Åhh vilket bra inlägg! Får man önska inlägg? Skulle gärna vilja läsa om din syn på svartsjuka och exflickvänner… är själv ångestfylld som person och övertänker lätt saker..
kram!! 

Hej! <3 åh det är en sån bred fråga men vad jag har förstått väldigt vanlig. Till Livet på Läktaren fick vi alltid frågor om ex och svartsjuka. Däremot vet jag inte om jag har bra tips för jag har aldrig känt det med Victor, självklart innan med andra killar och i andra situationer men jag kan räkna tillfällena på en hand då jag har känt att en situation har gjort mig svartsjuk med Victor. Med risk att låta krass så tror jag ju att det kan vara så att fokuserar man mycket på sin partners ex eller ofta känner sig svartsjuk så handlar det om hur din partner hanterar situationen och får dig att känna. Alltså ligger det inte hos dig utan hos honom och du borde fundera på vad han gör och inte som får dig att ens känna så. Det är mer slitsamt än vad man tror att leva med någon som får en att komma in på såna banor och ett dåligt tecken tror jag. Usch jag hade aldrig velat ens ha en gnutta av dom känslorna i vårt förhållande. Det jag är nästan stoltast över med oss är att vi från dag ett har haft en väldigt transparent kärlek till varandra, ingen ska leka cool eller viktig, utan vi är bara jättekära i varandra och båda vet om det och ingen försöker få bekräftelse genom att låtsas som någonting annat.

Sen dag ett har jag vetat att Victor vill vara med mig, så inget ex eller när han är ute på vift och festar har gjort mig orolig. Jag är den som somnar vid tio på kvällen, skickar smset ”ha så kul somnar nu älskar dig” och vaknar upp nästa morgon med någon bild, och meddelande från hans kväll och sedan ligger han där bredvid och snarkar och luktar öl. Även om jag inte behöver det så har han ju på ett sätt bekräftat mig då under kvällen och visat att han tänker på mig fast han är ute på klubb med sina vänner och det tycker jag är fint. Jag vaknar inte upp av att han har försvunnit från jordens yta och att jag sen inte får tag på människan. Hade han hanterat situationen så hade jag säkert med tiden börjat bli svartsjuk och undrat vad som förssiggår egentligen. Hade han dock inte hört av sig en kväll hade jag inte brytt mig men efter några gånger hade jag helt klart reagerat och inte tyckt om känslan han gav mig.

Man måste bekräfta varandra och se varandra. Och jag tror att du måste berätta hur du känner, var tillräckligt stark i dig själv och förstå att du är en fantastisk tjej som inte har tid att spendera på att gå runt och tänka på något ex eller på vad han gör och inte när ni inte är med varandra. Förr när jag var yngre tänkte jag att det fanns någonting romantiskt och fint över komplicerade relationer men idag har jag insett att när det är rätt, så är det lätt.

Kärlek är att få varandra att inte tveka på varandra, svartsjuka är okej första tiden innan man vet hur allting ligger till och vart man har varandra, men nu efter sex år tillsammans så är ju kärlek att vi har den respekten mot varandra att vi bekräftar varandra och ser till att den andra personen inte kan misstolka en situation eller ens få en känsla av att man bör oroa sig över något ex eller någon annan person. Det är kärlek och det är så man beter sig mot varandra. Precis som du skriver i din fråga så är du en ångestfylld person som övertänker saker och det tror jag beror på att du är med just honom. Herregud jag kan inte tänka mig hur min ångestnivå skulle vara om jag skulle leva med någon som ständigt gjorde mig osäker, i all min ångest och i mitt liv är Victor den trygga människan som gång på gång bekräftar mig och finns där för mig. Det är inte du som övertänker saker utan det är han som får dig att vilja övertänka saker. Jag har sett alldeles för många förhållanden där mannen tror att han kan leka Allan Ballan och tjejen blir helt knäpp och tror att det ligger hos henne för att hon är ”tjej” och då ska man automatiskt ”hata hans ex”. Det handlar 100 % om honom och att han är en knäppis man ska göra sig av mig, sorry men riktiga män får inte ens kvinna att känna sig osäker eller att ogilla hans ex. Punkt.

Stor kram och massa kärlek <3.

Rekommenderade inlägg

11 kommentarer

 1. Jessic Svara

  Så bra tankar! Jag håller helt med om att när det är rätt så är det lätt. I tidigare relationer har jag varit så otroligt svartsjuk medan nu i 3 år in i min relation aldrig är svartsjuk och tänker på hans ex. Rätt person får en känna så mycket kärlek att man aldrig ens behöver tvivla.

 2. Viktoria Svara

  Bra skrivet 🙂 Har du några tips på hur man ska göra om man har varit till och från med en i 1 år sen var vi ifrån varandra i 9 månader och sen kom vi överens om att vi skulle satsa på varandra och nu svarar han inte.

 3. Krisse Svara

  Du sätter precis ord på mina tankar.
  Precis såhär är kärleken mellan mig och min kille, från första stund. Nu har det gått 9 år och 2 barn och känner fortfarande likadant.
  Alltså, grattis till oss!!!!! Kram

 4. Mary Svara

  ❤️Wow Maja. You are so right in everything you say. I love the way you deal with the things is so unbelievable. And I totally agree, the confidence is the key in a relationship. Thank you for all your amazing words. It’s been a long time since I wrote a comment here, but I didn’t have the time I expected to have. And so now I want to say thank you again for making my days always so much better. I just need your words, and when I don’t read your blog, it’s like I’m feeling something strange inside of me. All the love❤️

 5. Mathilda Svara

  Hej! Mitt tips är att försöka få ett slut på det hela. Han verkar inte vilja, även om det är ett taskigt sätt att visa det på. Jag hade tagit bort honom överallt <3 kram!

 6. F Svara

  Hej! Kloka tankar, det är precis så kärlek ska vara. <3 Jag vill bara inflika med att svartsjuka absolut inte MÅSTE bero på att ens partner behandlar en dåligt eller fel. Det är nog väldigt vanligt att man är svartsjuk pga en osäkerhet hos sig själv också. Dålig självkänsla eller dåliga erfarenheter från tidigare förhållanden. Jag personligen är inte alls svartsjuk av mig t ex, men en nära vän till mig är har under hela sitt 5 år långa förhållande brottats med svartsjuka och tankar som "tänk om han hittar en bättre tjej än mig". Och i hennes fall har detta absolut inte något med hennes kille att göra, utan det handlar om att hon blivit dumpad två gånger tidigare och är osäker på sig själv. Sånt sätter sina spår och kan göra att man blir svartsjuk och nojjar utan någon egentlig anledning, utan det är bara hjärnspöken hos en själv. Ville bara säga det <3

 7. Inte maja men Svara

  Hatar egentligen när någon främling kommenterar att man ska kasta killen, men tycker faktiskt att du borde göra det i det här fallet.. Som du skriver så svarar han ju inte ens. Du förtjänar någon som svarar!! Oavsett om han blivit osäker eller whatever så är det ju det minsta han kan göra.

 8. sandra. Svara

  Viktoria, du förtjänar bättre! Att bara glömma och gå vidare är svårt men du måste bestämma dig för vad du vill. Jag tror inte att du vill kämpa för någon som inte är beredd att göra detsamma för dig, det är inte vad kärlek är. Kärlek är ömsesidigt, och ska vara så. Han kanske är osäker precis som någon kommenterat, men det ger inte honom rätten att låta dig känna som att du inte finns. Ni har ju ändå haft ett förhållande förut. Hoppas du kan hitta styrkan att gå vidare, för det är du värd! Stor kram till dig!

 9. Julia Svara

  Hej Maja!
  Jag har nu när ni slutat podda börjar lyssna om alla avsnitt från början och kan säga dig att de ger mig så mycket energi!
  Men har en fråga, hörde i en av poddarna att du en gång i tiden Vägt lite mer.
  Jag är absolut inte stor och de vet jag men väger mer än vad jag borde och känner mig inte bekväm. Vill alltså endast gå ner i vikt för att bli bekväm. Jag tränar och tränar och äter vad jag tror är helt okej. Men inget händer..
  Jag behöver tips! Vad kan man äta? Hur ska jag träna? Hur skall jag tänka?

  Glöm inte att du är bäst!

 10. Isabelle Svara

  Hej Maja! 
Du skriver så himla bra och lyckas alltid få mig till att tänka mer positivt, jag undrar därför hur du ser på min situation, ska försöka hålla mig kortfattad! 

  Jag & min sambo har varit tillsammans i 6 år och är 23 och 24 år gamla, han har mått dåligt sedan början av året, hans beteende är något jag aldrig sett hos honom tidigare, han har nu i mars äntligen gått till KBT där hon misstänkte livskris. Jag förstår att han mår dåligt men tycker att det är svårt att hantera detta då jag känner mig ganska utestängd samt blir fundersam kring vår framtid som jag tidigare sett så självklar då han uttryckt osäkerhet kring vad han vill göra och bo.. Jag studerar och har ingen möjlighet att flytta och anser inte att det är lösningen på problemet heller, han har även tagit avstånd från min familj då han tycker de betett sig illa mot mig men han har målat upp det till något mycket värre än vad det var och jag misstänker att hans livskris ligger bakom det och orsakat en större känslighet hos honom.. har tyvärr svårt att förstå honom, hoppas du har några tankar kring detta som kan hjälpa mig! KRAM

Skriv en komentar