Vilken helg! Jag började den med ett boxningspass med tjejerna. SÅ otroligt roligt. Jag brukar ju alltid träna själv men det är så härligt att få in både umgänge och träning på samma gång. Vi brukar ju köra pilates men nu ska jag nog också haka på boxningen, det föll mig precis i smaken. Och efteråt tog vi en kaffe innan jag skyndade mig hem.

För det var dags för en efterlängtad timme med min psykolog. Vi har ju inte pratat på över sju månader (tog en paus när Ted Louie kom) så det var så härligt för mig. Jag älskar verkligen att prata med någon och jag tycker att det är så häftigt vad jag lär mig om mig själv. Också skönt att höra en helt opartisk person säga sina åsikter. Vi pratade i en timme och efteråt kände jag mig som en ny människa igen.

Resten av dagen mös vi hemma och sen kom lördagen och Victor åkte iväg för bortamatcha i två dagar. Så jag och Ted Louie började dagen här, och tittade på regnet.

Sen åkte vi och handlade lite innan vi hängde hemma hela dagen medan regnet öste ner utanför. Jag hade bjudit in till middag så jag fixade i ordning lite, och fixade till mina blommor lite.

Och sminkade mig såhär!

Och vid sju kom gästerna, det bjöds på lite småplock och rödvin.

Igår var vi hemma mest hela dagen men tog oss ut på en promenad iallafall. Det känns tungt ibland att vara ensam så mycket med Ted Louie men jag tog tag i problemet så i veckan har jag bokat in flera aktiviteter för oss två och hittat mammagrupper. Det ska bli roligt. Vi har även kikat lite på ett nursery nära oss, där man kan lämna när man vill, hur mycket eller lite man vill. En tjej i laget har sitt barn där och det verkar så bra, att kunna lämna av honom två timmar bara några dagar i veckan. Bra för både mig men även honom att få leka med andra barn och så. Man känner sig ju som världens sämsta mamma efter sju timmar inomhus utan en egentlig aktivitet.

Nu ska jag NJUTA av några timmar ensam med Viggis, imorgon åker han igen för en till bortamatch så vi ses på torsdag igen. SHOUT OUT till alla er ensamstående där ute, jag vet inte hur ni gör det <3.

19 kommentarer

 1. Tips på serie- Workin moms på Netflix. Så galet rolig och igenkänningsfaktorn är hög emellanåt.

 2. Jag är hemma med våra 5månaders tvillingar… känner nu att sömnbristen börjar komma ikapp en.. förstår inte hur man kan orka så mycket ändå 🙌🏼♥️

 3. Hej Maja! Inom några veckor kommer jag bli mamma och tankarna snurrar kring det mesta för tillfället. En hel del handlar om att min man reser mycket i jobbet och är borta 1-2 nätter i veckan. Vilket betyder att jag ganska snabbt kommer få uppleva att spendera nätterna själv med den lilla.
  Det hade varit väldigt intressant att höra hur den första tiden för dig va själv med Ted Louis. Hur gick nätterna? Har du några tips och råd som du själv hade velat få?
  Stor kram!

 4. Hej Maja! Jag har ett ”problem” som jag har handskats med under flera år. Jag är 17 år och min lillebror är 16. Jag har alltid varit pinnsmal och fått gå till dietist för att få hjälp med kosten och har jättesvårt gå upp vikt (ingen ätstörning). Min lillebror däremot är överviktig och vräker i sig mat hela tiden. Han har ett gymkort men går dit typ 1 gång i månaden. Jag ser på honom att han inte mår bra men såfort jag eller någon annan i min familj försöker hjälpa honom så vill han inte ta emot hjälp. Han inser liksom inte själv att hans kropp behöver en förändring. Jag mår dåligt för hans skull. Vi är motsatser till varandra. Hur ska jag få honom att bli intresserad i kost och hälsa innan det eskalerar ännu mer? 🙁 /Lisen

 5. Maja!!❤️ Alltså du är verkligen den bästa förebilden som finns. Älskar att du alltid är ärlig och framför allt berättar om livet precis som det/du tycker det är. Kan inte ens formulera hur viktig du är i dagens samhälle!!! Sluta aldrig med det du gör. Du är världens roligaste, snällaste och coolaste morsa. Stor kram.

 6. Nu skriver jag igen.. hehe. Men min man bokade in mig på yoga igår kväll. Har gått på yoga några gånger förut, men detta var ”riktig” yoga. Och Maja, det var så behövligt. Jag grät, och grät, och andades och grät igen och efter kändes det så härligt i kroppen. Ett litet tips kanske. Sen vill jag även tipsa om barnrytmik, vet inte hur det är i England men borde finnas, vi går på det två gånger i veckan och det är en så mysig stund ihop. Du är fantastisk, kram på dig!

 7. Hej Maja!

  Tack för en fantastisk blogg! Inspirerande och ärlig. Hur kom du i kontakt med din psykolog? Jag går i tankarna att prata med någon och tar gärna emot tips hur du gick tillväga.

 8. Försök att inte ha dåligt samvete om du stannar hemma en dag med TL. Kom ihåg att han har världens bästa mamma och mår superbra att ”bara” vara med dig med <3

 9. Hej Maja! Du inspirerar så mycket och att läsa din blogg får mig att må så bra och blir så glad. Jag har en fundering på att ta hjälp av psykolog men har aldrig tidigare gjort de. Vilket känns lite läskigt när man inte vet hur det fungerar. Skulle du vilja dela med dig av hur det går till och måste man förbereda sig för vad man vill prata om eller hur går det till? Tror de skulle vara viktigt för mig men vågar inte ta steget. kram!

 10. Jeg syntes du virker som en helt fantastisk mamma, og Ted Louie er heldig som har deg (og Victor) som sine foreldre! Håper du får en aldeles herlig uke. Stor klem

 11. SÅ SNYGG!!!!!! Är det blå mascara? Eller vad är det du har använt dig av?
  Tack för en underbar blogg med den perfekta blandningen av allt 😘

 12. Så mysigt när du delar sånna här inlägg :*

  Jag har en fråga, antingen om du vill svara på den här eller i ett inlägg när du svarar på frågor. Jag bor själv i Västerås och är sjukskriven för utmattningssyndrom (jobbar som sjuksköterska) och har även fått symtom på ångest och depression stundvis i samband med utmattningen, något som är väldigt vanligt, inte konstigt när man inte känner igen sig själv. Min självkänsla har gått i botten igen och det känns även som små symtom på ortorexin som jag kämpade med i yngre dagar försöker komma tillbaka i samband med min dåliga självkänsla och jag hatar det. Vill INTE få ett återfall till det, träning och hälsa ska vara något man mår bra av, inget annat punkt slut. Gått till en psykolog via vår företagshälsa men där har fokuset legat på att jag ska få verktyg för hur jag ska hantera jobbet bättre i framtiden. Känner att terapi hos psykolog skulle behövas ytterligare kopplat till det andra. Nu till min fråga – har du tips på psykolog här i Västerås? Har du några andra tips till mig? Kram <3

 13. Maja! Hur grym är inte du🥂 och hur snygg var inte den silverjacka med Teddy man såg en sneakpeak på, finns det att få tag på?😍

Skriv en komentar