Maja Nilsson Lindelöf

Här kommer gravid vecka för vecka i videoform! Jag tänkte att det kan vara roligt att variera lite! Hoppas att ni tycker att det är roligt! Nu ska det käkas rester och tittas på House of Cards. En hektisk vecka väntar så jag försöker att njuta av ledigheten (även om alla måsten ekar i huvudet), blir att boka in min livscoach nu i veckan också. Jag känner att det behövs. Men NU, försöka NJUTA!

30 kommentarer

 1. Emelie Johnsson Svara

  Hej! Jag fick min son för 4 månader sen – Gick ”bara” upp 9kg, men fick bristningar på magen. Har precis som du, bristningar på lår/rumpa, men det har aldrig rört mig. Men, tycker det är jobbigt med mina bristningar på magen, de sitter runt naveln. För min del känns det jobbigt, då det känns som ett ”ställe alla tittar på”. Hoppas det bleknar med tiden! Men för mig är det något helt annat på magen, än på övriga kroppen. Svårt med alla omställningar som händer med kroppen efter graviditeten, men ”jobbar” med det varje dag.
  Tack för du är du! Kram!

  • Maja Nilsson Svara

   Kan tänka mig att det är jobbigt i början, att vänja sig. Jag förbereder mig redan nu mentalt på allt som kommer att förändras just med kroppen. Ska bli intressant hur det blir efter bebisen. Känns skönt att höra att det är fler som tänker likadant iallafall <3

 2. Jaaa mer vloggar, blir verkligen inte tråkigt ifall du känner för det! Man kan ju blanda bebisvlogg och vardagsvlogg i ett! <3 kram

 3. Tror inte cravings är ett påhitt? Har aldrig förut varit sugen på gröna äpplen, men nu är jag sugen på det hela tiden, och det är inget vanligt sug. Kan inte tänka på nåt annat när jag blir sugen. Aldrig varit med om något liknande 🙂 Men som allt annat så är det nog olika för alla.

  • Maja Nilsson Svara

   Jaha! Då får jag vara glad att jag bara är normalt sugen på surt och frukt tillskillnad från andra som inte kan sluta tänka på det helt enkelt 🙂 Kram kram

 4. Tack för ännu en bra vlogg! Så kul att ni redan bestämt ett namn! ❤️ Men åh blir så sur på folk som säger att namnet man funderar på är fult! Vi var öppna med vilka namn vi tänkte på till vårt första barn och möttes också av såna kommentarer ibland. Det går ju aldrig att hitta ett namn som alla gillar, man får bara köra på det man själv tycker om bara och strunta i vad andra tycker. Men hade jag varit en som sagt att namnet var fult hade jag skämts som en tok sen när bebisen kommit och fått det namnet. Då vet ju föräldrarna sen att man tycker barnets namn är fult..

  • Maja Nilsson Svara

   Hahaha EXAKT SÅ! Vi övervägde att byta tillochmed (vissa dagar diskuterar vi andra namn) men sen kommer vi alltid till slutsatsen att nää vi gillar det här namnet så då får det bli det.

 5. Tänkte också att cravings bara var ett påhitt tills jag själv blev gravid och vid vissa tillfällen inte kunde tänka mig att äta något annat än satsumas, helst åt det surare hållet.
  Inget jag direkt i vanliga fall blir sugen på. Om någon skulle lägga en chokladkaka och en satsumas bredvid varandra hade jag valt satsumas alla dagar i veckan som gravid, men ALDRIG som icke gravid ?
  Som någon annan skrev är det nog precis som med allt annat i en graviditet – olika för alla.

  • Maja Nilsson Svara

   Ja så är det säkert och jag måste ha missförstått ordet craving? På familjeliv skriver jag om folk som tvingar sin partner att åka till affären två på natten för att köpa riskakor och det tror jag är ett påhitt (man kan ju bara somna om och köpa det dagen efter menar jag) men att man har ett SUG håller jag helt med om. Men nu förstår jag att suget är det som är cravings! Förvirrande det här 😉 Kram <3

 6. Superkul med vlogg!
  Har också precis som du på lår och bröst sen innan.
  Tyckte bristningarna på magen var ”jobbiga” så länge de fortfarande skiftade i någon härlig smurfblå färg, men nu bryr jag mig inte.

  Min barnmorska sa även till mig under min första graviditet att mkt av dessa bristningar är pga hormoner och det ligger även en ärftlighet i det, så det spelar i princip ingen större roll om man smörjer sig med massa olja och kräm. Jag smörjde dock hela tiden med första barnet och fick massa bristningar. Smörjde inte en gång med andra och fick inte en enda?

  Jag döljer mina med höga trosor och kunde inte bry mig mindre. Tänker att det ska synas på lilla kroppen att man levt ❤️

  • Maja Nilsson Svara

   Hahah jag har också hört det men smörjer in som en tok morgon och kväll, tänker att det inte kan skada. Håller helt med, intressant att höra alla era tankar om det här. Alla säger typ samma vilket är sååå fint <3. Tack för din kommentar

 7. Älskar sin blogg och dina vloggar ?? Jag fick barn när jag var i din ålder och hade också sedan innan bristningar på lår, rumpa, bröst och när graviditeter började närma sig slutet så fick jag bristningar på magen, jag mådde väldigt dåligt över dem i början när de var typ knall röda men efter någon månad bleknade mina och nu syns de bara om man kollar riktigt noga. Visst var det tråkigt att få det men samtidigt så fick jag det finaste i livet ?

  • Maja Nilsson Svara

   Exakt så tänker jag med! Det måste vara så lite i jämförelse med vad man får! Tack för din kommentar <3

 8. Älskar älskar älskar din blogg och framförallt dina vloggar!! så fortsätt med det 😀 😀 helt underbara!! Du är otroligt inspirerande och kommer bli en fantastisk mamma! <3 <3

 9. Jag tycker att du ska lägga ut en varje vecka , men jag hoppas också när ni kommit in längre i graviditeten väljer att berätta könet så man kan se vilka inköp och så ni gör så blir de lite intressantare ?

  • Eller så kan de visa inköp ändå. De bestäms ju inte så mycket av könet. Vår dotter hade massor med blått. Vår son likaså, han fick ju snäll ärva. De hade ju dessutom ärvt massor av kusiner av båda könen.

 10. Ja, alltså med andra barnet var jag galet sugen på knäckemackor med mjukost. Gillar inte alls det i vanliga fall så det kanske var en craving vad vet jag. Men Jag tror nog också att många kan nog skylla på graviditet och cravings för att äta lite vad de vill. Det tycker jag nog man kan få göra ändå! Med första barnet ville jag mest äta citrus, men det kändes mer som att det var för att jag mådde illa av allt som blev sött, typ pasta eller bröd. När illamåendet släppte gick det bättre att äta som vanligt.
  Jag fick inga bristningar med något av barnen, första gick jag upp jättemycket med, andra inte mycket alls. Jag smorde magen med olja från Bodyshop, inte tror jag det hjälpte men däremot tyckte jag att det hjälpte mot det där kliet som kom lite senare när huden var så spänd.
  Bägge våra barn hade helt andra namn innan de föddes än de fick sedan. Det stämde bara inte.

 11. Jag har hört att bristningar är ärftligt? Men jag vet inte?! 🙂

  Nu har jag inte varit gravid och vet inte om jag kommer få bristningar (om jag ens kan/vill få barn) vid en graviditet. Har bristningar på mina höfter typ, och jag tänker att de står för den jag är. Att min kropp har gjort något för mig och då har jag fått bristningar pga det. Lite flummigt, men försöker göra det till något bra dom dagarna jag stör mig på bristningarna.
  98 dagar av 100 så tänker jag inte på att jag har bristningar, lägger inte någon större tankeverksamhet på det. Typ streck på kroppen?!

 12. Du verkar helt fantastisk, så jordnära och fina tankar. Jag är hsp och har haft ångest i perioder, känner igen mig i mycket vad du pratar om:)
  Lyssnar också på din och Sannas podd, älskar lyssna på den på mina promenader med bebis!

 13. När jag var gravid fick jag frågan om jag hade fått några bristningar på magen än och svarade glatt -Nej! När jag kom hem och berättade det för min man höll han på att spricka av skratt och bad mig ställa mig framför spegeln i underkläder… Hade stora mörka ränder på hela nederdelen av magen, såg dom dock inte uppifrån?. Idag, ett år senare, syns de fortfarande lite men är inget som stör mig överhuvudtaget utan är ett fint minne över vad min kropp skapat! Har aldrig haft sån respekt för min kropp och varit så snäll mot mig själv som nu efter graviditeten. Något jag tog med mig från Tess Montgomery som var gravid samtidigt som mig är att ”you earnt your tiger stripes”, fint!

  Smorde flitigt med oljan ändå kom bristningarna. Men det kändes mysigt att smörja!

  Stort lycka till, känns som att vänta på en kompis barn när man följer er♡

 14. Hej Maja!
  Jag är gravid i vecka 36 imorgon, och jag har faktiskt klarat mig utan bristningar trots att jag har mycket på låren och rumpan. Jag tänkte tipsa om vad jag gjort iallafall! Vi är ju alla olika, men det kanske fungerar för dig med 😉

  I början hade jag havandeskapsolja, och fy faaaaan va det började klia på magen då!! Det ENDA som hjälpt och faktiskt ALLTID har fått magen att känna sig HELT återfuktad, är bodylotion ifrån bodyshop! Deras sån där bodybutter i burk, för extra torr hud. Detta har min man smort in mig med varje kväll sedan typ vecka 16! Också ett litet tips, att be Victor smörja när han är hemma. Min man har verkligen uppskattat det och känt sig delaktig på ett helt annat sätt.

  Stort lycka till med hela graviditeten och massa kramar!
  Ps, det blir tråkigt för en själv att spela in gravid v för v varje vecka. Jag tänkte göra det med men insåg att det händer inte så mycket. Så spela in så mycket du känner för och dokumentera det du vill ha kvar sen! <3

  • Maja Nilsson Svara

   Åh tack för tips! Ska nog testa det. Har förövrigt fått det tipset av många, att ens partner ska smörja magen så att hen känner sig delaktig. Fint tycker jag. Tack för tips! <3

 15. Hej Maja!
  Har du tänkt lägga ut någon video från bröllopet? Är så taggad! Alltså bilderna och er podd där ni pratar om bröllopet får mig att vilja gifta mig nu med en gång!

  Du är så inspirerande, fortsätt som du gör!

  • Maja Nilsson Svara

   Ja det kommer! Åh det är jag som har haft så mycket att jag har glömt svara klipparen. Bra att du påminde mig, ska göra det NU! <3

 16. Hej fina!
  Jag har tvä småttingar som ena är 2 år, andra 6 månader.
  Med första barnet var jag livrädd för bristningar, och var överlycklig efteråt att jag klarat mig, och med lillebror så trodde jag att jag klarat mig men det kom en stund efteråt, kanske 1-2mån efter, och då hade jag heeelt ändrat min känsla gentemot det. Jag har alltid tyckt att folk som påstår att de älskar sina bristningar på magen för att de är stolta övet att de kommer från att den fått sina barn, typ kärleks ränder osvosv har varit helt knäppa i huvudet och att det är en täckmantel eller sköld för att man egentligen tycker det är skit att man fått det. MEN, nu sitter jag här med mina små sträck på magen och är den största tönten av dem alla. Jag är SÅ STOLT över vad min kropp gått igenom och att den återhämtat sig, jag är fan lycklig över att ens överlevt två graviditeter och förlossningar så dessa små märken berör mig inte alls.
  Kan dock fortfarande tänka mig att jag skulle tycka det var lite jobbigt om jag fått stora blå bristningar, typ som rivmärken av en Björn, i en kombination med att huden inte alls drar ihop sig(googlade under graviditeten på ”värsta bristningar efter fött barn” typ. Men, hade jag suttit i den båten så hade jag säker så småningom sagt samma sak där, det är nog bara en vanesak.
  Kan vi inte bara enas om att bristningar är inte något att skämmas över? Det är inget man får för att man är för tjock, smal, kort eller lång! Bristningar får i princip alla kvinnor, och jag tycker det är så viktigt att yngre tjejer som kanske inte fått någon bristning ännu tror att det är något fult, eller att de är ensamma om det, utan det är ett tecken på man blivit kvinna!
  KRAM

  • Maja Nilsson Svara

   Verkligen! Jag har haft lyxen att aldrig bry mig om mina bristningar på min kropp (har ju en del eftersom jag har pendlat en del i vikt) men det var intressant att få höra era tankar om just på magen, om det är annorlunda eller inte. Har en kompis som tycker att det har varit superjobbigt men hon fick också väldigt stora och synliga. Så det varierar ju! Vi får se vad som händer helt enkelt. Precis som du säger så är man nog så jäkla tacksam över allt annat att man inte ens hinner tänka på dom där strecken! KRAM och tack för din kommentar! Hoppas att många läser den.

 17. Jag var så glad att jag inte fått på hela grav men sen gick jag över drygt två veckor och då kom dom. Kändes så surt att ha klarat sig hela vägen och om jag inte gått över hade jag inte fått..just det kändes så störigt men tyckte eg inte att dom störde mig utseendemässigt just då. Sen dock när magen började gå tillbaka till plattare och dom inte liksom hölls utsträckta utan magen blev me skrynklig kring naveln började jag bli inte ledsen över det eg men liksom inte kul..speciellt när alla jag kände som fick barn fick tillbaka sin fina mage utan att ens träna men jag tränade och ändå skulle jag aldrig kunna få bli nöjd hur jag än gjorde. Bara att acceptera så nu rör det mig inte så mkt mer än att det känns orättvist! Om alla fick så hade de inte rört mig det minsta men den där lilla ynka känslan ibland om att det är orättvist att vissa får tvingas acceptera det kan störa nån gång då och då..
  Bristningar på låt osv har aldrig stört mig, men tror att det är skillnad just för att de förblir sträckta och aldrig sådär synligt skrynkliga som det kan bli på magen om det inte vill dra ihop sig helt.

  Jag har svårt för att känna att man ska vara stolt över sina ”tigerränder” tyvärr men går inte och är ledsen över magen jämt eller undviker stranden osv pga det utan man lever ju på som vanligt och tänker inte begränsa mig att inte göra roliga saker med mina barn bara för en skrynklig mage.
  Självklart är man stolt och glad över allt annat man fått och livet är så mkt mer värt än hur man ser ut, men visst kan det kännas surt vissa stunder när man i annat kanske inte mår bra alla gånger tror jag det är lättare att tänka på sånt man är missnöjd över.
  Så tips kanske är att försöka se till att man mår bra i övrigt och känner sig stark på olika sätt så rör sånt där en inte för man kan fokusera på det som får en lycklig och känns viktigt på riktigt.

  Älskar att kolla på dina vloggar så orkar du så kör på ? vi är nog flera som inte blir uttråkade ? såå kul att höra om bebeid och gravidprat även om jag själv inte är det så kan jag alltid uppslukas av sånt där..tänker och är sugen på en till men det får vänta lite så vi kommer ikapp med resten av livet. Suger dock gärna åt mig av känslan med en liten glimt från er då och då ??

  Tror ju också som du att det där akuta craving att åka mitt i natten är ett frikort att få tvinga iväg sambon, att kanske få styra lite ifall dom inte hjälpt till så mkt annars ev ? men suget tror jag absolut kan finnas och att man inte kan sluta tänka på nått om man nu blir sugen..men såklart borde man ju kunna köpa nästa dag ist.

  Lycka till med allt, så fin ju med lilla magen ?

Skriv en komentar