Maja Nilsson Lindelöf

Måndag morgon och här sitter jag med en kopp kaffe. Först tänkte jag bara göra ett kollage och inte skriva vad jag egentligen känner men så tänkte jag att äsch jag gör det ändå. Vi är nog fler i samma båt och ibland måste man få spy lite på situationen utan att upplevas som bitter, bortskämd eller deprimerad. Jag är så tacksam över vårt liv men jag är fortfarande en människa. Och ibland är allt bara lite pissigt, och det är det just nu.

Vädret är väldigt dåligt här (första dagarna var det mysigt) men nu har jag förstått att det här är typisk sommar i England. Här trodde man att det var som svensk sommar men flera britter har nu bekräftat att, nej, det är regn och grått även på sommaren här. Jag brukar inte tillåta att vädret påverkar mig men nu känner man av, det gråa, tråkiga livet. Det plus att bokstavligen allting är stängt blir ju trist. Minst sagt.

Livet har ju verkligen ställts upp och ner iochmed Corona och ingenting har ju blivit som planerat, för någon. Jag har verkligen tagit allting med ro och just tänkt det att de går ju inte att göra någonting åt situationen. Det är ju även så betydligt mycket värre för så många människor så jag vet att vår situation inte är illa alls. Däremot känns det ju såklart tråkigt. Och det måste man få känna också. Under säsongen i England ser ju vi alltid framemot semestern som alla andra människor gör och att nu inse att ja, det blev ingen semester i år. Känns ju sådär. Det känns piss faktiskt. Vi har drömt om några dagars semester bara vi två i Lissabon, grillkvällar med familjerna och en utlandssemester i solen för att ladda upp kontot inför hösten och nu är det ju bara att inse att det dröjer ett år till tills vi får ha en sommar i Sverige. Tills vi får ha semester överhuvudtaget. Tills vi får logga ut mentalt och rå om varandra. Just semester låter ju så lyxigt, för oss är det mer en tid för egentid, nära och kära, och att varva ner mentalt. Logga ut. Ladda om. Känna ro. Vara hemma i Sverige en stund. Och ha det där normala livet för ett tag.

Nu har det liksom allting ryckts under mattan på oss. Jag har ändå känt mig okej med tanken att vara här tills jag började titta på flyg. Vi har flera personer som vill flyga hit och umgås i huset med oss men det går inga flyg till Manchester. Det blir en märklig känsla att känna att man faktiskt är fast någonstans, och isolerad. Dessutom vill jag verkligen hem av privata anledningar men jag har även en son som behöver vara nära sin pappa också. Så det blir så otroligt delat allting.

Överallt ser jag människor som är i Sverige, samlade och under omständigheterna trots allt har lite sommarkänsla. Och här sitter vi och väntar på säsongen som ska dra igång vilket för mig kommer att innebära många veckor ensam med TL. Som det ser ut kommer nog Victor ha två, tre matcher i veckan. Vilket kanske inte säger så mycket men det är en h.e.l. d.e.l.

Så här har ni det. Dagens status. Härlig måndag he he.

Jag brukar tillåta mig själv att deppa ihop men jag brukar sätta en maxgräns på självömkandet. Idag får jag två timmar, så nu ska jag lägga mig i sängen och läsa bok och ta en kopp kaffe till. Efter det blir det att rycka upp sig, och så ska jag göra planer för veckan med våra vänner.

Allting blir vad man gör det till och det man kan trösta sig med just nu är att så många är i samma båt. Att livet blev helt uppochner den här våren och sommaren. Och att det måste få vara okej att känna såhär. Bara för en timme eller två.

19 kommentarer

 1. Du verkar vara en sån genuint bra människa. Hur du resonerar med självömkandet, det är verkligen på en helt annan nivå. Det inspirerar och sätter än bättre standard på influencer-världen när vi i ditt liv faktiskt får se det äkta. Fortsätt med det du gör Maja. <3

 2. Jag älskar att gå in på din sida då du verkar vara så genuin och med båda fötterna kvar på jorden. Älskar att inspireras inne hos dig, både med mode, skönhet och roligheter men också i tyngre ämnen. Jag skickar all pepp och kärlek till dig. Jag genomgår också en tuff period i livet med separation i kombo med sjukskrivning, så Corona var verkligen pricken över det hemska i:et. Men man får som du säger – försöka tänka så positivt man kan, och balansera självömkandet med roligheter.
  Ta hand om dig. Stora kramar ❤

 3. Tack för att du så ärligt delar med dig av vad du känner! Jag sitter i samma båt och jag tycker man får klaga så länge man har perspektiv, och det har du verkligen! Sån bra förebild och blir så glad av att gå in här <3

 4. Regn kan vara mysigt, i lämpliga doser. Gällande det brittiska vädret så är det väldigt stor skillnad var man bor. Eftersom Manchester ligger på västkusten så tar ni emot allt regn från Atlanten. Jag bor i London sedan över 15 år tillbaka och här har vi istället problem med torka. Jag blev jätteförvånad när jag flyttade hit över hur lite det regnade, man hade ju alltid hört om regniga Storbritannien, men det gäller främst västkusten har jag insett nu. Ni får börja göra helgutflykter till sydvästra England när hotellen väl öppnar igen. Utnyttja er tid i UK och res runt i landet, det är otroligt vackert och varierande.

 5. Allt styrka till dig! Förstår att det känns trist och kluvet med att man vill vara i sve med familj men ändå i England med Victor.

  Håller tummarna att det öppnar upp lite mer hos er snart så ni kan göra lite saker. Kanske du och V kan få ett par dagar och åka iväg till ngt trevligt ställe i England iaf och att även familj/vänner får möjlighet att besöka er snart.

  För att ha annat och tänka på tills det är möjligt så hade jag möblerar om, köpt massa nytt till huset, både inne och ute bara för att ha saker att fixa med och tänka på annat. Inte för att ni inte har fint hemma, för det har ni, utan mer för och få dagarna att gå 😃

  Stor kram!

 6. Detta är en (av många!) anledningar till varför jag tycker så mycket om att gå in på din blogg och läsa vad du har skrivit. Det är fint att du är ärlig med hur du mår och att både känslor och livet är upp och ner.

  Det finns alldeles för många människor i sociala medier som målar upp nån slags ”låtsasbild” av att livet är perfekt och att man är lyckligast i världen hela tiden. Så är det ju sällan och dom har jag faktiskt slutat följa för det ger mig ingenting.

  Så, tack för att du är du och att du är så öppen med livet och dina känslor ❤️

 7. Min pappa sa alltid , gör vad du kan-med det du har-där du är, när allt kändes förjävligt. Tyckte det hjälpte ibland samtidigt som man måste få tillåta sig att känna som man gör.

 8. Tack för att du så genuint delar med dig! Hoppas verkligen att det dyker upp en lucka någonstans i schemat längre fram (när coronasituationen eventuellt har lugnat ner sig) som möjliggör att ni kan få lite ledigt tillsammans på ett annat ställe än hemma i huset <3

 9. Man får klaga!! Är väldigt duktig på det själv. Så länge man har distans till allt och sunt förnuft! Något som btw kanske lättar upp stämningen är att det inte alls är så soligt som det ser ut i Sverige. Många drar ut på sina bilder över flera dagar på sociala medier, när det egentligen bara varit 25 grader och sol typ en dag;/ Mycket moln och blåsväder i Sverige också, så we’re in it together haha<3

 10. Fint av dig att lätta på hjärtat! Tror många känner som du, man är isolerad och ensam- det dyker upp bilder på personer som lagar god mat. Har picknick med nära och kära och ser fram emot en semester. Men ni fick också fina veckor i Sverige under påsken, kanske kan ni se tillbaka på det och njuta av att ni fick den tiden tillsammans. Ibland kan man hitta energi i sånna minnen. Ta hand om er!

 11. Hej finafina Maja! Jag har följt dig länge och har alltid tyckt att du verkar vara en fantastisk fin & härlig person.
  Genom åren har jag följt dig på alla dina kanaler och har alltid tyckt att du har så otroligt fina & snygga myskläder på dig när du är hemma. Framförallt ser allt så skönt ut!
  Jag är nu gravid och söker nu efter kläder att kunna mysa runt i hemma, men jag vill samtidigt känna mig fin & vacker med min mage. Hade du velat tipsa om myskläder som är fina & bekväma ? Gärna i lite olika prisklasser.

  TACK för allt du delar med dig av varje dag, varje nytt inlägg på bloggen och en ny vlogg är som en höjdpunkt på min dag <3

 12. Brukar absolut inte kommentera. Men helt ärligt, det är SÅ skönt att komma in och läsa just detta på din blogg. Att du är ärlig om att allting inte alltid är bra, även om det ofta ser ut så på sociala medier. Även om du klagar så är det så skönt och få höra. Jag förstår alla dina tankar och klart du får deppa, det är ju så din verklighet ser ut. men Hoppas verkligen du och Viktor får till ensamtid när allt med Corona är över. Älskar din blogg och dina ärliga inlägg. Du är grym! ❤️

 13. Hej Maja,

  Först och främst vill jag säga att intrycket av dig är att du har båda fötterna på jorden, ödmjuk och har en härlig personlighet. Du är en stark och driven person och mamma, keep going!

  Jag flyttade till Västerås från sthlm för nu två år sen exakt och bor på Blåsbo. Trivs bra i den här staden och kan relatera och känna igen mig mycket i dig och förstå ibland hur du känner. Har nu varit hemma-mamma i fem år efter att jag tidigare var den som hade karriär och var entreprenör ut i fingerspetsarna.

  Kände också som du kände idag att fan nu är jag trött på den här coronan och man har rätt att få känna sig nere och less. Trött på att inte fått se sina föräldrar sen januari för de är gamla och bor i Stockholm och måste hålla sig skyddade, trött på att man inte kan träffa en nära vän, trött på att känna att livet just nu är i limbo. Men en stor kram från mig till dig och tillslut kommer en vardag igen efter corona-tider och då ska vi njuta av livet igen och då har vi också lärt oss vad som verkligen är viktigt i livet.

  PS. Nästa gång jag ser dig här på hemmaplan i Västerås ska jag ta mod å säga hej när jag ser dig haha 😀 :p

 14. Jag trodde också England var regn, regn och regn. Jag bor i London och vi har haft 25+ inprincip varje dag sen Mars. Ni får åka runt i UK, alltså det är så vackert. Stränderna är helt fantastiska i Cornwall, Dorset, Devon och Sand Banks. Kan verkligen rekommendera, jag fattade först inte att jag var i England första gången jag såg det. Och ja livet är tufft ibland oavsett vad man har för förutsättningar, man är alltid sig själv närmst glöm aldrig det <3 Kram

 15. Jag bodde ett par år i England mellan 2010-2015 ungefär och det var fan i mig toppväder typ konstant 😍 nu bodde jag ifs mer söder ut, ni får helt enkelt flytta nedåt landet lite 😀 bort mot cornwall haha.

 16. Ja vad ska man säga, livet är inte det bästa sen Corona kom. Jag jobbar i sjukvården och all vår semester blev indragen. Våra löneförhandling blev inställt och i sommar bryter sjukvården mot semesterlagen genom att vi får inte sammanhängande 4 veckor.
  Så livet suger!
  Men det är bara finna sig i tyvärr.

 17. Jag och min man har båda blivit av med jobbet pga corona, vi måste sälja vårat drömhus och flytta till en hyres 3a med våra 3barn.. dom måste lämna alla sina vänner här på gatan och byta förskola och skola.
  Din man tjänar vad var det? 80.000kr/ veckan??
  Ni bor i ett stort hus och har 2? lägenheter i sverige och ska köpa ett hus där oxå.. du jobbar med dina drömmar, har en helt frisk son som du blev gravid med direkt. PERSPEKTIV kära du!!!

Skriv en komentar