Maja Nilsson Lindelöf

Det är fredag fast för mig känns det som måndag. Vi har ju checkat ut totalt i två dygn (Victor var ledig plus snöstorm) så vi tog spontant helg. Himla härligt och första gången på år och dar jag har kunnat slappna av på riktigt utan att ha en krypande ångest innanför huden. Just nu är det liksom bra. Så just därför tänkte jag att vi kör en liten lista här inne!

Just nu…

Tänker jag på:
Mycket. Jag vet inte om det är mina hormoner som spökar men jag reflekterar och känner av väldigt mycket. Om livet. Hur jag vill ha det. Hur jag vill må. Jag har behov av att rensa. Städa. Prata ut. Som om att jag fortsätter på min jäkla utvecklingsresa som aldrig tycks ta slut. Kanske har det att göra med att jag ska bli mamma? Att kroppen och själen liksom förbereder sig. För jag tänker på så mycket men det enda jag bryr mig om är barnet. Igår hade jag kanske en miljon saker att göra. Men det enda viktiga kändes för mig att bygga klart vårt barns ”gåvagn” som ska stå i hens rum. Så där satt jag och Victor och skruvade på stjärnor och hjul och det kändes som det viktigaste i världen. För att det är ju det för mig. Det viktigaste i världen. Det låter flummigt kanske men någon förstår nog vad jag menar.

Jag känner så mycket, och tänker sååå mycket, men när det kommer till kritan så bryr jag mig typ inte för jag bara fokuserar på mitt barn och hur det kommer bli att få bli en liten familj. Så häftig känsla att allt annat känns lite mindre viktigt nu förtiden. Jag älskar det för min ångest är typ borta (nu jinxar jag kanske men då får jag göra det).

Är jag glad över:
Jag är väldigt glad över att mitt jobb inte längre ger mig ångest utan bara är utvecklande och inspirerande. Jag har dragit ner på vissa saker, tänkt om när det kommer till andra så just nu är mina dagar fina dagar. Som om att jag lever mitt liv igen. Att jag har insett att jag får ligga kvar och snooza med Victor i en halvtimme, att mailen inte kommer koka över för det. Jag har pratat mycket om integritet med min livscoach också och även det känner jag att jag följer, att det passar mig. Min balans är bra just nu och det gör mig glad.


Äter jag helst:
GLASS! Alltså wow, jag snittar minst en glass om dagen nu. Helst Cornetto jordgubb <3

Längtar jag efter:

Att få träffa mitt barn <3 Jag och Victor längtar så mycket nu.

Är jag ledsen över:
Vissa känslor jag har haft i min kropp och har.

Är jag stressad över:
Vårt hus. Jag har tappat humöret när det kommer till våra inredare nu. Att vi anlitade ett företag i september och huset inte är i närheten av att vara klart gör mig arg. Arg över att det känns som om att vi blir utnyttjade, har bett om en matta till vår hall i fyra månader och fortfarande har vi inte fått förslag. Att jag betalar för den tjänsten gör mig tokig.

Är jag nöjd med:
Att vi har beställt nästan allt till bebis. Nu väntar bilbarnstol och bröstpump det är typ det. Och nappflaskor!

Drömmer jag om:
Sommaren. Men våra familjer, sol, och bebis.

Rekommenderade inlägg

9 kommentarer

 1. Hej Maja!

  Kan inte du ge tips på man kan köpa till sin pojkvän på alla hjärtans dag? Vi lägger hellre ner pengar på att göra saker tillsammans och har därför bokat in en upplevelse, men jag skulle vilja ge något litet också.

 2. Hej,
  Jag reflekterade väldigt mycket över min barndom, hur jag hade det i mellanstadiet, lågstadiet. Jag var mobbad i lågstadiet och allt kom upp på ytan när jag var gravid med mitt första barn. Det var som om hela min barndom alla bra och dåliga minnen som jag hade förträngt kom upp och jag reflekterade över det blev ledsen och känslosam. Likaså tänkte jag mycket på mina föräldrar hur de var när jag var liten mycket mycket kom upp till ytan det jag aldrig hade bearbetat. Tror att jag var ensam om det men har märkt att flera gravida känner så och gräver i sin barndom och allt som varit både bra och dåligt. Likaså i relationer och allt förändras för att det är då man inser vilka som är viktiga och vilka inte är det. Allt får en annan mening. Det är nog en modersinstinkt. Du kommer också förstå när ditt barn föds att ingen älskar dig mer än din mamma. Hela livet är en utvecklingsresa.

 3. Hej! Behöver verkligen tankar/tips från någon utomstående så jag hoppas att du kan svara här eller i podden.
  Jag är 20 år, och fram till nyss var jag helt inställd på att jobba och tjäna pengar så att jag kan senare flytta ihop med min pojkvän som jag varit med i några år. Gifta oss och skaffa barn senare och allt sånt där!
  Har alltid velat resa mycket och leva livet nu när jag är ung, mitt mål har också varit sen länge att flytta från Sverige! Jag vill resa, ta chanser som man kan göra nu när man är ung och inte har allt ansvar som kommer med tiden, kunna vara spontan osv osv.. på det planet har jag och han alltid varit liiite olika, han tänker mer framåt och jag tänker mer NU, men vi har lyckats på något sätt att balansera varandra där.
  Men nu har de kommit en möjlighet för mig att åka bort från Sverige (vill inte utveckla så mycket för vill vara så anonym som möjligt). Det finns inte pengar för mig att hämta hem där, men jag ser upplevelsen att jobba o leva utomlands ett tag. Men jag tog upp detta med honom och han var väldigt tydlig med att gör jag det så kommer han nog inte vänta på mig, för vi lever ju i princip för varandra, så då ändras allt. Han är min bästa vän och jag hans och vi hänger som kompisar lika mycket som ett kärt par.

  Jag är så jäkla kluven nu, och de här beslutet måste jag ta relativt fort. Ska jag åka och hoppas att han väntar på mig? Vi är super kära, älskar varandra otroligt mycket och har liksom alltid varit inställda på att vi blir gamla ihop, finns inget annat alternativ.
  Men jag vill inte sitta där sen och ångra möjligheter jag inte tog, saker jag kommer önska att jag gjorde.
  Hur mycket av vad JAG vill göra och alltid varit sugen på offrar jag för livet med honom?? Hjälp!

  • Jag är ju såklart ingen Maja 😁 men jag är gammal och klok så jag svarar ändå hoppas det är ok!! Jag är 15 år äldre än du och när jag var 19 precis efter studenten så drog mitt tjejgäng på resa i Asien sådär som man gör och var borta i ett halvår. Jag stannade hemma med min kille, vi bodde ihop och var sådär DUNDERkära och seriösa och det va helt enkelt självklart att vi skulle leva livet ihop. Mina tjejer kom hem, några drog iväg på plugg andra utomlands eller jobbade lite var stans.. jag gjorde tacos på fredagar med min kille allt var happy life. Två år senare träffade han en annan tjej och vi gjorde slut, det var förjävligt osv. Jag insåg rätt fort ändå att vi förmodligen aldrig hade funkat i längden då jag ville resa och göra karriär och han ville köpa huset på samma gata som hans äldre bror i området där de växte upp… Såå det jag menar är att om du vill åka och din kille ”inte vill vänta” så borde du nog välja dig själv i det här läget. Det gör ju han liksom. Om ni är i 20 års åldern och du vill ha äventyr (rimligt) och han vill att du stannar hemma och lever för varandra (fint men tråkigt) så tycker jag du ska ta chansen att se vad världen har att erbjuda! Är han kvar när du kommer tillbaka och du vill vara med honom, super! Men om inte så var det nån mening med det också 💜 och obs jag hade svinroliga singelår fram till 25 då jag träffade min man och nu har vi två barn OCH har rest och gjort karriär 😜

 4. Hej Maja,
  Jag är nybliven mamma och har som du haft mycket ångest tidigare. Jag tycker den har blivit mycket mindre och absolut inte i centrum på samma sätt sen jag fick barn. Hoppas det blir samma för dig! Kram

 5. Jag bara älskar din blogg, din stil, ja allt!!! Satt precis och tänkte vad tusan ska man köra på för trend i vår?? Vad kommer du köra på? Det jag gillar med din stil är att den är så cool och snygg!!! Inte för udda, utan bara wow!! Allt från skor till kläder, vad kommer du köra på?

 6. Anlita @josefineshem på Instagram!!! Hon gör konsultationer över Mail/online. Hon är fan bäst

Skriv en komentar