Maja Nilsson Lindelöf

Nu kikar vi på tillbakablickarna från Stockholm. Jag sitter i vårt vardagsrum och dricker dagens första kaffe, Victor är ledig idag så jag tror att vi ska åka och inhandla julklappar (vi inte har inte köpt en enda….). Annars ska vi bara mysa. Jag hade velat träna också så jag kommer att behöva ta tummen ur. Alltid så svårt när Victor är ledig och är hemma, vill ju hänga med honom som den tofflan jag är. Men nu kör vi! Throwback Stockholm!

Jag sprang ju runt på möten hela torsdagen och såg ut såhär! Jag kan typ inte berätta om något av dom och ett gick inte heller bra. Det som är skönt efter det här året är att jag verkligen har insett mitt värde som influencer, min prislista (har tagit alldeles för lite betalt innan) och min standard. Även om jag på papper inte har mest antal följare i Sverige så har jag ett otroligt engagemang (vilket jag äääälskar). Vi puttrar ju inte på här inne menar jag utan det diskuteras, ställs frågor och vi har skapat någon slags vänskapsgrupp här. Även på instagram så har jag många följare som är engagerade och det kan man alltid se på mina siffror. Och det känns fint nu att jag dels har förstått mitt egna värde och vad jag vill vara för slags brand. Jag har tackat nej till bra kontrakt senaste tiden men jag vill ha det bästa av dom bästa kontrakten. Men även min bebis gör det enkelt för mig, känner jag att jag inte får tillbaka det jag förtjänar av företaget (ibland vill man ju göra saker ändå för att det verkar så kul) så tackar jag nej, för min mammaledighet mars fram till sommaren är viktigare än ett roligt projekt. Så det här var faktiskt första gången jag har tackat nej till roliga stora projekt, och det känns bra. För att jag står på mig och sitter inte där om ett halvår och känner mig bitter över avtalet.

Jag har även haft möte med min projektledare Jonna. Vi satt länge och har en tydlig plan för 2019 vilket känns så roligt. Och tryggt. Som om att jag kan andas igen.

Vi åt även lunch med vår gemensamma kompis Emelie där vi brainstormade ännu mer, älskar vilken GIRL POWER det är i den här branschen. Där sitter yngsta är 24 år och bollar om helt sinnessjuka ideér. Det tycker jag exempelvis Bianca har bevisat senaste tiden. Så mycket skit hon uppenbarligen alltid har fått och nu ba BANG. Sån hållkäften-smäll! Blir för inspirerad för mitt egna bästa. Tjejer är bäst alltså och den här branschen har förändrat så mycket. Har svårt att se att någon av oss ens tar åt oss längre när någon inte ”förstår vad vi jobbar med egentligen”. Då tänker man bara att den personen är lite trög och inte har hängt med i svängarna. Även när man går in i ett möte, man vet att de mötet kommer bli enklast och mest produktivt om det enbart är kvinnor där inne. Ser man en medelåldersman så tänker man att jaha nu blir det satt försöka förklara vad en IG-story kan göra i marknadsföringssyfte i en kvart. Snark. HÄFTIGT JU? Jag älskar män såklart men jag älskar att denna branschen styrs av kvinnor.

Jag sprang förbi GinaTricots presskontor också, det enda jag hann med denna gång. Älskar förövrigt neonskyltar och har beställt en hem till huset :))

Efter alla möten åkte jag till Sanna och barnen, kände ett starkt behov att få pussas med dom lite, vet ju inte när vi ses igen. När jag hänger med dom nu blir jag så glad och jag kommer på mig själv att bli ivrig tills mitt barn är här. Jag pusssade på Masse och sa det till Sanna, att tänk från och med i vår så kommer jag ha min alldeles egna bebis som jag kan pussa på så mycket jag bara vill. Längtar nu. Vi bakade pepparkakor som ni kan se <3 och jag och Nellie åt upp all deg, överdriver knappt.

Sen kom fredagen och jag och Jonna flög till Köpenhamn! Älskar Köpenhamn, hade lätt kunnat tänka mig att bo där.

Jag såg ut såhär när vi åkte till vårt möte där vi satt i x antal timmar. Kontrakt ska skrivas på i veckan och i början av januari får jag berätta för er!! Det största hittills för mig, och någonting jag är sjukt stolt över.

Efter mötet och lunch hoppade vi på tåget därifrån och jag steg av i Lund!! Anlände några timmar innan Sanna så jag tog en taxi till hotellet, redo för mys och lyx och sånt där. Checkade in och skickade en bild till Sanna (hon var den duktiga som bokade åt oss), ”inte ska vi unna oss gumman”. Tydligen var ju nästan allt slut men hotellet skulle trots det ha 4.5 stjärnor (en lögn). Här är en bild på utspilld öl i hissen som förmodligen legat där ett tag.

¨

Fick denna bilden till svar. ”Skojar du eller? Vet du hur dyrt det va?”. Ja så vi båda hade tänkt unna oss två härliga nätter på hotell men det blev som de blev. Tur att sällskapet var så bra <3333

Sen kom lördagen ju som ni vet!

Och vi gick in i glasburen med Musikhjälpen! Så himla roligt!

Jag bara älskar att jag får göra sånt här med Sanna och att vi som ett team får gå in. Allting blir så mycket roligare då.

Dagen var ganska hektisk, vi var ju inne flera gånger så direkt efter detta väntade hotellrummet, byta om till vårt pyjamasparty och sen var det bara att åka tillbaka.

Efteråt fick vi sån fin respons <3 Vi fick ju även träffa två tjejer som vann att få komma in med oss i boxen vilket var såå roligt. Älskar att träffa er som lyssnar på podden. På kvällen mös vi själva på hotellet, åt middag och repeterade vår livepodd. Det börjar ju närma sig nu!!!

Och igår var jag såhär trött att jag tillochmed stavade fel. Ögonen värkte och min bebis sparkade som en galning. Typ som om att” mamma kan du chilla en sekund nu”. Så jag flög hem till Manchester, och sen chillade jag resten av dagen. Victor kom hem vid åtta och sen bara pussades vi tills jag somnade tätt intill framför solsidan. Bästa dagen på länge och jag har tänkt försöka ta något julledigt nu, svara på lite mail och så men annars varva ner ordentligt denna veckan. Det vore mysigt.

 

 

Rekommenderade inlägg

13 kommentarer

 1. Åh! Hade velat ha en bild på den fina klänningen du hade undersats, i army-print! Vart är den köpt? :):):)

 2. Du klär dig så fint både som gravid och icke-gravid!!
  Får man fråga vart den vita tröjan och den rutiga skjortan är ifrån? 🙂

 3. Åh herregud du strålar verkligen!!!<3 Vart är den vita långärmade tröjan du har under den fina blåa skjortan ifrån? Så fin!

 4. Maja du är ju så snygg så att jag dör! Undrar lite över hårvideon du har pratat om. Tar nämligen läkarexamen i januari och behöver asap veta hur du stylar håret så där tjusigt som du brukar ha. Tänkte ju själv försöka vara lite snygg när det är så högtidligt och allt. Så tänkte bara säga alltså att jag håller tummarna för en hårvideo inom några veckor <3

  Puss o kram o tack för en superbra blogg! Du äger!

 5. Så wow!! Kvinnor måste verkligen bli bättre generellt på att TA BRA BETALT och våga se sitt värde. Ibland måste man säga nej till dom som inte ser det värdet, men på lång sikt är det alltid så värt!!! Tack för den peppen. Nu kan vi alla börja stå på oss lite mer, se värdet i oss själva och säga tack och hej till dom som inte ser det! Slutjobbat för skitpengar, ge oss dom stora kontrakten! (För tänk, varför är det alltid kvinnodominerande branscher som ska ha dåligt betalt? För vi står ut med skiten och gör det ändå. Tex. En elektriker, snickare eller vilken manlig motsvarighet som helst har mycket mycket bättre betalt och arbetsvillkor. Men en sjuksköterska eller annat ”kvinnoyrke” kan slita ihjäl sig för skitpengar utan att klaga. Det är slut nu!

 6. Hej Maja, Du har såå fin klädstil. Kan du göra ett inlägg eller en vlogg där du tipsar om olika outfits inför julafton och nyår? Hade vart superkul.

 7. Håller verkligen med vad Alexandra skriver, så jävla grymt att du insett ditt värde och ”vågar” ta betalt för det du/ni gör är så jäkla bra! Är så glad för din skull och ser framemot allt du har att berätta för oss. Vill självklart också tacka för bilden och pratstunden i lördags innan ni gick in i buren, så himla genuina och snälla människor ni är! Stor cred till er, fortsätt vara ni! <3

 8. Såg att det såg fel ut när jag skrev ”vågar” men menar att du har säkert alltid vågat men nu insett att det är helt rätt och gör det med bravur!

 9. Älskar sådan här inlägg!! ❤️

  Jobbar inte du och Elin Åqvist ihop längre?

  Kram!

 10. Äldre tjej dom bara älskar att lyssna på er,och följa er på Instagram. Vi bodde på samma hotell som er,och di hamnade bredvid mig nere vid frukosten,vid brödet.Ni är båda så fina,äkta tjejer.Att lyssna på er har fått mig att inse mycket.Tack och lycka till med bebis💖

Skriv en komentar