Hej från Dubai! Här är en liverapport direkt från poolen. Jag håller på att jobba lite, vi släppte ju biljetterna till vår livepodd klockan 10 svensktid och just nu undersöker vi om biljetterna blev slutsålda eller om sidan kraschade. Oavsett är det helt galet! Men jag kikade in hit för att tipsa er om dagens avsnitt som jag spelade in med mamma. Vi pratar om de senaste fem och ett halvt åren i våra liv. Om Albin. Och om schizofreni. Det känns viktigt, för även om man relatera eller inte så tror jag att man kan lära sig en del av att lyssna. Det hoppas jag iallafall.

Nu ska jag jobba de sista sen ta det lite ledigt. Det förtjänar jag.

26 kommentarer

 1. Petra Pettersson Svara

  Hej!

  Jag har lyssnat på avsnittet och jag fick rysningar genom hela avsnittet och fick en sån förståelse för sjukdomen. Tack för en sån bra podd!

  • Maja Nilsson Svara

   Wow så fint att höra!!! Känns alltid så bra när någonting jag har sagt har fått andra att veta mer om schizofreni. Ska berätta det för Albin ☺️ Tack ❤️

 2. Hej Maja! Precis lyssnat på avsnittet med din fina mamma, sååå himla fint och viktigt att prata om! <3 Jag har själv en bror med asperger.

  Jag kommer verkligen ta med mig när ni berättade att även när det är jobbigt och svårt (oavsett situation egentligen) så har man rätt till att må bra själv <3

  • Maja Nilsson Svara

   Tack snälla för din kommentar. Och så fint att få höra att man kan ta med sig någonting från det. Tack, verkligen för att du tog dig tiden att skriva.

 3. WOW Maja! Skulle nog kunna säga att dagens avsnitt var ett av de bästa någonsin! Inte mot Sanna såklart med din mamma alltså wow, tänk om alla skulle tänka som henne! Tack för att ni delar med er av era tankar och upplevelser. Ha det fint!

  • WOW Maja! Skulle nog kunna säga att dagens avsnitt var ett av de bästa någonsin! Inte mot Sanna såklart med din mamma alltså wow, tänk om alla skulle tänka som henne! Tack för att ni delar med er av era tankar och upplevelser. Ha det fint!

  • Maja Nilsson Svara

   Tack snälla jag blir så otroligt glad ❤️ Det var ett så viktigt avsnitt för mig så det betyder väldigt mycket när ni tar er tiden att skriva.

 4. Så bra!! For en flott dame din mor er. Og så utrolig bra at dere setter ord på ting som så mange opplever i løpet av livet. Synes du og Sanna er veldig gode forbilder som snakker så åpent om psykisk helse! Heia dere!! Klem fra Oslo

  • Maja Nilsson Svara

   Åh tack tack tack ❤️❤️❤️ Det värmer verkligen. Blir så tagen här i solstolen.

 5. Johanna Karlsson Svara

  Hej Maja! Jag lyssnade på dagens avsnitt i bilen och var tvungen att stanna ett par gånger för att torka tårarna. Vilken stark berättelse och vad inspirerad jag blev av din mamma. Vilken jäkla superwomen! Och sist men inte minst, vilken fantastisk stark, smart och fin bror du verkar ha. Ta nu hand om er alla 3. Ni inspirerar verkligen. Hela gänget!!

  • Maja Nilsson Svara

   Åh tack!!!!! Ska ta printscreens på allt det här och skicka till mamma ❤️ Tack det betyder väldigt mycket.

 6. Så fint avsnitt, du verkar ha en väldigt kärleksfull och fin familj Maja ?

  • Maja Nilsson Svara

   Tack ❤️❤️ Ja jag är lyckligt lottad!

 7. Grät igenom hela avsnittet. Så fin din mamma är! Få förunnat att ha anhöriga som är så engagerade och som verkligen vill förstå psykisk ohälsa.

  Har en fråga: (som du absolut inte behöver besvara om det är för privat <3 ) Vet ni varifrån hans sjukdom kommer? Har ni kunnat lägga pussel såhär i efterhand om att ex. bortgångna släktingar förmodligen haft schizofreni?

  • Maja Nilsson Svara

   Wow vilken fin kommentar! Det betyder väldigt mycket för mig och mamma. Hon var lite nervös haha ❤️ Hon är bäst.

   Vi har lagt lite pussel och tror att vi vet vart det kan komma ifrån, problemet är att det förr var väldigt tabu så det är ingenting man pratade om eller riktigt vill prata om nu! ?

 8. Så fint avsnitt. Och att det inte bara blir prat om massa åsikter kring psykvården som jag ofta tycker det blir. Detta är era erfarenheter och det är på riktigt! Och att allt är inte bara är nattsvart inom psykvården utan att din bror även fått bra hjälp och träffat människor ”på rätt plats”. Ibland känns psykvården som ett sjunkande skepp och då är det skönt att höra att det finns instanser som faktiskt funkar. Tack för att ni delar med er ❤️ Och heja Albin?

 9. Wow vad man kände kärleken i er familj i avsnittet! Träffades verkligen av er berättelse och fick en större förståelse för psykisk ohälsa och framförallt schizofreni. Ska direkt skänka pengar till din insamling för hjärnfonden. Kram till dig och din familj!!!

 10. Petra Nilsson Svara

  Jättefint avsnitt, tack för att ni delar med er! Stor kram till er alla

 11. wow, eran podd man får en helt ny uppfattning om er, personlighetsmässigt, shit vad ni inspirerar alla där ute. Lyssnar på er när jag åker till jobbet både skrattar för de mesta men i era seriösare poddavsnitt menar inte att det andra inte är seriöst men det som är mer personligt som med sannas syskon och detta avsnitt med din mamma, grymt, verkligen, sitter med tårarna upp till halsen och har fått mer inblick i allt som händer/finns på denna jord.
  Ni är fantastiska, kommer vara en älta poddlyssnare! Kärlek till er! ❤️

 12. Så bra och viktigt avsnitt! Tack för att ni delar med er ❤️

 13. Maja jag grät så mycket till er berättelse när jag lyssnade igår kväll. Min lillebror insjuknade i depression för fyra år sedan och jag var hans närmsta anhöriga under hela processen. Vet inte vad som var värst, rädslan över att förlora honom, smärtan att se han lida eller hopplösheten när vi sökte hjälp hos vården. Så starkt och viktigt att ni pratar om psykisk ohälsa, och att vi vågar gråta tillsammans. Vi som är anhöriga och förevigt ärrade och vi måste få prata om det. Kram på dig, älskar podden o bloggen – känns som att jag känner dig och Sanna nu… creepy eller härligt? I dont know!! // Elin

 14. Ett väldigt fint avsnitt som verkligen berörde. Grät så mycket när din mamma berätta hur han sagt ”men tänk om det är så att det är jag som har rätt och ni som har fel, vad är jag för människa då.” Det gick rakt in i mitt hjärta och fick mig att förstå vilken otroligt tung börda det måste varit för din storebror. Han verkar vara en väldigt stark och fin människa, även din mamma. Stor kram till er alla!

 15. Har lyssnat på avsnittet, har inte gråtit så mycket på väldigt länge.. kände igen mycket då min morbror för ca 15 år sedan blev diagnostiserad med schizofreni b.la. Det har varit väldigt tufft för oss alla i familjen då han åkt in och ut ifrån psyket hela tiden, inte kunnat jobba eller bo själv.. han är fortfarande väldigt sjuk och han kommer troligtvis vara i en psykos resten av sitt liv.. han har nu blivit av med sin tvångsvård efter 10 år och flyttat till ett stödboende och livet går framåt!

  Det är så viktigt att man tar upp och uppmärksammar denna sjukdom då den väldigt ofta misstolkas.. tack för att du berättat din berättelse, blir riktigt rörd! Du är grym och min främsta förebild!
  Kramar

 16. Maja, jag måste bara skriva! DIN MAMMA! Vilken kvinna! Är 100% säker på att du kommer bli en fantastisk mamma som växt upp med och fått värderingar från en så STARK OCH KLOK kvinna. Grät när jag lyssnade på podden. Kärleken er tre emellan gjorde mig helt rörd. Å vad fin er Stefan verkar vara! Och du! Och inte minst Albin! Vilken kämpe! Och sättet du beskriver din bror på är så fint. Önskar er all lycka

Skriv en komentar