Maja Nilsson Lindelöf

Tack för all kärlek här inne.

Det är verkligen en tuff period just nu för mig men igår kikade jag på flyg och planen är att åka hem i början av juli. En nära familjemedlem är väldigt sjuk och jag är i sorg. En sån här sorg har jag aldrig tidigare känt, den påminner om när min storebror hamnade i psykos för sju år sedan. Just nu vill jag bara vara hemma och nära min familj. Och att nu veta att jag snart åker hem känns väldigt skönt.

Jag började iallafall dagen såhär, i ett fint set som ni hittar här. Jag jobbade i några timmar medan TL var på nursery, och fick lite saker gjort.

Efter några timmar såg jag ut såhär. Det är knepigt med sorg, man rycker upp sig en stund och sen börjar man tänka och bryter ihop. En vän smsade och frågade hur jag mådde och jag skickade den här bilden till svar. Alla hanterar sorg olika och jag har insett att jag hulkar okontrollerat för att sen bli lugn och uppskatta allt det fina i livet. Jag har aldrig varit så tacksam över min fina friska son och man som jämt är vid min sida. Jag hade önskat att vi var lediga tillsammans nu och fick gå igenom det här tillsammans i Sverige istället för att jag och TL nu ska åka ensamma hem.

Resten av dagen loggade jag ut. Bakade bullar och jag och Victor fortsatte kolla på dokumentären The Kalief Browder Story. Den är så tung och viktig och jag hulkade mig igenom två avsnitt. Tillslut fick vi stänga av för att mitt hjärta och min själ behövde vila lite. Det blev för mycket sorg under en dag. Somnade på Victors bröst framför Modern Family strax därefter.

Idag är en ny dag och jag ska ut och springa nu. Medan grabbarna lagar lunch i köket.

Tack för att ni finns och för att ni låter mig ha den här fristaden tillsammans med er. Det betyder mycket för mig.

67 kommentarer

 1. Massa kramar, fina Maja ❤️ Tack själv, för att du låter oss komma in här och läsa och relatera

 2. Åh jag känner igen mig i varje ord du beskriver, min morfar gick precis hastigt bort i cancer och vi stod varandra väldigt nära. Man befinner sig i en obehaglig bubbla av ångest samtidigt som livet på nåt konstigt sätt bara fortsätter. Stor kram till dig ❤️

  • Åh så hemskt. Cancer är verkligen så fruktansvärt och det blir så märkligt när det helt plötsligt drabbar en själv och ens familj. Skickar massor av kärlek till dig ❤️

 3. Massa kärlek Maja! Fint att du får vara nära en del av din familj iaf. ❤️

 4. Det är inte ofta jag kommenterar även om jag läst här väldigt länge. Men nu har jag också tårar i ögonen och vill bara krama dig, även om vi aldrig träffats. Kram

 5. Kram fina du! ❤️
  Trots detta hemska så ville jag bara flika in och säga att jag tycker det är så mysigt att komma in här och läsa om dina dagar och tankar. Och jag upplever det som att du är dig själv till 100%. Jag unnar dig all framgång! ❤️

 6. Stor kram Maja o ta hand om dig❤️ Går också igenom mycket sorg just nu, man får ta en dag i taget och låta känslorna komma fram när dom behöver det. Gråta när man behöver gråta och skratta när man behöver skratta.

 7. Jenny Stigsson Svara

  Massa kramar till dig fina Maja, du gör mina dagar bättre bara genom att finnas på sociala medier & det är jag tacksam över att du gör ❤️ Styrka till dig & familjen!

 8. Hej! Jag har läst din blogg nu ett tag, och älskar den. Den är så äkta och ärlig precis som du. Jag lider med dig så, gör så ont. Jag har precis fått min diagnos som 30 åring, vilket har vänt mitt liv upp och ner. Känslorna väller över, jag blir utmattad av allt tänk. Men när någon närma är sjuk, blir man fylld av oro, saknad, lite fantomsmärta. Hoppas ni kan åka snart.

  Du är grym som visar hur ditt liv verkligen är.
  Massa kärlek.

 9. Har läst din blogg länge ( började läsa när du bodde i Lissabon) och måste bara säga att du är grymt stark Maja! Skickar en kram och tanke till dig, har själv 2 familjemedlemmar som också är svårt sjuka. Skickar en stor kram till dig och din familj ❤️

 10. Kramar till dig fina Maja❤️

  Undrar om du har några råd när man känner separationsångest, med tanke på att du flertal gånger flyttat till ett helt nytt land och hur du handskas med det. Till hösten ska jag börja plugga och det kommer inte att bli i närheten av min familj. Har nog inte Ens tänkt tidigare när jag sökte på hur det skulle kännas när allt väl närmade sig. Men just nu känns allt så tungt. Jag är orolig och ledsen på kvällarna när jag ska sova. Ledsen över att Behöva lämna min familj som jag är så nära och min vardag där jag alltid har dem nära. Är rädd för att jag under dessa 5 år som utbildningen kräver kommer missa mycket här hemma. Det gör så ont i mig att jag inte kommer mötas av mamma och pappa När jag kommer hem utan en tom lägenhet i en ny främmande stad. Jag vet och förstår att det förmodligen kommer bli bra och att man vänjer sig osv men jag kan inte se det så nu. Sorgen och separationsångesten tar över och det känns som om jag kommer förlora någon och bli lämnad övergiven och ensam. Hela mitt liv är här och helt plötsligt kommer allt fortsätta här utan mig.

 11. Världens största kram❤️
  Lyssnar på ditt avsnitt i framgångspodden, du är verkligen en fantastiskt människa. Dig vill man bli bästis med!
  Ha en magisk dag

 12. Maja!!! Har precis lyssnat när du gästar Framgångspodden. Fy fan vad du är cool och inspirerande. Hade kunnat lyssna på dig i flera timmar. Du verkar vara en helt fantastisk person. Fortsätt vara den du är och göra det du gör. Du är helt grym!! ❤️

 13. Var så ivrig att skriva till dig efter jag lyssnat på podden att jag inte läste blogginlägget först där det står att du har det tufft nu😔 Massa styrkekramar till dig❤️

 14. Kärlek till dig! Är också inne i en tuff period men lyssnar på dig i Framgångspodden och blir så glad av ditt skratt!

 15. Jag skickar också en kram!❤️ Den där förbannade sorgen alltså, den kan göra en så förlamad vissa stunder. Har förlorat flera nära det senaste året. Bland annat min farfar för några månader sedan och min sambos farfar som var så nära oss för knappt 2 månader sen, han ryckte hastigt ifrån oss på 3 dagar i Corona.. Vissa dagar är allt som vanligt medan andra dagar är sorgen så fruktansvärt påtaglig.. Som idag, då jag saknar dom båda extra mycket💔 nu blev det långt och jag svävade kanske iväg lite, men skickar en bamsekram till dig❤️

Skriv en komentar