Maja Nilsson Lindelöf

Godkväll från Stockholm och mitt hotellrum.

Det har varit en hektisk dag för mig men väldigt givande och rolig. Älskar sånna här dagar och imorgon bitti väntar Köpenhamn. Nu ligger jag och kollar igenom mailen och hänger med min projektledare Jonna så jag tänkte bara kika in och säga hej till er. Så glad efter idag och längtar till 2019 och alla nyheter som jag får dela med er.

Och förresten så har jag om ni har missat det ännu en gång påmint om min insamling med hjärnfonden på instagram ikväll. Jag har nästan tyckt att det är lite jobbigt att påminna om det och jag vet inte varför. Kanske för att man faktiskt ber om pengar, men även för att det är ibland lite jobbigt att prata om det. Och just därför är det ju extra viktigt att faktiskt prata om det. Jag ville även påminna här inne. Jag tror att många tänker att det inte är lönt eller att det är onödigt men jag har på bara senaste timmen fått in över 10.000 kronor och det är tack vare alla som har bidragit med alltifrån 20 kronor till 100. Små bäckar små stämmer verkligen. Så jag ville bara påminna här inne igen, för att det betyder så mycket för mig, och för alla andra där ute som kämpar med psykisk ohälsa. Ni hittar min insamling här <3.

Nu ska sminket tvättas av och så ska jag ringa Victor och säga godnatt.

Rekommenderade inlägg

10 kommentarer

 1. Absolut inget illa menat, men får man fråga varför inte du eller Victor bidragit med något till insamlingen? Vanessa Lindblad gjorde en insamling och skänkte 1000kr direkt. Ni har ju ändå råd med det, så känns ju som en boost ifall ni hade gått in och skänkt kanske 10 000, ni kan ju hjälpa oss alla att nå ditt mål på 200k. Vill inte låta bitter men nu kommer jag låta det ändå haha, gillar dig supermycket och har skänkt i tre omgångar till din insamling. Kram!

  • Maja Nilsson Svara

   Har självklart skänkt men under ett annat namn flera gånger och skänker varje månad till hjärnfonden. Mitt intiativ och min insamling är menad att få andra människor att vilja bidra och sprida budskapet, hade inte ens behövt skapa insamlingen annars. Sen har jag fått höra varje dag att vi bara borde skänka hela summan som om psykisk ohälsa och min insamling enbart handlar om pengarna och inte om något mycket mer än det.

  • Onödig kommentar! Ni verkar som ett väldigt generöst par, både bjuder på kunskap (delar med er om med och motgångar) samt resurser. Ta inte åt dig och fortsätt inspirera till att andra kan vara med och göra skillnad tillsammans med er ❤️

 2. Alltså finaste Maja, förstå att du har lärt mig mer om min kusins sjukdom än vad någon annan i min närhet gjort. Jag fick reda på att han hade schizofreni när jag va kanske 15? Innan dess var han bara någon jag inte träffade så ofta, trots att våra mammor var så nära, och jag nära hans syster. Det har alltid varit något man absolut inte pratar om i min familj och som jag fortfarande knappt vet något om, för det är ingen som vill berätta när man frågar. Du har gett mig en liten inblick i något jag försökt se och förstå så länge. Tack för allt du lär mig och för att du ger mig mod att prata om detta med min familj. Att bidra till din insamling är en perfekt julklapp till min familj, för att det är så viktigt men också för att det är en välbehövd conversation starter. Kram och tack för att du kämpar och orkar. Du är en fantastiskt förebild och jag är så tacksam att jag hittat er podd ❤️

  • Maja Nilsson Svara

   Men VILKEN KOMMENTAR ??? tack tack tack helt magiskt att få läsa. Verkligen tack för att du tog dig tiden ❤️

 3. Hej Maja!
  Tack för en bra blogg. Jag såg en intressant dokumentär på SVTplay som heter Ditt förutbestämda liv (tips!) och i avsnitt 2&4 eller 3&4 så pratar de en del om schizofreni, typ vilka som ligger i riskgruppen, att man kan ha sjukdomen latent och sen utlösa den genom att röka cannabis osv. Men i avsnitt 4 nämnde forskarna att det finns ett team i Israel som har låtit personer med schizofreni sova med syrgasmask och att det ska lindra besvären. Det verkar på dig som Albin mår väldigt bra just nu och inte alls är i behov av den här typen av behandling, men jag tyckte bara att det var så himla intressant att höra om, och tänkte att du kanske också var intresserad att läsa mer. Kram!

 4. Vad gör man när en ex visar sig vara en helt annan människa än den man kände?
  Hur vet man att man faktiskt gått vidare?
  Jag och min kille gjorde slut i somras och helt ärligt behövdes det. Han var en riktig egoist och satte aldrig mig i första hand utan hans jobb och vänner var det viktigaste. Jag är inte direkt needy av mig men det vore ju kul att vara den man lever ihop meds prioritet en gång på fyra år i alla fall? Jag har gått vidare, släppt honom kärleksmässigt men saker han gör och gjort börjar komma fram via gemensamma vänner. Han är ihop med en åtta år äldre kvinna som gillar att ta droger titt som tätt, tydligen han också nu för tiden. Vi gjorde slut i september men nu vet jag att han träffade henne i januari. Alltså helt ärligt- hur kommer jag vidare utan alla dessa hjärnspöken? Mitt hejdå till den här relationen och den här människan var ju inte sanna. Han har ljugit mig rätt upp i ansiktet och när vi gjorde slut ”hade the talk” scrollade han igenom expressen på telefonen. Kommer jag nånsin kunna lita på en människa igen? Har ni tips på hur jag skadliga tänka på dem här människan och älta att relationen kanske inte var ärlig? Hur fan träffar man en ärlig kille?!

Skriv en komentar