Maja Nilsson Lindelöf

Lördagar är någonting heligt. Det har alltid varit det för mig och det tror jag kommer från min mamma. Jag slappnar aldrig av så mycket som hemma hos mamma. Just för att där är man bara. Man äter en sen frukost och hennes sambo vaknar typ 15. Man tittar på travet och på kvällen har man eventuellt en middag inplanerad. Sist när jag var hemma sov jag över där och det var så mysigt. Och i julas spenderade jag en hel ledig dag där när vi bara bakade och gjorde julgrupper. Så känslan av lördag finns kvar i mig från alla år jag bodde hemma.

Jag minns fortfarande lukten av nybryggt kaffe i vårt stora kök när mamma och pappa fortfarande var gifta och hur det luktade från pappas makrill i tomatsås som han hade på en knäckemacka och på radion spelades ring så spelar vi. Eller så serverades brunch på resterna från fredagens finmiddag. Och det är någonting jag vill ta vidare hem till oss även om vi lever ett liv där helger inte riktigt märks. Men idag gör det!! För Victor har bara träning sen är han hemma och jag har ingen träning eller jobb inplanerat.  Så nu när jag ligger här i sängen och skriver så är det som att det pirrar i hela mig, lördag, och allting kan hända.

Nu ska jag mysa en stund till med en sovandes Ted Louie och sen ska jag ta dagens första kopp kaffe. Åh, härliga lördag.

9 kommentarer

  1. Radion med Ring så spelar vi det är barndom det. Kaffelukt i köket, tända ljus det är ljuvligt.
    Jag har kommit hem från en lång skogspromenad och det var ljuvligt,sen blir det kolla på TV när sonen spelar hockeymatch.

  2. Du borde skriva en bok! Allt du skriver blir så vackert, trevlig lördag Maja<3

  3. Hej! Jag undrar bara av ren nyfikenhet för att de är så långt ifrån min vardag.. Hur kommer det sig att när du väl är hemma i Sverige att du väljer o ha egentid (något du har i manchester) istället för att spendera varje sekund med din familj som du bara träffar några gånger per år? Jag bor nämligen inte i samma stad som min familj och när vi kommer hem så umgås jag med dom varje vaken sekund (typ). Ha en fortsätt trevlig lördag 🙂

    • Hej! <3 jag har aldrig egentid när jag är i Sverige, det är därför det alltid blir så hektiskt he he. Antingen äter vi middag hos mamma, spenderar en lördag med svärmor, dricker vin med vänner, träffar släkten eller hänger med Victors bröder! Har egentid några timmar på kvällen ibland men inte mer än så. Så jag tar vara på varenda sekund när vi är hemma precis som du! Kram kram

  4. Vill bara att du ska veta att jag kommer vara så stolt den dagen jag får barn och de frågar mig vem jag hade som förebild när jag var ung, och jag kommer säga att det var du. Tack för allt du gör och för den du är. Allt du gör är så bra! Tack.
    Kram!

Skriv en komentar