Maja Nilsson Lindelöf

Nu har det hälsosamma livet börjat igen efter en helg av kalas. Jag gillar kontrasterna och tycker att det är så viktigt att kunna leva hälsosamt OCH njuta av livets goda. Däremot har jag verkligen lust att ha en längre period nu av mer nyttig och energirik mat och mindre alkohol och chips. Så igår gjorde vi en stor och fräsch sallad till middag och till det en broccolisoppa. Både jag och Victor fick mersmak när vi bodde i Portugal där man ofta äter soppa som förrätt och efter dom åren tar vi ofta soppa om vi är på restaurang. Och igår fick jag den briljanta idén att göra en egen. Jag tänkte köpa en färdig på affären men det var så mycket tillsatser och konstigheter så jag googlade fram ett nyttigt och snabbt recept och vips så blev det en succé! Det gick bokstavligen på 10 minuter.

Du behöver;

250 g färsk broccoli
20 cm purjolök
2 klyftor vitlök
1 msk olivolja
6 dl grönsaksbuljong
salt och nymalen vitpeppar, örtkrydda

Skölj och bryt broccolin i små bitar. Hacka purjolöken och vitlöken. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs purjo och vitlök lätt. Lägg i broccoli och häll på buljongen. Låt det sjuda under lock ca 5 minuter tills broccolin mjuknar. Mixa slätt och smaka av med salt och peppar och jag tog även örtsalt!

Bon appetit!

4 kommentarer

  1. Hej! Så roligt när du lägger upp receptinlägg, jag undrar vart du har köpt det porslinet som visas i bilderna?? Puss och Kram Ebba

  2. Åhhh det såg så gott ut, ska verkligen testa det nu . Har inga ideér på mat nu på hösten❤️❤️

  3. Hej fina Maja,
    Du verkar så underbar rakt igenom, och er urgulliga TL!
    Jag är en ”tant” på 40år och tycker att du har en sån härlig bredd i bloggen,
    Massa Kramar

Skriv en komentar