Maja Nilsson Lindelöf

WOW tack för alla era kommentarer igår! Herregud vad detta verkar vanligt, fått så många mail och meddelanden. Många som har gått igenom precis det vi gör just nu, jag har upplevt att det har varit en väldig press från barnmorskorna här i England och trodde att det var en viss kulturskillnad, att man ligger lite efter här helt enkelt och fortfarande propsar på amning som det enda alternativet men det verkar tyvärr vara ganska vanligt i Sverige också. Även om många av er har precis tvärtom, fått mest stöd av barnmorskan och mindre av omgivningen vilket är så viktigt. Summan av kardemumman är iallafall att det viktiga är välmåendet, och det är vi alla överens om. Skönt att saker och ting börjar förändras, jag har inte alls upplevt press från folk omkring mig och fick ju inte någon bitter kommentar igår så det är ju helt fantastiskt. Att fördomarna inte finns hos gemene man längre.

Här har vår dag nyss börjat, Teddis och jag har riktigt bra nätter och han äter vid 23, 03, 06 och sedan vaknar han vid 09.30 och då ammar vi och myser i sängen ett bra tag. Bästa stunden i livet är den med honom i sängen. Vi har redan hunnit bli bästisar på dessa veckor och känner varandra nu så vi har fått in en liten rutin. Första dagarna hade man anden i halsen såfort han sov och kände press att få lite sömn men nu gör vi liksom allting i sömnen han och jag, är lyckligt lottad som har fallit in i rollen som mamma som snabbt. Känns som om att jag har varit det hela mitt liv. Och jag älskar det.

Nu är gänget och tränar och svärmor på affären så jag sitter här och ska försöka få lite jobb gjort. Kanske hinner jag både duscha och sminka mig under hans lilla nap också. Och fixa lite kollage, det kliar i mina fingrar att få skriva om lite andra grejer än bajsblöjor och amning.

16 kommentarer

 1. Härligt att komma in i mammarollen så fort! Min son är 3 månader nu så de är såå kul att följa dig och Teddis här 😍❤️

 2. Fina Maja! Du är världens bästa mamma till lilla Teddis! Jag har en fyra veckor gammal bebis här hemma och för mig har amningen gått helt åt skogen. Som jag grät vid varje amningstillfälle de första två veckorna, för att det inte funkade, och det enda jag ville var att de stunderna skulle vara vår mysiga gemenskap. Med sorg i hjärtat fick vi gå över till flaska och ersättning, och nu känns matstunderna mysiga igen eftersom jag vet att lillan blir mätt <3 Heja oss föräldrar som kämpar på och gör allt för att våra bebisar ska ha det bra!

 3. Amningen funkade inte alls med sonen, jag grät, han grät och gick ner i vikt. Han var också gul och fick sola, efter 4 dygn, för värdena var inte ”tillräckligt dåliga”. Kämpade med amningen i 5 veckor, till slut sa min man att det räckte. Sonen gick inte upp och vi led båda två. Fick bra stöd från sköterskan på BVC men på förlossningen och BB här i Västerås så är dom ”amningsvänliga”, dom förespråkar amningen före ersättning. Detta var 2013. När dottern föddes 2016 så var jag inställd på att prova amma, men om det inte skulle fungera så skulle jag inte kämpa. Men det fungerade direkt. Så vi ammade i 9 mån. Det är SÅ olika. Det viktigaste av allt är att göra det som funkar bäst för mamma och barn ❤️

 4. Hej! Vart är den underbara filten ifrån som Teddis har i sitt babynest? Letar efter den färgen då vi skall få en liten kille i början av juli!
  Tack för en bra och inspirerande blogg på alla plan.
  Kram karin

 5. Kan tänka mig att det är skönt att börja känna sig som ”sig själv” igen även om man säkert älskar bebisbubblan också 🙂

 6. Hej Maja! Jag ska gifta mig nästa sommar och börjar kolla lite smått på klänningar och vilken typ av klänning jag vill ha. Jag vill absolut inte ha den typiska brudklänningen, är 1.80 lång så jag vill heller inte ha en ”stor” klänning. Samtidigt vill jag verkligen att min klänning ska vara cool och något speciell. Älskar hög hals och långa ärmar. Det är ju många sidor som har börjat släppa bröllopskollektioner och de enkla/coola klänningarna känns mer jag men jag vet inte om man vill köpa en ”vanlig klänning” till sitt bröllop, samtidigt som jag inte vill ha en riktig typisk brudklänning som jag inte trivs i bara för att. Jag har sett att du använt spetsdrömmen från bymalina flera gånger, både på gala och även på kvällen innan ditt eget bröllop. Vad tror du? Kan man ha den som brudklänning?

  Haha insåg nu att jag svamlat alldeles för mycket. Hoppas du förstår min tankegång och fråga och vill ta dig tid att svara. Du har ju varit i samma veva och vet ju att du ältat din egen klänning på tok för mycket 🙈 du var sjukt snygg, så sluta! Kram på dig 😘

 7. Grattis till din urgulliga son!!
  Jag har en liten fundering kring medborgarskap, hur funkar det? Är Teddis både svensk och engelsk medborgare nu?
  Kram från en nyfiken!

 8. Du är så jäkla grym! Vill bara säga TACK för alla de känslor du delar med dig av och skriver så spot-on om. Har varit gravid samtidigt som dig och har så många gånger haft känslor inombords som jag inte kunnat förklara för min sambo. Du vet de där känslorna som inte bara är rosa och fluffiga utan lite deppigare som jag skämts lite av att ha. När jag sedan läst din blogg har det känts som det mina känslor som du lyckats beskriva. Jag har läst dina ord för min sambo och sagt ”exakt så känns det”. Så återigen TACK för att du har delat med dig, det har hjälpt mig oerhört att få känna att jag inte varit ensam med att känna både glädje men även oro inför att bli mamma. Jag och min son Viggis ser framemot att få följa dig och Teddis, ni är bäst! Kärlek!

 9. alltså WOW VILKEN POWER WOMAN du är!! all lycka & kärlek till er ♥️

 10. Hej Maja,
  Jag tycker det är lite märkligt att de inte lagt upp en bättre plan för att se till att han inte ska behöva gå ner mer när han föddes så liten!
  När min son föddes vecka 40+5 vägde han 2525 och har 46cm lång. Han hade då inte fått ordentligt med näring i magen sista 8 veckorna eller så. Detta var inget som uppmärksammades föräns han var ute ur magen. Läkarna ansåg att han då inte fick gå ner någonting, så jag fick direkt börja tilläggsmata honom med ersättning var 3e timma. Så jag ammade honom fritt, sen gav jag ersättning och efter det pumpade jag för att fortsätta stimulera produktionen. Efter VARJE gång jag gett ersättning. Ersättningen fick han även via kopp för att inte riskera förvirring. Det gick superbra och han gick upp i vikt riktigt fint.
  Vi blev kvar på sjukhuset i 6 dagar och när vi fick åka hem var amningen så pass etablerad att vi kunde skippa ersättningen, och han fortsatte gå upp som en raket i vikt 🙈😊

 11. Hej!
  Vår son föddes också liten, låg precis på lägsta kurvan. 2,5 kg. Jag och min man vägde 1kg mer när vi föddes och i släkten på båda sidor har alla legat på liknande eller mer. Vi är också ganska långa 173cm och 184cm. Men vår son är FULL av energi och är överallt, han följer sin kurva och är fortfarande en liten smal pojke. 10kg väger han nu vid 1,5år.

  Vår son kunde legat kvar i magen 4 veckor till men dom ansåg att han behövde komma ut tidigare då dom tyckte att den beräknade vikten var för liten. Dom trodde att han skulle väga 500g mindre än vad han gjorde -vilket var skönt att han inte gjorde.
  Hur som så var vi tvungna att stödmata honom, var tredje timme skulle vi hälla i honom bröstmjölk/ersättning ur en liten kopp (INTE flaska då amningen skulle förstöras enligt dom). Det var lite bökigt att då han också fick i sig mer luft vid att dricka vanligt. Och jag fick pumpa om jag inte ammade så vi hade lager till koppningen.

  Jag tänker att det är väl superbra om er son också får hjälp så i början som ni gör, med flaska eller kopp tills han lagt på sig. Så vet ni också att han får i sig det i alla fall. Bara ett tips så kan du ha han vid bröstet där i mellan.
  Kram

 12. Hej fina Maja,
  Tack för en fantastisk blogg. Jag undrar vart ert vita babynest är ifrån?
  Kram <3

 13. Grattis till er son fina Maja!! Jag skulle gärna önska att du gjorde ett inlägg med tips på kläder man kan ha när man tar examen och som man kan ha på andras studenter nu till sommaren.
  Puss och kram!! Du är bäst

Skriv en komentar