Maja Nilsson Lindelöf

God afton från en återigen trött Maja. Lite för trött för mitt egna bästa tror jag och det känns trist att börja varje inlägg på samma sätt nu förtiden men samtidigt har jag inte orken eller lusten att låtsas som ingenting. Det är för mycket nu och jag måste varva ner. Igår blev jag så inspirerad av Sannes semester hon ska ha i år och kände stark avundsjuka i en kort sekund innan jag insåg att jag har makten att ta exakt samma val. Ta semester. Riktig semester. Kanske kan jag tillochmed kalla det mammaledighet. Jag ska prata med Jonna min projektledare och se hur vi lägger upp allting och vad som blir bäst för mig men jag tror att jag snart checkar ut en liten stund och försöker att bara njuta. Ha semester. På riktigt. Morgonen började med att jag ringde min mamma och grät innan Victor hade vaknat och när han såg mig ynklig i soffan pratade vi en stund och kom fram till att jag får prioritera om lite. Jag har helt plötsligt blivit lite av en Ja-sägare och det gör att jag flyger och flänger överallt istället för att lyssna till mig själv. Vad vill jag. Hur mår jag bra. Jag älskar att vara hemma och umgås med våra nära och kära, det är vad livet går ut på för mig, men det är de i kombo med allt jobb, sömnlösa nätter, vinkvällar man inte hinner vila upp sig från och ett jäkla flängande som sliter på mig nu. Dessutom går jobbet så bra och jag vill säga ja till ALLT vilket är så roligt men inte så bra tajmat med mitt välmående. Det är lite som att jag verkligen har försökt att leva mitt gamla liv här hemma och det vill jag gärna, men då är det viktigt med pauser och det har jag knappt fått sen vi flög hem från England.

En riktig semester och efter det kommer jag vara som ny igen.

Så fram till den riktiga semestern ska jag göra så gott jag kan här, jag älskar ju att blogga och ser det inte alls som någonting jobbigt men däremot kan en dag springa förbi som idag, och nu sitter jag här, nio på kvällen och skriver till er när jag egentligen just nu hade behövt sätta på en film och sova. Varva ner mellan alla måsten. Så jag hoppas ni förstår om det kommer något färre inlägg just nu, jag tycker att instagram är enklare att uppdatera för det tar ingen tid för mig så följ mig gärna där så får ni lite mer inblick i vad jag har för mig just nu.

Min lilla älskling har på sig en ny genialisk pyjamas från Livly som gör att jag inte kommer att tycka det är de minsta jobbigt att byta blöja inatt, nu ska jag gosa lite med honom (Victor somnade på soffan när jag duschade tydligen så han får ligga kvar där) och sätta på en film. Känner hur ögonen börjar svida. Puss på er så länge.

13 kommentarer

 1. Jag kommer precis ihåg hur det känns. Och kom ihåg att det finns en anledning att mammor i Skåne iaf får gå på mammasamtal för att det är så många som kämpar och mår dåligt över det. Men lite ledighet gör ju också susen. Finns ju en anledning till att vara mammaledig.
  Se ”always be my maybe” på Netflix, eller serien Sex education. De ge iaf mig en varm lugn känsla i magen

 2. Det låter som du gör helt rätt i att ta en ordentlig semester! Och vilken ”tur i oturen” ändå att Victor är skadad så han inte är med i landslaget, så ni kan vara två med bebisen. Det gör ju himla skillnad jämfört med att vara själv mesta delen av tiden. Hoppas ni kan turas om lite på nätterna så du också kan få några timmars sammanhängande djupsömn. Just sömnen påverkar ju också så mycket. Hoppas du snart kommer ner i varv och kan få lite välbehövlig återhämtning i sommar nu! Kram

 3. Älskar att följa dig! Men du är absolut värd lite semester och mammaledighet. Tänk bara på dig själv och söta Ted Louie nu ❤️ Dina följare finns kvar till hösten också 🌸 du är grym Maja🤗

 4. Läste precis ditt blogginlägg och känner igen mig såväl i det du skriver. Min son är idag 1 1/2. När han va nyfödd hade jag önskat att jag hade inlägg som dina att läsa! Du sätter ord på så mycket känslor jag tror många nyblivna föräldrar känner igen sig i! Tack för att du delar med dig ❤️ Pepp och styrkekramar till dig! Du är grym!

 5. Min förstfödde son var 2 veckor när vi flyttade till vårt hus. Det var mitt i semestern och ALLA ville komma och hälsa på. Vi hade två sittningar per dag i veckor! Tur att donen sov konstant. Sen brände jag nästan ut mig sv alla öppna förskolor och mammaträffar. Jag var så mager tillslut. Hann aldrig äta medans jag rusade överallt med vagnen och ammade hela tiden däremellan. Heeelt galet! Var lite klokare med barn nummer två men då behövde jag ju ros den stora (hos oss får barnen gå på föris 15 Tim/v) så det blev rätt hektiskt det med. Så jag tror tyvärr att oavsett livssituation är det lätt att hamna där. Så bra att du ändå är observant och drar i bromsen lite när du känner det behövs. Ibland kan liten ”justering” göra stor skillnad. Kram

 6. Hej Maja!
  Jag kan förstå det du skriver och de här med att hitta balans i livet är inte alltid så lätt. Jag vill ine skriva några råd direkt för alla är så olika, har olika prioriteringar och mål. Men jag måste endå säga att det är väldigt synd att många ska så mycket hela tiden, till och med som nybliven mamma. Menar absolut inget negativt mot dig, men som du själv säger: lätt att säga ja till mycket för att det är så kul. Men även massa roliga saker blir för mycket i slutändan. Och inte tror jag det går någon nöd på er ekonomiskt. Har själv 2 små barn så jag vet hur det är och med små bebisar så ändras ju mycket hela tiden med rutiner osv..
  Tycker du gör helt rätt i att tänka mindre på blogg osv, och ta vara på tiden med din man och lille son. Kram

 7. Jag tror med som Sanne sa att vi alla borde ta en paus från sociala medier. Det viktigaste är hälsan och det måste man prioritera först. Du är verkligen en så fin förebild på alla sätt. Som skriver sanningen. Att livet inte är en dans på rosor alltid. Ha en grym semester. Vi kan vänta på dig hur länge som helst. För det är du värd. <33

 8. Hej, jag är så tacksam över att läsa dina inlägg som alltid verkar komma direkt från hjärtat!

  Jag blir också mamma för första gången i sommar! Det som ”skrämmer” mig lite är att jag upplever att det finns en press att så fort bebisen är ute och bebisbubblan är över ska jag leva mitt gamla liv som om ingenting har hänt. Jag ska gå på tjejfester, dricka vin, träna, komma tillbaka till min gamla kropp och göra aktiviteter varje dag. Man ska också gärna jobba så snart som möjligt för att visa att man lever sitt gamla liv. Men vänta, stopp, livet är väl INTE som det gamla livet längre med en bebis? Jag önskar i alla fall att livet förändras till det bättre när min bebis är här! Jag vill inte ”förlora” mig själv, men ÄR JAG verkligen vinkvällar med tjejerna på stan? Gör det något om mina gamla aktiviter får pausas lite? Vad definierar egentligen en person som ”den man är”?

  Jag tycker du gör helt rätt i att ta semester! Det känns som en rättighet och jag tänker att dina följare finns kvar även om du tar en ”paus”. Om inte så kommer de garanterat tillbaka i höst! Vi följare ska ju också ha semester och ha tid att lägga bort telefonerna! 🙂

  Stor kram!

 9. Men varför göra allt som ”gamla” Maja gjorde när ni har en helt ny livssituation? Vi pratade om det där igår jag och min sambo, jag känner mig så redo för nästa kapitel när vår lilla tjej kommer i augusti. Är det något jag inte vill så är det att fortsätta i samma spår som innan – jag vill växa som person och njuta av det nya fokuset i livet. Ett fokus som inte ligger på mig och åter mig utan på familj och barn.

 10. Fina Maja! Jag kommenterar sällan men känner att jag vill göra det nu. Du har en sån stor ”fan-base” så alla dina följare kommer finnas kvar om du tar 3 veckor semester eller 3 månader semester. Tänk på att TL bara är liten en gång och denna tiden kommer inte komma tillbaka igen. Vill inte att du ska se tillbaka och ångra dig. Han kommer få se dig jobba resten av sitt liv och veta att kvinnor är bäst, även om du inte skulle jobba nu när han är bebis. Strunta i alla erbjudanden för nu och kanske bara fokusera på Loreal? En bebis behöver mycket närhet och lugn och ro i början och inte springa runt på massa event bara för att mamman ska få en bra bild till instagram (menar absolut inte att du gör det!), men det känns som att det har blivit lite så för många influensers som har barn. Du är fantastisk och du hjälper många med din ärlighet. Företag och följare finns kvar! Stor kram

 11. Hej! Jag såg i tidigare inlägg att du var rädd att inte ha något jobb att komma tillbaka till om du tog en paus nu och jag tror att du redan har hunnit bygga upp en stor ”fan-skara” som skulle vänta på dig efter en ledighet. Ta hand om dig fina Maja, klart du ska ta lite semester/mammaledighet i sommar! Du är fantastisk! 🙂

 12. Lena Pedersen Svara

  Ta din tid, tenk på deg selv. Og gjør deg selv og din familie godt <3 Vi lesere er her når du "kommer tilbake" også<3 Ha en nydelig sommer og sørg for å ha masse input av hva som gjør deg glad hver dag 😀

Skriv en komentar