Maja Nilsson Lindelöf

Okej så lite saker står still just nu, vi håller på att jämföra olika byggfirmors offerter och försöker lista ut vilka vi ska köra med. Det är ju ett omfattande bygge som väntar med alltifrån dränering, poolbygge, riva väggar samt renovera alla rum så det gäller att det blir rätt personer vi kör med.

Men vi har ju börjat planeringen med vår inredare och ligger just nu i fasen där vi sätter stilen i hela huset. Vi delade en hel mapp med henne från Pinterest med 300 bilder och vi fick sätta oss ner och välja ut fem bilder istället som förklarar stilen. Jag och Victor visste inte själva hur vi ville ha det insåg vi när vi satt ner en kväll förra veckan och bollade tankar. Vi hade sparat ner mycket blandat, lantligt med modernt. Efter mycket om och men hittade vi vår stil ”bevara det gamla med en modern tvist”. Även om tanken på blommiga tapeter i varje rum kändes lockande så insåg vi att det kanske inte riktigt är vår stil, köper vi ett sommarhus någon gång så kör vi all in på det men inte i vårt hus.

Det här är en bild vi har sparat länge och jag tycker att den visar vår idé ganska bra. Mix mellan lite färg, moderna möbler men i ett rum med gamla trägolv och en kakelugn. Vi har bestämt oss för att köra en del färg dock väljer vi att ha det i detaljerna istället för nödvändigtvis väggarna.

I materialval vill vi mixa trä, koppar och fina tyger. Vi vill ha ett hem där man känner att man kan gå in med tofflor utan problem på sommaren, inte vara rädd för att spilla rödvin och känna sig bekväm med att släppa loss sina ungar i huset. Efter vårt första möte med Maja hade hon skrivit ner en beskrivning som jag tyckte passade in väldigt bra på oss – familjärt, varmt, socialt, mingelvänligt och välkomnande.

Och planen är som sagt att bevara det gamla, slipa trägolven och rusta upp karmarna.

Eftersom att det är snett i tak på våningen där sovrummen är så har jag sparat ner x antal bilder för barnrummet som denna. Jag vill att det ska bli en riktig liten oas för TL.

Och det här badrummet är bland det finaste jag har sett. Så. Himla. Fint. Badrummen är nog det roligaste just nu för att det känns ganska så kravlöst. Det är viktiga rum men vi har en tydlig vision om just badrummen och det känns som en rolig detalj i ett fint hus. Medan köket och vardagsrummet blir mer centralt och därmed svårare att ta beslut.

Dessa är bilderna vi har sparat ner och skickat och i veckan får vi vår första moodboard. Sen kommer vi såklart planera rum för rum och det kommer jag att dela med mig av här. Jag menar bara vår köksmapp har 100 bilder så det blir ju en hel del brainstormande och beslut att ta. SÅ ROLIGT.

3 kommentarer

  1. Åh så roligt att följa! Jag håller själv på att renovera ett hus från 20-talet och det är SÅ kul!!

  2. Åh ska bli så kul att följa!! Om du inte gjort det redan, kolla in Byggfabriken där finns massor av fina tidstypiska detaljer. Tror du kan hitta liknande kakel/klinker där som på bilden ovan!

Skriv en komentar