Okej här kommer de första dagarna från vår resa i Cannes! Vi fick reda på i fredags att Victor skulle få ledigt i nästan en vecka efter hans match på söndagen. Han har varit fast här hela sommaren och även om vädret var fantastiskt i april/maj så har det faktiskt varit katastrof sedan dess så hans enda krav var sol. Vi ville såklart åka hem till Sverige men det fick vi inte eftersom att Sverige i princip är bannlyst i hela Europa just nu he he he. Skämt åsido, man får åka till Sverige men då gäller karantän i två veckor väl hemma i England vilket inte gick då Victor har match på onsdag igen. Så vi bestämde oss för Cannes, Frankrike! Sist vi var där var när jag var där tillsammans med Loreal för filmfestivalen, det regnade och var kallt så vi behövde revansch!

Innan vi börjar så vill jag säga det att vi har följt Englands restriktioner till punkt och pricka när det kommer till resande och allt annat med för den delen. Vi alla har olika åsikter om pandemin och alla vill säga till om vad just dom tycker är rätt och fel, vilket jag förstår och respekterar, dock blir det svårt när alla har olika åsikter och vi har valt att följa Englands regler. Där vi bland annat inte ens får åka hem till vårt egna hemland på grund av hur pandemin hanteras där.

Vi började resan i söndags! Efter Victors vinst kom han hem snabbt och vi packade det sista innan vi hoppade på planet vid tio på kvällen. Sån lyx att kunna åka så och vakna upp direkt i Cannes.

Vi checkade in vid ett på natten på ett superhärligt hotell som heter Le Majestic. Här ser ni en hypad ettåring som inte hade sovit en blund sen 21.

Och vid halv åtta dagen efter öppnade vi upp gardinerna och vooooilá! Sån dröm!

Vi började såklart dagen med frukost och croissanter. Jag har nog snittat två per dag, lätt.

Innan vi snabbt tog oss till stranden.

Victor sprang iväg och köpte munkar (då vet man att det är semester när man äter munkar på stranden).

Och senare på eftermiddagen serverades semesterns första öl på stranden. Väldigt gott.

Vid sju tajmade vi in Teddans läggtid och tog en promenad till semesterns första restaurang. När vi höll på att leta hotell i lördags ringde Victors storebror för att kolla läget och helt spontant, på typ en minut bokade vi in dom i samma resa. Väldigt mysigt och roligt med sällskap några dagar. Dessutom älskar dem TL (och han dom såklart) så det var skönt att ha fler ögon på lillgrabben på stranden och lite extrahjälp.

Jag och min älskling. Pirriga. Och jag hade på mig min gula klänning från Gina kollektionen! Känner mig så fin i den dock hann vi aldrig ta några bilder rip.

Vi åt på La Mome av en slump men det visade sig senare i veckan att det tydligen är en av de mest populära ställena i hela Cannes! Kul ju! Vi strosade bara runt utan plan och såg den här fantastiska restaurangen i en gränd. Vid halv tolv var vi hemma på hotellet igen och det var dags för sängen. Sebbe och Maria sa just det att dom aldrig har varit på en sån lugn semester och att det faktiskt var skönt. Och jag håller med. Innan barn var man ju bakis varje dag på semestern men nu blir det ju en helt annan slags resa där man överlag är betydligt piggare och har lust till mer saker än att sova i en solstol hela dagen. Älskar förövrigt semester med Ted Louie, herregud så mysigt det var.

Dag två och det blev stranden igen! Såklart.

<3<3<3<3<3

Vi hade en helt fantastisk dag vid stranden faktiskt, vi spelade monopol i timmar, badade och hade fina samtal. En fin dag på stranden i Cannes.

Innan det blev kväll igen och vi var redo för en promenad till en av våra absoluta favoritrestauranger.

Maria <3

Och jag i min röda klänning.

Det blev en ganska så lång promenad men vi gick längs stranden medan solen gick ner så det gjorde absolut ingenting. Jag tycker att den bästa stunden varje dag på semestern är den vid sex, sju. När man är fixad inför kvällen, solen är fortfarande varm och man snart är redo för ett glas iskallt bubbel.

Framme!!

Vi har ätit på Le Petite la Mason i flera länder jag och Victor och vi blir aldrig besvikna. En fantastisk restaurang som jag varmt kan rekommendera! Dessutom ägs hela kedjan av en kvinna vilket man älskar såklart.

EN MAGISK AFTON! Livemusik, en gudomlig tryffelpasta och vid chockladmousse till efterätt. Kvällen var så härlig att tillochmed TL vill vakna och joina, såklart åkte vi hem ganska snart därefter och spelade kort på rummet istället.

11 kommentarer

    • Jag var i Cannes på min smekmånad – och ja 😅 allt i Cannes är svindyrt. En vanlig Pet flaska med vatten i en liten kiosk kostade mig runt 100 kr 😄 400 är en normal slant där för middag skulle jag säga.

    • Skulle t.o.m. säga att runt 400 för en pasta i södra Frankrike inte är så dyrt utan priserna kan ligga på betydligt mer än så! Sjukt är det 😂

  1. Åh, låter supermysigt! Vill oxå utomlands! 🙂 En annan sak, skulle vara så inspirerande att läsa om träning nu när du har börjat träna på gym igen (såg på instagram)!
    Kram!

  2. Maja! Eller ska jag säga spel drottningen? Har du gjort/skulle du kunna göra en lista på dina top 3 (helst typ top 10 men fattar att det tar tid) på dina bästa sällskapsspel of all time?? Hösten och myset håller på att rulla in och jag gör mig redo för att shoppa roliga spel! 😁 Du kanske redan gjort det, isf är det någon som minns vilket inlägg??

Skriv en komentar