Maja Nilsson Lindelöf

Woho min första vecka för vecka! En del av er tycker väl att det är skittråkigt men jag själv har alltid tyckt att det är roligt att läsa om graviditeter. Dessutom tror jag att jag kommer att tycka det är roligt att läsa om i framtiden. Here we go.

Graviditetsvecka 15 (14+6)

Mitt mående: Jag mår väldigt bra rent fysiskt den här veckan! Har spytt två gånger och mått lite illa men annars väldigt bra. Jag är så otroligt glad över att min energi är tillbaka igen, det är ingenting jag någonsin kommer att ta för givet igen. Jag blir trött på kvällen men inte alls på samma nivå som tidigare. Känner mig allmänt fräschare och mer glad.

Mina hormoner: Jag har varit väldigt nedstämd den här veckan som ni vet. Jag tror att allting har lagt sig efter att vi gick ut med bebisen och att verkligheten nu slog mig. Att saker och ting kommer att förändras. Men jag är så tacksam över att jag inser redan nu vad som kommer att ske, min mamma berättade att hon förstod det först när hon skulle åka hem från BB i vilket jag även har förstått är ganska så vanligt. Jag tror att mycket är tack vare Sanna och barnen. Jag har ju verkligen fått se nära hur det är att ha barn, det har ju även bidragit till att jag ibland har längtat så jag har gått sönder och ibland blivit lite rädd för vad som komma skall. Men jag vet ju att när dom där två älsklingarna ligger bredvid en på kvällen och myser så finns det ingenting bättre i hela världen. Svårt att ta in att jag ska ha mitt alldeles egna barn att få älska. Det är verkligen en ynnest.

Mina cravings: Inte alls någonting speciellt! Överlag är det bara surt och salt. Sött lockar mig inte alls och aptiten överlag är som vanligt. Inte alls mer hungrig eller så. Allting är typ bara normalt. Skönt ju!

Min vikt och kropp: Jag väger mig ju inte och har ingen aning om hur mycket jag väger! Jag vet ju inte heller hur mycket jag vägde efter den här hääärliga sommaren he he. Men jag har absolut gått upp några kilon och jag får ju inte på mig mina gamla kläder. Har märkt att jackor är för trånga så måste köpa mig en större höstkappa som jag kan glida runt i. Tycker att det är häftigt hur kroppen förändras alltså, otroligt. Magen har stannat upp och ser likadan ut som den har gjort senaste veckorna. En liten bula helt enkelt. Så himla mysigt.

Övrigt: Jag vaknar senast 07 varje imorgon. Igår vaknade jag klockan 05 :)). Jag känner fladder i  magen och bara längtar tills jag får känna bebisen ordentligt. Jag har ett stort behov av att fixa och dona, vill köpa vagn, baby nest och vagga redan nu och googlar som en galning varje dag. Kommer nog tvinga med Victor ut idag och kika på bebiskläder bara för att. Känner mig redo för en ny vecka och är glad över att min chock just nu har lagt sig, dom bästa dagarna är dom när det enda jag går runt och gör är att tänka på hur underbart det kommer att bli att få bli mamma.

16 kommentarer

 1. Vet att du säkert få så många tips och har redan funderingar men jag tipsar verkligen om en bugaboo fox stellar, är så himla nöjd med vår! Massa kramar

 2. Hej maja!! Det är så himla kul att följa dig i denna graviditeten. Jag är också gravid och är i v14 så bara en vecka efter dig och bor också utomlands o känns som jag kan relatera så mycket till allt du säger och känner mig mindre ensam.
  Vilken app är det du har och följer graviditeten? 🙂
  Stor kram <3

 3. En fråga om något helt annat. Hade ni både fotograf och filmare under bröllopsdagen? Om inte, är det något ni åmgrar att ni inte hade? Vi kan inte riktigt bestämma oss för om det är värt det! Kram!

 4. Heja Maja! Som du kämpar på trots att det känns skit i svängarna. Så kul att följa din graviditet! Massa kramar

 5. Bästa Maja. Måste bara få skicka lite pepp och kärlek till dig. Du är utan tvekan den härligaste människan jag följer. Jag tycker att du är så stark och så helvetes häftig helt enkelt! Sättet du står upp för dig själv på är verkligen avundsvärt. Jag lider själv av väldigt mkt ångest och är framförallt otroligt elak mot mig själv. Ibland när tankarna är som taskigast brukar jag härma ditt ”vem bryr sig? hej då!” i huvudet och låtsas att jag är lika stark själv, haha.

  Du är redan en grym förebild och jag tvivlar inte en sekund på att du kommer att bli världens bästa mamma! Kram

 6. Maja, du är verkligen så jäkla bäst! Du är en sådan inspirationskälla och förebild för mig och säkerligen för många andra! Det ska bli så kul att följa din graviditet ? ingen tvekan om att du kommer bli världens bästa mamma!

  All kärlek till dig, det är du värd ?

 7. Tänkte bara skriva av mig lite till dig och bekräfta det du nämner om rädslan över att mycket blir tufft med barn men likväl helt underbart att älska någon så mycket. Alltså det var ingen som sa att det skulle vara så påfrestande med barn vissa stunder. Jag fattade inte innan att jag kunde bli ”så arg”. För mig tog det nästan 1,5 år innan jag kände ”den där känslan” att jag dör för dig. Innan var det mest ”jag älskar såklart honom” men den där djupa riktiga känslan fanns inte. Ingen som helst förlossningsdepression utan för mig bara rätt logiskt – det är ju en jobbig tid och man känner inte riktigt sitt barn. Men sen övergår det där till något som man inte riktigt kan förklara. Känslan över att vår lilla kille är det absolut bästa i livet och när han fick sin lillasyster kändes livet komplett. Allt annat i livet blir plötsligt oviktigt. Det är så mycket större än man kan föreställa sig. Och det är verkligen värt allt det där kämpandet. Vi har varit noga med sovrutiner så att vi kunnat lägga barnen vid sju för att sen äta god middag ihop och plöja några serieavsnitt. Värt så mkt med den egentiden.

  Lycka till till er nu börjar snart livet på riktigt riktigt <3

  • Vilken fin och ärlig kommentar! Känner och kände lika. Nu är det helt oslagbart och det bästa i livet. Kan inte tänka mig ett liv utan vår son. <3

  • Åh vilken fin och ärlig kommentar. Jag känner igen mig så mycket. Tack <3

 8. Jag kan verkligen rekommendera Cybex Priam Lux (vagn) & Dock a tot/Sleepyhead (baby nest)

 9. Hej Maja!

  Fortsätt skriva om din graviditet vi är många som tycker det är roligt och fint att du delar med dig! och jag vill bara säga att du strålar som gravid, även om du inte alltid ser det så är du otroligt vacker!

  Massa kramar till dig!

  • Hej! Tänkte skriva exakt samma sak – du behöver inte ursäkta dig alls och tro att folk ska tycka det är tråkigt – då kan dem dra 🙂 att glädjas åt andra och vilja följa deras resa är ju varför man (jag) läser 🙂 keep on rockin maja, du är GRYM

 10. Måste tipsa om barnvagnar som företaget jag jobbar på släppte för någon månad sedan. Dem finns på Thules hemsida och är vagnar man kan köpa till delar för att i framtiden köra runt två ungar i, men inte i sidled utan ovanför/framför bakom varandra. Kolla in dem tycker jag! Vi har ett gigantiskt test center där vi är stenhårda med vad vi släpper. När företaget började med denna produkt sa dem att dem skulle vara säkrast !!

 11. Hej Maja!
  Nu har jag äntligen en ledig dag och har tagit mig tid att bara vara och läsa ikapp lite bloggar, inklusive din.
  Jag har lyssnat på er pod sen den kom och började läsa din blogg för ett litet tag sedan.
  Du verkar vara en så otroligt härlig människa och även om du har ångest och mår upp och ner, så är du så närvarande i det och vet precis vad som händer och varför upplever jag.

  Jag, som inte alls är en grubblare, känner att jag ibland borde sätta mig och just grubbla, känna efter, analysera mig själv och faktiskt känna efter.
  Ibland när man pratar med sina vänner går det upp ett litet ljus att folk faktiskt kan se en på olika sätt, att folk verkar veta mer om hur jag är än jag själv, just för att jag aldrig funderar så mycket. Och det är lite skrämmande.

  Och stort grattis till både bröllop och graviditet.
  Det har varit extra roligt att följa eftersom att jag också gifte mig i somras och nu även är gravid (med nr 2) och ligger ca en vecka före dig, 15+6 idag.
  Så spännande!
  Jag förstår alla dina känslor och det är så stort att du vågar skrivar om dom.
  Och att du både har fått mage relativt tidigt och även redan verkar känna av bebisen måste ändå vara oerhört skönt tänker jag, även om det kan vara jobbigt också.
  Jag hade ett uteblivet missfall innan vår dotter, som dom upptäckte på det första ultraljudet i v.13.
  Så även om jag har haft en fullgången graviditet efter och nu även är gravid igen och allt såg bra ut på KUBen så är jag så otroligt orolig fram tills jag börjar känna av bebisen, vilket jag tror mig ha börjat göra nu i dagarna äntligen <3
  Därför har vi inte ens gått ut med det än, men jag längtar verkligen tills vi gör det och man får visa upp sin glädje och lilla bula innan den blir alltför stor hehe.

  Det ska bli så roligt att följa dig fram tills bebis kommer och även efter såklart och fortsätt med allt du gör, som du gör det, så länge det känns rätt för dig.
  Du är en så stor inspiration för mig!

  Kram

 12. Så kul att följa! Jag är själv i v 15+2 idag så det skiljer bara några dagar oss emellan 🙂

 13. ?Wow Maja du är så spektakulär.
  Alla de ord du skriver tycks komma in i min själ så djupt och det gör mig så bra.
  Jag måste säga att jag är väldigt stolt över dig, att du är en kämpande kvinna, som du aldrig ger upp och inspirerar stora människor.
  Tro att du är en inspiration för mig enormt.
  Tack så mycket från botten av mitt hjärta för att vi ska följa din graviditet.
  Du kommer säkert att vara den bästa mamman i världen.
  Skickar all kärlek i världen till dig och din lilla bebis.?

Skriv en komentar