Maja Nilsson Lindelöf

Jag måste berätta om ett tips för er som jag fick hos psykologen jag gick hos i Västerås (hen vill förresten testa över skype och jag har nästa möte den 20e februari, det gör mig glad). Vi pratade om meditation och jag berättade att jag kämpade på med det. Att jag innerst inne vet att det är väldigt bra för mig och att jag är en sån person som behöver det regelbundet i mitt liv. Jag är en sån person som skulle må bra av att göra det till en vana när jag känner att det blir lite för mycket att ta ett steg bak, gå upp till sovrummet exempelvis och meditera i sju minuter. Andas. Jag är ju en högkänslig människa och att sortera ut och bli påmind om att andas är viktigt för mig.

Jag har ju tipsat om headspace tidigare men det blev tydligt för mig när jag pratade med psykologen att det appen inte funkar för mig. För då hade jag väl fastnat för det by now. Okej meditation tar tid, men inte ett halvt år innan man ens får SUGET att meditera.

Så jag fick tipset om appen ”mindfulness”. Jag har haft den appen i telefonen hela tiden men visste inte att om man väljer premium så finns det för olika slags känslor. Alltså man väljer meditation efter mående. Och det är så fint. Hur man kan få höra någon som pratar om just det man just nu tycker känns tufft. Eller så är det överhuvudtaget skönt att få höra en röst som säger ”det är okej att det känns jobbigt” än ”take a deeeep breath and take in the room”. Det var skönt för mig att det var på svenska också. Har inga problem alls med engelska men för hjärnan var det skönt med svenska. Och det var härligt att det inte bara var massa snack om ens andning, utan om känslorna i kroppen också.

Kände att jag ville dela med mig av det och tipsa er! Så tips tips tips!

7 kommentarer

 1. Förstår precis hur du menar! Jag blev tipsad om appen ”Compassion” av min psykolog. Den är också på svenska och innehåller valbara ”kapitel”. Precis som du skriver Maja, sä skönt att ibland få höra någon säga att det är okej att känna vad en känner.
  Stor kram

 2. Hej,

  vart kommer polotröjan ifrån som du hade i din förra vecka för vecka-vlogg? 🙂 så snygg!
  Kram!

 3. Kul Maja att du hittat DIN meditation! Glad för din skull! Den appen är 👌 Jag hittade MIN yoga/meditation/mindfulness via yogobe.com (tips från mig till dig ❤)

 4. Hej Maja!

  Vi har ju haft kontakt tidigare ang. livscoach etc. Vet du vad? Appen headspace för mig funkar jättebra (GE DET TID) och ge det typ 3 minuter i början. Jag har använt olika program beroende på hur jag mått. Det finns meditation för ångest, meditation för att sova dåligt, stress, acceptans, etc etc. Så det finns även olika delar av meditation beroende på hur du känner dig. Ett litet tips från mig bara, men ska även testa appen Mindfulness också!

  KRAM <3

 5. -Jag passar på att tipsa dig iom detta- OM nu såklart det inte är så att du redan sett eller vet om den- dokumentären ’HEAL’ på Netflix just nu🙏🏻 Den tar upp mycket med detta om meditation och hur det bl.a är vägen till kroppens eget läkande osv. Jag var bara tvungen att flika in detta här som ett tips till dig från en person (jag) som ändå är så- och ibland läskigt- men lika som vi ändå är!
  Kramar

Skriv en komentar