En till vecka har gått och imorgon kliver jag in i vecka 17. Otroligt vad fort det går nu. Förmodligen för att jag mår så pass bra och att allting känns precis som vanligt. Nu kikar vi på veckan som har gått!

Mitt mående: Jag mår så himla bra! Inte lika trött längre och känner mig som mig själv helt enkelt. Det enda som är lite svårt är maten. Mår lätt illa och är sällan sugen på någonting. Spagetti och köttfärssås och liknande enkla rätter går dock ner lätt. Och knäckebröd med smör och ost. Mums alltså, finns typ ingenting bättre.

Mina hormoner: Och jag har helt klart varit lyckligare den här veckan än förra. Iochförsig så har jag knappt tänkt på att jag är gravid med tanke på hur bra jag har mått men när tanken väl har slagit mig så blir jag glad. Varje gång jag lägger upp någonting på instagram kommenterar mina bästisar med hjärtan och med meningar som ”heeeeej jag längtar efter dig”, då blir jag så himla rörd och inser att det finns andra människor som längtar efter bebisen. När jag kommer över bebisbilder kan jag visa Victor och på kvällarna när magen värker masserar han magen, och så blir jag rörd igen. Känner mig glad och tacksam.

Mina cravings: Absolut ingenting. Jag har ju iochförsig alltid trott att cravings är ett påhitt, typ ett frikort man får använda mot sin partner när man är gravid. ”Åk och köp det där NU! Jag är så sugen”, så jag vet inte om det sitter i mitt huvud att inte ha cravings? Spontant så är jag bara inte alls sugen på sött eller skitsaker överlag. Ge mig en knäckemacka eller ett päron så är jag mer än nöjd. Konstigt, jag som annars är ett riktigt kakmonster.

Min vikt och kropp: Jag har länge känt som om att magen inte har växt och har kommit igång med träningen riktigt bra igen. Vissa mornar har jag känt mig som mig själv och i spegeln har man kunnat skymta min kropp jag hade i somras. Men sen ploppar magen ju ut desto längre dagen går såklart vilket är så mysigt! Men jag känner mig stark och hälsosam. De första veckorna tänkte jag nästan ge upp allting men nu känner jag mig motiverad och tränar mycket bål och rygg. Ni vet ju att jag kan snöa in mig på grejer och nu är det att jag ska träna rätt för att få en så enkel förlossning som möjligt. Jag tränar fortfarande två gånger i veckan med min PT och annars själv. Googlar som en tok så jag inte gör något fel. Antar att jag har gått upp fem eller sex kilo hittills! Ser ni förresten vad långt ner magen sitter? Jag är nästan helt platt upptill och sen säger det bara plopp! Däremot hade jag väldigt ont i magen igår. En mix av extrem mensvärk och magsmärtor. Väldigt obehagligt och det gjorde mig lite nervös men jag läste runt och antar att bebisen bara växer där inne.

Övrigt: Jag sover bättre men vissa nätter vaknar jag vid 03 och kan inte somna om på flera timmar. Såfort ögonen slås upp så vet jag att nej, nu är det kört. Lite segt men det är ju kroppens sätt att vänja sig jag vet. Jag blev lite orolig några dagar för att jag upplevde att magen hade slutat växa och inte hade vuxit på flera veckor. Dessutom mådde jag så bra att jag tänkte att allting inte stod rätt till men det är ju vanligt att oroa sig. Min svärmor bekräftade att magen hade vuxit sedan vi sågs sist och det var skönt att höra. Hxn växer där inne <3 Sen drömmer jag en del. Inatt drömde jag att hen var här och att jag inte visste hur jag skulle ta hand om barnet. Jag satt i en fullproppad bil med Sanna och Challe och alla barnen och mitt barn slutade inte skrika och jag hade glömt köpa mat till min bebis. Det var hemskt. Och igår gick jag igenom mina storys från sommaren på IG och blev lite ledsen igen. Typ som om att det är en Maja som försvinner nu. Får ofta påminna mig själv om att så inte är fallet. Och om nått så är kanske det positivt med att jag är ung, att jag fortfarande kommer ha så mycket energi att småbarnsliv och ett socialt liv inte alls blir så svårt att kombinera.

31 kommentarer

 1. Hej Maja!
  Jag är själv gravid, vill gärna veta hur du tränar. Själv vågar jag inte riktigt träna då jag inte vet exakt hur ja ska göra. Kan du göra ett inlägg kring din träning.

 2. Så roligt att vi får följa med & att du är så öppen med vad du känner! Blir lika glad varje gång jag går in här, du är verkligen sån glädjespridare! Kram

  • Maja Nilsson Svara

   Åh så glad jag blir ❤️❤️❤️ Det värmer!

 3. Så roligt att få följa din graviditet!
  Tips på andra inlägg som jag skulle tycka var roligt: inlägg om dina kläder/outfits, hur du sminkar dig/tips på produkter du gillar, mattips/recept, vardagsinlägg mes bilder från din dag (även om du bara varit hemma och på gymmet typ), rutiner m.m.
  Tack för en så bra blogg och en sjukt bra podd!

  Kram!

  • Maja Nilsson Svara

   Så bra med tips!! ❤️❤️ Anteckningar ?

 4. Åh, är det en pojke du väntar alltså? ? magarna brukar väl vara låga med pojkar!? Så mysigt att få följa dig!

  • Om de inte vill berätta kön så behöver ju heller inte vi läsare spekulera ?

 5. Men alltså, cravings behöver ju inte vara onyttigt? Så eftersom du är sugen på knäckebröd så är ju det ditt craving ? själv var isbergssallad och isbitar något som jag hävde i mig.. ?

  • Maja Nilsson Svara

   Jaha jag trodde cravings var någonting man är sugen på hela tiden? Jag äter det som finns hemma men i regel är det inte socker utan enkla smaker som frukt eller yoghurt ?

   • Haha, läste just min kommentar igen och insåg att jag lät som en sån där riktigt dryg pekpinne-människa! Inte meningen!! ?? menade bara att man kan ha olika craving, en vän till mig ville äta tavelkritor… ?

    • Maja Nilsson Svara

     Hahaha åh nej jag tog det inte alls så!!! <333

 6. Hej Maja! Och stort grattis till bebisen. Är och ska bli så kul att följa dig på den här resan <3
  Löjlig fråga kanske men hur har det gått att sluta snusa? Har du ersatt det med nikotinfritt eller hur gör du? Snusar själv och blir mest nyfiknen inför framtiden hur svårt/inte svårt det är att sluta.
  Puss och kram!

  • Maja Nilsson Svara

   Svarar på det i veckans frågor!! ❤️❤️

 7. Glöm inte att göra knipövningar! Det hjälpte mig under hela graviditeten, förlossningen och efteråt.

  • Maja Nilsson Svara

   Det har jag hört!! Får börja redan nu antar jag he he

 8. Jag känner igen mig så. Har mått väldigt bra de senaste veckorna, tycker inte heller att det händer något med magen så blir så nojig att allt inte står rätt till. Men nu i helgen har jag äntligen börjat känna mini därinne och det är så otroligt skönt! I morse kände även pappan ett litet ”pet” inifrån. Jag är i 16+5 idag, så går in i v 18 på tisdag (med nr2).

  Min mage är dock tvärtom tycker jag. Satt sig lite på höfterna och känns mer ”fetrund” än putig hehe.. men är ju också ganska kort (1,63) så magen har ju inte så stor yta att bra ut sig på haha..
  Kram

  • Maja Nilsson Svara

   Jag blir alldeles rörd när jag läser kommentarer från er som också är gravida. Så fint ALLTIHOPA!!!! ?❤️

 9. Kolla på Mimi Höglins youtube! Hon vloggar om vardagslivet med sina tvillingpojkar men verkar ändå vara Mimi och göra det hon tycker om. I början av hennes vloggar (alltså längre tillbaka) berättar hon även att hon tycker de ”jobbiga” dagarna känns extra tuffa när hon inte kan göra det hon vill och känna sig ”normal”! Haha så rörig kommentar men KOLLA <3

 10. Exakt sådär såg min mage också ut i början! En liten bulle längst ner. Så spännande att du börjar närma dig v 20, snart börjar du säkert känna lite rörelser också! Då blir det ännu mer verkligt och mysigt ❤️

 11. Livet behöver inte bli så annorlunda med bebis, blir vad man gör det till!?
  Allt är sååå mycket roligare !!!!?

 12. Åh så roligt att följa dig, är också gravid men en vecka före dig ca. Och känner igen mig i massor haha, speciellt med mat 😛 och min mage sitter också långt ner men lite längre fram ska man nog få en liten kula över hela magen 😛

  • Maja Nilsson Svara

   Åh vad roligt!!!! Värsta mammagruppen här inne!! Så mysigt <3

 13. Åh min craving var bubbelvatten. Det var det enda jag drack! Innan jag blev gravid drack jag det kanske en gång om året. Min mamma och syster hade äpplen som craving!

  • Maja Nilsson Svara

   Men gud nu när du säger det!! Kan dricka liter av bubbelvatten varje dag.

  • Haha det var min craving med!!! Var tvungen att ha sånt 12-pack med små Loka (med någon god smak) i kylen varje dag, drack hur många som helst! ? Det fick absolut inte vara slut i kylen, så brukade bunkra upp ett helt hyllplan med såna där små flaskor ?? Och precis som dig så drack jag aldrig det annars innan jag blev gravid!

 14. Har inte heller trott på cravings tidigare och i min första graviditet var jag inte sugen på något särskilt. Men under min andra graviditet hade jag ett helt sjukt sug efter rädisor, HELA tiden. Och nej jag är inte alls förtjust i rädisor annars. Det var på riktigt en craving. ?

Skriv en komentar