida Svara

  Wow vad fantastiskt fint skrivet utav dig! Så ärligt och öppet! Du kommer att bli en underbar mamma!💕 Det har varit/är fantastiskt att få följa med dig på denna resa samtidigt som jag själv väntar mitt första barn. Du sätter ord på så många känslor och tankar som man går och bär på som gravid, allt från stort till smått. Önskar dig all lycka till med förlossningen och hoppas innerligt att Victor finns där vid din sida när det är dags! Kram

 52. Ellen Svara

  Åh Maja. Såå fint inlägg! Blev tårögd när jag scrollade igenom din text. All lycka till dig, Victor och er lilla <3

 53. Henna Svara

  Så fin text! Jag drömde om er inatt, att bebisen föddes <3

 54. Therese Svara

  Så himla fint och vackert skrivet!! Lycka till när det är dags och jag hoppas innerligt att Victor kan vara närvarande från första början så ni får uppleva allt det här tillsammans!❤️❤️❤️

 55. Matidla Svara

  Gud så fint skrivet maja! Jag är tidigt gravid och har älskat att kolla på dina gravid vloggar och kan relatera så mycket till hur du kände i början. Att man inte riktigt vet hur man känner men man är ändå gladast i världen.
  Hoppas allt kommer gå toppen och fortsätt med de fina texterna <3

 56. Nathalie Svara

  Detta var något av det finaste jag läst. Ni kommer bli fantastiska föräldrar. Som du strålar Maja

 57. Cornelia Svara

  Tack för att du får mig att känna mig mindre knäpp i mina känslor! Kände exakt samma sak när jag var gravid. Att jag sörjde min och min partners tid tillsammans då fokuset riktas om när bebisen kommer. Självklart är det de bästa man varit med om, men det finns något både fint och sorgligt med att det inte riktigt blir som förut. Med det sagt så har ni en fantastisk tid framför er och ni kommer bli superpäron!

 58. Josefin Svara

  Oj, vilket fint inlägg!! Ville inte att det skulle ta slut

 59. Ida Svara

  Såå fint skrivet, igenkänning ❤️

 60. Moa Svara

  Oj oj vad fint skriver maja, ligger här tårögd och rörd av det du skrivit. Lycka till med allt! Ska bli kul och få fortsätta följa er resa här på bloggen <3

 61. H Svara

  Haha – får en att undra än mer varför Victor stod över mtachen nu? Troligen pga Johns petning.

 62. Emma Svara

  Så himla mysigt skrivit, all lycka och kärlek till dig och familjen ❤️

 63. Nathalie Svara

  Du satte exakt ord på hur jag känner/ har känt! Sörjde också att min och sambons tid bara vi två var över och det tog flera veckor med bebis innan jag kunde släppa det och det kommer fortfarande över mig ibland. MEN nu är min dotter 4 månader och vi vet inte vad vi skulle vara utan henne! Vi har växt så mycket som par och det känns som att mitt hjärta snart kommer spricka för man inte vet vart man ska göra av all kärleken man känner för dom!
  LYCKA TILL! Ni kommer bli dom bästa föräldrarna till er lilla ❤️

 64. Josefin Svara

  Jag har en känsla av att eran lilla bebis har kommit nu 😍 känns som det varit tidsinställda blogg inlägg och ingenting på instagram 🤔 tror bebisen är 5-6 dagar gammal redan och ni njuter och myser för fullt där hemma 😍 Det gör ni helt rätt i isåfall och tänk inte på bloggen eller att du måste uppdatera. Man får bara uppleva första tiden med första bebisen en gång och det är en så mysig tid, så bara mys på 👶🏼❤️

 65. Nathalie Svara

  Oh så fint skrivit. Sitter här och fäller en och annan tår. Känner så mycket igen mig i det du skriver. Ni har en helt fantastisk tid framför er. Önskar er all lycka till när den stora dagen kommer, ni kommer att bli fantastiska föräldrar <3 Stor kram

 66. Sara Svara

  Alltså jag måste bara kommentera, läser ofta men är en smygare som inte burkar skriva något. Nu sitter jag på en lunchrestaurang ensam och läste detta inlägget. Tårarna började rinna för det är så fint skrivet♥️ All lycka till er! ♥️😍

 67. Rebecca Stener Mbye Svara

  Jag blir så tårögd när jag läser det här för jag känner igen mig i precis allt. ❤

 68. Erica Svara

  Men Maja!!! Så fint inlägg!! Önskar dig och din lilla familj all lycka! Du kommer bli den bästa mamma till DITT barn, kram 💕

 69. Stina Svara

  Wow Maja!! Du är så himla duktig på att skriva och det här var så fint att jag blev tårögd. Fick mig verkligen att påminna mig själv om att njuta av att ha familjetiden framför mig och bara-vi-relationen nu. Tycker så mycket om dina kanaler, du är verkligen en sol!

 70. Så fint skrivet Maja. <3
  Läste det här när jag satt med min blivande 2-åring i knät i lördagskväll och en mage som snart exploderar för att nr 2 är beräknad om bara 2 veckor och ville bara gråta.
  Även om vi redan fått den där första lilla människan till vårt liv, så känner jag så med varje ord du skriver.
  Jag sörjer att tiden med bara henne snart är över, och undrar hur jag nånsin ska kunna räcka till för en till. Och hur jag ska kunna älska en till, ens hälften så mycket.
  Men det enda man läser och hör är ju att det går, att kärleken bara blir större och visst räcker till för två.
  Och så försöker jag verkligen ta till mig varenda rörelse inifrån och uppskatta att jag har fått skapa en människa till i min kropp, för som vi känner räcker det med två, och då är det här sista gången jag är gravid.
  Även om det blev tungt tidigare denna gången och man svurit över att inte kunna röra sig och leka med M som vanligt, så har jag fått förmånen att må väldigt bra – i båda mina graviditeter.
  Och nu är det snart över.

  Och visst blir livet med barn helt annat än tidigare, men hur mycket tror jag är upp till varje par. Men hur mycket förändring det än blir, så blir livet bara bättre.

  Såg nu att ni fått er lilla kille – som är heeeelt underbart fin – och det ska bli så roligt att följa er i det här, särskilt eftersom vår lillebror kommer så nära (även om jag var beräknad en vecka före dig hihi) .

  Njut nu av er bubbla. Den första tiden går alldeles för snabbt. Stora varma kramar!

 71. Linnea Svara

  Grät när jag läste detta! Så fint, ärligt och vackert. Så taggad på att följa ert ”nya” liv. Massa kärlek och grattis ❤️❤️❤️❤️

 72. Va fint skrivet Maja! Ville bara skriva det och önska er all lycka! Ni kommer bli så bra föräldrar! 💗

 73. Hanna Svara

  Skriver som många andra redan har gjort; så fint skrivet ❤️ Du satte verkligen ord på hur jag själv känner och har känt, men inte riktigt har kunnat få ner. Jag blev verkligen så himla berörd här i soffan där jag ligger just nu och ammar min lilla dotter. Stor kram till dig och grattis till er fina, fina kille ✨

 74. Linnea Svara

  Helt fantastiskt skrivet, här sitter jag och gråter för ni är så fina

 75. Linnéa Svara

  Gråter floder av din fina text! Du sätter ord på allt det jag tänker just nu. Sitter här i vecka 39 och vill så gärna veta när han väljer att titta ut, vår lilla son. Stort grattis till er son och lycka till, till er och oss i denna nya era! <3

Skriv en komentar