Maja Nilsson Lindelöf

Jag tycker det känns härligt att det nya året är igång. Det är som om att man har väntat hela december på att få sätta igång igen.

Jag har slutfört nästan alla mina fakturor för 2018, rensat skrivbordet, gjort mappar och organiserat. Gjort plan för 2019 och nollställt mailkorgen. Haft ett långt möte med min projektledare och allting är under kontroll. Jag är så taggad för det här året och allt som ligger framför mig. Har stora drömmar som jag ska börja jobba mot i år. Inget mer snack, bara verkstad.

Jag vet inte hur ni är men jag gillar nyårslöften. Jag är ju sån som person som överlag behöver nystart då och då. Nya mål. Nya ideér. Avskyr att lunka på i samma tempo och göra samma saker månad efter månad. Och därför känns det kul att göra nyårslöften.

Personliga mål:

Finna ro. I år ska jag börja gå till psykolog och börja meditera regelbundet. Jag har lovat mig själv att få in meditation i min vardag och det kräver övning har jag märkt. Jag tycker inte att det är nice att sätta sig och meditera och det tar flera minuter innan jag har hittat ett lugn (om det ens går överhuvudtaget). Har även bokat in min första psykologtimme vilket känns otroligt stort för mig. Det jag vill jobba med är min ångest och hur jag ska hantera den. Veta vartifrån den kommer. Jag är annars så otroligt lycklig i mitt liv och framförallt i mig själv som person, jag kan inte hitta någonting jag skulle vilja förändra hos mig själv eller i mitt liv och just därför vill jag bena ut varför jag får den där jäkla ångesten.

Köra mitt egna race. En styrka jag har och alltid har haft är att jag alltid är mig själv. Jag jämför mig ytterst sällan med andra och är väldigt säker i mig själv och vad jag gör och inte (antar att det här även går in i karriärsmålen) och just därför har jag insett att sociala medier knappt ger mig någonting. Poddar lyssnar jag gärna på och blir inspirerad (framgånsgspodden exempelvis ger mig så mycket inspiration), läser en härlig krönika eller kollar på vackra bilder på Pinterest. Men det är 1 av 10 gånger jag går in på instagram och blir genuint inspirerad. Det tar min energi istället för vad det ger mig så jag tänker fokusera på det. Vara här och nu. Vara Maja. Känns extraviktigt när bebis kommer, att sociala medier inte ens kommer vara en grej jag lägger min tid på. Och som jag skrev tidigare så blir trixet att balansera att posta (eftersom att det är mitt jobb) men att inte vara online själv och kika. Känner jag däremot att det börjar ge mig energi igen och inspiration så kommer jag börja men i en mindre dos.

Skapa nya relationer. Jag har senaste tiden fått ett behov av att träffa nya människor, hamna i nya sammanhang och prata om nya saker. Speciellt här borta. Hör säkert hemma med att jag boar in mig, att jag liksom vill skapa mig ett liv här på riktigt.

Välja lyckan. Ett mål jag har är att välja lyckan. Jag ser ofta det negativa i situationer, en rolig grej som en gala kan jag bli stressad över istället för att se det för vad det är. En rolig gala just jag har blivit inbjuden till. Jag tror så mycket på att ens tankesätt påverkar livet och just därför kommer jag aktivt försöka tänka positivt i alla situationer frånochmed nu. Säkert svårt och det kräver övning men det ska bli häftigt att lära sig. Att se lösningar istället för problem.

Karriärsmål:

I år ska jag börja jobba mot en av mina största drömmer i livet som sagt vilket känns fint. Och stort. Kommer skriva mer om det längre fram såklart men inte än. Det kommer vara min största prioritet detta året när det kommer till jobb och jag är så inställd på att få det här att fungera att jag förmodligen kommer få dra ner på andra grejer för att inte jobba ihjäl mig och framförallt för att kunna göra ett 100 procentigt bra jobb med det här projektet, än att göra allting halvdant, det är inte för mig.

Börja växa internationellt. Har länge blivit tillsagd att börja jobba mer på engelska då jag har en hel del följare från andra länder så i år ska jag ge mig på det. Det ska bli roligt. Oroa er inte dock jag kommer självklart fortsätta skriva på svenska och i vloggarna blir det översättning just nu och kanske kanske engelska längre fram.

Fortsätta vara selektiv. Hittills har det tagit mig långt och jag tycker om att jobba på det sättet. Ser framemot vart det kan ta mig.

Bli mer selektiv med mina kanaler och tänka mer långsiktigt. Min dröm är ju inte att jobba med sociala medier i hela mitt liv men däremot passar det in just nu, men jag vill ha en tydligare plan på hur jag ska jobba och med vad. Youtube är ju det jag har försökt komma igång med nu under hösten och det har ni uppskattat vilket är så himla roligt, sen har jag även försökt uppdatera regelbundet här inne och skriva mer om mode och skönhet.

Jag har även satt ett mål rent ekonomiskt det här året men det håller jag för mig själv. Känns dock stort att kunna göra det, och att det är ett stort mål som jag 100 % är säker på att jag kommer kunna nå.

Och sedan blir ett mål såklart att balansera mammalivet och min karriär. Det har ju aldrig gått så bra som nu och samtidigt så kommer världens finaste present till mig och Victor i april och ingenting kommer få ta tid från det. Det ska bli spännande att se hur det går men jag tänker att är jag redan medveten nu om utmaningen så ligger jag redan före problemet och kan därför göra en plan för att det överhuvudtaget inte ska bli ett problem.

Vad har ni för mål 2019? <3

Rekommenderade inlägg

20 kommentarer

 1. SÅ bra mål! Jag har satt lite liknande mål men några av dina mål får en verkligen att tänka på vad mer man kan lägga till till listan.

 2. En grundtanke kan vara: ”om du skulle fö betalt i lycka ist för pengar skulle du då fortsätta med det du gör?” De kan vara en fråga att ställa sug då och då.

  PS. Du är en fantastik förebild och en stor inspiration på alla plan. Fortsätt att vara du!

 3. Har bara precis i mellandagarna hittat hit till dina kanaler och jobbar nu på att ta igen allt jag missat. Gillar verkligen det jag hittills läst och sett 😊. Jag har aldrig varit så där mkt för nyårslöfte men när jag nu läser dina får jag en helt annan bild. Så himla klokt att välja lycka, det är ett nyårslöfte som även jag skulle kunna sträva efter. Tack för inspirationen Maja!

 4. Du inspirerar mig så mycket Maja!! Och är helt övertygad om att du kommer uppnå dina mål!!❤️

  Mitt mål det här året är att ha ett mer härligare och fridfullare år. Främst privat men även inom mitt yrke som lärare!

 5. Sedan tänker jag att om en alltid har intryck som inspirerar och får en att tänka på jobbrelatetade saker (även om de är roliga och positiva) så är det lätt att hjärnan får svårare att koppla bort. Så kanske är det bra att byta ut framgångspodden mot historiepodden någon gång då och då (Pontus Wernblom gillar den, bara en sån sak).

  • Helt sant! Inte reflekterat över det! Mamma tipsade om historiepodden igår faktiskt HAHA. Att den kunde vara bra mot min ångest för att den är intressant men ibland lite lite tråkig så man hamnar liksom i en mysig bubbla. Tack för tips <3

 6. Sååå bra att du skriver om DITT liv och DINA mål samtidigt som du ska ha bäbis <3 Var lite rädd att bloggen bara skulle handla om bebis och mamma liv under hösten då jag inte alls är där i livet nu… Men istället har du balanserat det toppenbra och

 7. Du är så fantastiskt duktig på att uttrycka dig både i tal och skrift! Jag hoppas du får världens bästa år, det förtjänar du verkligen! Kram

 8. Kul att läsa! Jag tycker att du skulle passa jättebra som programledare, du känns så naturlig framför kameran. Tänker om Youtube kan leda vidare till något sånt i framtiden 🙂

 9. Jag vill på tal om ditt nyårslöfte om meditation tipsa om min absoluta favoritapp för just meditation: Calm. Det finns både långa och korta meditationssessions, veckoprogram för att t.ex. finna lugn eller motverka ångest, soundscapes (tänk regnoväder eller vågor vid havet) och sleepstories. Älskar den och den är perfekt när jag efter jobbet har för mycket tankar i huvudet som bara äter energi! <3

 10. Det är alltid lika upplyftande och kul att läsa det du skriver. Du är min största förebild utan att tveka. Jag känner igen mig i det du skriver om att man är lycklig men ändå så får man den där ångesten, tack maja för allt du gör!

Skriv en komentar