Mamma har alltid inspirerat mig när det kommer till julblommor. Varje år har hon gjort julgrupper hemma, med dekorationer som används år efter år men bara nya blommor. Köper man en julgrupp i affären går det ju på några hundra så det är både billigare och mycket mysigare att åka till ett trädgårdscenter och köpa lite mossa och blommor och plantera själv. Just mina blev inte så avancerade men i veckan ska jag åka och köpa andra blommor och plantera så det blir mer en grupp men dessa gör jag varje år och tycker det är så fint. Och det bästa är att det verkligen luktar jul när det blommar.

Först började jag torka apelsiner. Det tar 4 – 5 timmar och är egentligen väldigt enkelt.

60 grader, in i ugnen bara. I slutet ökar jag till cirka 90 grader!

Jag köpte först bara tre stycken men sen åkte jag till affären för att köpa fler, jag fick riktig feeling om vi säger så.

Så för er som inte har gjort detta innan så är det alltså SÅ enkelt, det roliga är dessutom att man kan använda allt som vas och dekorera lite som man vill. Antingen tar man bort jorden och tillsätter bara vatten eller så behåller man jorden och kanske lägger till lite mossa eller annan dekoration.

Så som torkad apelsin!

Jag gick också ut i trädgården och klippte av lite ”granris” som jag la till. Ta daaa!!!

3 kommentarer

 1. Älskar dina jultips så mycket!! Skulle inte du kunna tipsa om lite julklappar?

 2. Hej pärlan!!!

  Jag såg att du julpyntat så fint och använt dig av torkade apelsiner. Då måååste jag dela med mig av mina 3 bästa julpysseltipzzz…

  Jo först ut, julkransar som man gör av just torkade apelsiner. Det blir så fint och röda sidenband till. Magiskt att göra en lite större krans med ståltråd och julgransris. Så fint att hänga samtliga kransar på väggen eller ställa/luta dem mot kökskaklet…

  Har du gamla tapeter som ligger så vik egna julstjärnor i olika storlekar. Fint att vika små och placera i badrummet eller hänga dem på handdukskrokarna så det blir extra mysigt att torka händerna och en väldigt mysig detalj när gästerna besöker toaletten. Personligen tycker jag att badrum oftast glöms bort i juletid. Och det är ju just där gästerna har sin lilla egentid så där tycker jag man ska ”julförgylla” deras tid lite extra…

  Ett tredje tips är att göra små egna snökulor. Du vet som var poppis på 90-talet 💫 Du behöver små runda glasskålar och som du sedan fyller med tex. kokos. Dessa kan du sedan låta T-L dekorera med små bilar/julkulor (bollar). Deeet blir så otroligt gulligt om man gör några stycken och ställer fram som ett set i barnrummet. I köket kan man lägga i kanelstänger, nejlikor mm. Jag ääälskar att få med känslan som man själv kände som liten men i nya tappningar och möjligen något lite modernare julnoter..

  Allt gott till dig!

  Vänliga hälsningar
  Stickan från skogen

 3. Fint! Kan inte du tipsa om dina favoriter när det kommer till doftljus 🙂

Skriv en komentar