När man väl har bestämt sig för någonting så har man ju absolut inget tålamod, iallafall inte jag. Vi har länge pratat om att vi vill ha ett hus i Västerås istället för lägenheten. Drömmen har alltid varit en sjötomt men det är väldigt svårt att hitta i Västerås ( vi vill även ha relativt centralt) och nu har vi börjat tänka att kanske kan vi hitta eller bygga vårt drömhus iallafall, utan en sjötomt. Drömhuset har alltså känts väldigt långt borta men nu när vi har öppnat upp för en annan slags tomt känns allting mycket närmare och mycket ROLIGARE!

Vi har en privatmapp på Pinterest jag och Victor där vi sparar allt vi vill ha i vårt drömhus.

Vi har länge tänkt oss ett liknande hus som detta, ett sekelskifteshus i trä.

Däremot har vi kanske börjat tänka om och funderar på ett mer modernt hus med stora fönster istället. Däremot vill vi inte ha en box utan högt i tak och fina vrår lite här och var. Hur vi nu ska hitta det vet jag inte MEN jag tänker att hittar man ett fint hus så kanske små förändringar gör mycket för att få till den känslan vi vill ha.

Annons

Jag har alltid drömt om ett skafferi man kan öppna och gå in i eller ett rum i köket där man förvarar saker som pasta, mjöl etc.

Köket är ju husets hjärta och det vill vi ha i den här typen av stil.

Annons

Och med rutit golv!

Och på tal om golv så vill vi så gärna ha fint kakel i alla badrum, tvättstuga osv. Jag tycker att det är så fint och gör så otroligt mycket.

Och det vi pratar mest om är fönster hehe, det är så otroligt vackert med stora fönster med fina ramar.

Jag har efterlyst på instagram nu att vi letar efter villa eller tomt i Västerås just nu. Vi har letat ett tag och det är inte ofta stora villor eller tomter dyker upp däremot har jag redan fått lite mail så vi får se! Spännande ju och TÄNK vad roligt vi kommer att ha det här inne med massa renovering.

6 kommentarer

 1. Åh såna här inlägg älskar jag! Vi bor i ett gammalt hus från 1909 som vi löpande renoverar, vi kommer dock inte ha råd att göra allt som vi vill men det är väldigt inspirerande med såna här inlägg! Det grå köket är ju underbart!

 2. Spännande, hoppas ni hittar någonting snart. Går snart på mammaledighet och skulle vara roligt att läsa om eran renovering.

 3. Spana in arkitekt Anders Holmberg på Instagram. Han verkar vara frånVästerås.

 4. Hej!!
  Roligt att ni letar hus i Västerås.
  På framnäs precis bredvid framnäs badet ligger en villa med stooooor sjötomt som ser riktigt slitet ut om man jämför med dom andra lyxvillorna på gatan (bla lidströms hus). Ni borde be er jurist kontakta dom som äger det huset och tomten, om vilket bud dem vill ha för att släppa tomten, allt kan ju köpas för pengar och farbrorn som bor där vill säkert säkra sin pension. Isåfall skulle ni ha ett drömläge att bygga hus på😍

 5. Hej Maja! Jag har följt dig länge nu och har lagt märke på att ditt hår har blivit väldigt långt och tjockt. Superfint!!

  Min fråga är vad du har för rekommendationer för tunt/fint hår. Jag tappar väldigt mycket hår och kan knappt locka för att det skulle endast bli två lockar av mitt hår för att det är så lite.. Har även börjat inse att det tar på mitt självförtroende också. Vore jätte glad om du kunde besvara på min fråga och ev om dina följare har rekommendationer för mig. Tack!!!!

Skriv en komentar