Tisdag och sista dagen i Sverige innan vi åker hem till England. Det är alltid lite krångligt att få till saker och ting innan avfärd men jag har ju sån otrolig hjälp av både mamma och svärmor så mycket fick jag gjort redan i måndags. Innan dess var det saker ööööverallt, vissna blommor, disk, ett kylskåp med övermogna bananer och tvättkorgen tippade över. Min taktik när jag reser såhär med barn och pendlar mellan våra olika hem är att göra lite hela tiden dagarna innan. Jag har accepterat att jag inte kan hålla ordning när vi har för lite utrymme för alla saker, jag önskar ju verkligen att jag var en sån som vek allting såfort det var torrt efter tvätten, plockade ur diskmaskinen såfort den är klar och ställde tillbaka skorna i hallen där dom ska vara. Jag har blivit mycket bättre i England och i Stockholm har vi alltid ordning men just här i Västerås har vi ganska dålig förvaring vilket gör att det bara blir ett svart hål överallt.

Jag är stolt över mig själv efter dessa veckor. Jag har lyckats hantera en stor bortgång i mitt liv, jobb, varit ensam med TL, resor hit och dit och samtidigt hållit mig lugn och sansad. Det är väldigt mycket som händer nu men jag har blivit duktig på att inte få katastroftankar utan att ta en dag i taget. Så idag står bara städning och packning på schemat och det viktiga i jobbet får vänta tills jag är på trygg mark i England igen. Jag kan inte trolla och det är okej. Förutom att vara stolt över mig själv så känner jag även en stor tacksamhet över all den hjälpen jag får av våra familjer. Det är som om att vi är tillsammans i det här och jag känner mig sedd i mitt ibland hektiska och ensamma liv. Det är fint.

De två första väskorna är packade och nu är det bara en kvar.

När vi åkte hem hit var det ju sommar så mycket lämnar jag kvar och fyller istället på med hästkläderna jag lämnade här förra året. Roligt ju att helt plötsligt få en ny garderob av saker man redan har. I England ska jag för första gången packa ner ALLA sommarkläder och skor och ställa i garaget. Innan har jag alltid tänkt att ”det glöms bort” och att kläderna inte blir lika aktuella men jag gjorde så här förra hösten och nu i april när vi var hemma gick jag ner till förrådet och det var som en godisbutik.

Nu har TL somnat för sin nap och jag ska vika tillbaka allting in i garderoberna. Det blir ju härligare att komma hem nästa gång då.

2 kommentarer

  1. Alltså det är sååå skönt att veta att jag inte är ensam om att vara stökigast i världen

  2. Älskar dina inlägg! ♡ alltid så ärliga.
    Och ska bli kul att få följa dig i England igen.
    Kram

Skriv en komentar