Maja Nilsson Lindelöf

Natten till idag blev inte alls som planerad. Lilleman fick hög feber så när vi väl sov så sov han som han gjorde när han var nyfödd, raklång över hela mig. Vaknade då och då och grät och jag drömde mardrömmar om hur män stod i vår hall och skulle kidnappa Ted Louie. Idag pallrade vi oss iväg och köpte både termometer och alvedon, inte kände man sig som en bra mamma inatt när man insåg att man varken hade alvedon eller stjärtkräm hemma men men. Nu har jag lärt mig det. Förutom det så kändes hjärtat lättare idag. Mycket lättare. Jag har precis haft vänner över och vi lagade tapas, tittade på fotboll och åt godis. En perfekt kväll att avsluta Sverigeresan med och alldeles snart kommer Victor hem och allting är i ordning igen.

Men nu så vi kikar igenom lite bilder på min mobil och börjar med detta sms jag fick av Jonna idag.

Och jag vill verkligen tacka er. För alla fina ord, mail och meddelanden jag får varje dag. Det är ett speciellt yrke jag har och jag är helt övertygad om att hade inte majoriteten av all feedback jag får varit positiv hade jag slutat för länge sen. Jag är ju en högkänslig person och även om jag ofta inte tar åt mig på djupet av elaka kommentarer och även om det inte alls är ofta som jag får negativa kommentarer (det blir ofta en liten våg av negativitet så på en vecka kan det vara lika många som jag får på några månader och då kan det bli lite tungt, jag har dock slutat acceptera såna kommentarer samt frågor som blir för personliga om saker jag själv bearbetar) så tar det min energi och kan påverka en hel dag. Ibland blir jag ledsen, ibland irriterad. Men sen så blir man liksom påmind om att det är i det stora hela fantastiska människor som följer mig, som är med här inne varje dag och tillsammans skapar min trygga lilla grupp. Som det här mailet Jonna skickade till mig. Det gjorde hela min dag idag. Så tack för det. Att ni får mig som dels är väldigt stark men ibland väldigt skör att få mig att vilja fortsätta med det här. Det är ingenting jag tar förgivet, att ha följare som er.

Det är ju verkligen höst nu och jag älskar det. Tog den här bilden i Humlegården när jag var påväg ner på stan för en lunch. Himla härligt.

Jag var inne på Other Stories och hittade några fina guldklimpar. Så fina kläder där, OCH jackan så många frågade om har jag köpt på Zara!

En bild från en kväll i lägenheten med mina grabbar. Vi tittade på musikvideos och jag låg och vilade i soffan. Märkligt det där, hur mycket hjälp man än får så slappnar jag typ bara av med Victor, inte för att jag inte litar på någon annan, mer att jag delar det här med Victor så jag får inget dåligt samvete eller känner att jag ”borde” göra någonting bara för att jag är mamman. Längtar tills imorgonbitti när jag får sova längre än till fem eller sex om man har lite tur. Det är fantastiskt att ha barn, men det här med lite sömn är ingenting man överdriver.

Och på tal om musikvideos, den här låten är min absoluta favorit just nu!

Nu blir det sängen, och snart, alldeles snart, kryper en stor man upp bredvid mig.

3 kommentarer

  1. Guuuuuuud! Kan du inte tipsa om lite mer musik? Är dödstrött på min lista och älskar din musiksmak! Allt från vilken låt du ALDRIG tröttnar på till vilken som får dig taggad på livet till den du sätter på till middagen. Ah du fattar! ÄLSKAR förövrigt din blogg, Alltså blir glad, haha känner mig nästan larvig så glad man blir när du uppdaterat! Kan tipsa om min favorit nu! Miriam bryant – how did i found you. Kram på dig!

  2. Hej Maja! Jag hittade hit när vi båda var gravida samtidigt och tyckte det var så roligt att läsa hur det kändes för någon annan. Och jag är så glad att jag gjorde det för du verkar vara en så härlig,rolig och genuin människa som faktiskt också visar att livet går upp och ner. Så kul att följa dig och din fina familj 🙂

  3. Sagt i podden till Sanna ”Jag skulle ALDRIG gå i butiker och shoppa med barnvagn”.

Skriv en komentar