Maja Nilsson Lindelöf

Någonting fantastiskt har hänt. Jag har skaffat mig en livscoach.

Ni vet ju hur jag har pratat om pratat om att ta hjälp. Jag har nog ”försökt” och funderat i ett halvår nu, och igår så var det dags. Mest för att det var så enkelt att boka, så när jag i lördags kände att nä nu räcker det så bokade jag online och fick en tid igår måndag klockan 17. Tack universum för det.

Det var helt fantastiskt. Jag hann nog sitta iallafall i fem minuter i fåtöljen innan jag började gråta. Och sen fick jag berätta. Om mig själv. Om mitt liv, båda i England och här. Om mina relationer, om pappa. Jag fick prata om mina ätstörningar och åren i Portugal. Om Albin och hans schizofreni. Om hur det är att vara en entreprenör och ständigt få kommentarer om det ena och det andra. Om hur det är att vara gift med Victor. När timmen var färdig sa hon ”ja, det blev en del” och jag bara skrattade. Skrattade för att jag nu är påväg.

Direkt efteråt ringde jag både Victor och Sanna. Började gråta och berättade vad hon hade sagt.

Det häftiga var att hon även sa saker hon inte skulle ha haft en aning om. Att hon läste av mig som person. Jag hann inte ens säga att jag har känt mig stressad en tid innan hon lugnt sa ”du känns väldigt stressad”, och så grät jag igen. När vi pratade om relationer så sa hon att jag verkade som en person som begär mer av mig själv än av andra runt omkring mig. Jag har orimliga krav på mig själv medan alla andra får göra lite som dom vill. Vare sig det är jobb eller vänner. Jag kan vänta på ett mail i en vecka och bli stressad över att jag borde svara direkt, eller så får jag dåligt samvete när jag missar ett samtal från en vän, men att den personen inte har frågat mig hur jag mår på ett tag tar jag inte i åtanke. Det är bara mig det är fel på, jämt.

Jag sa att en negativ egenskap jag har är att jag sällan har ett mellanting. Antingen är jag jätteglad eller jätteledsen. Och jag har ett hett temperament. ”Men kanske är det de som gör dig till Maja, det är ju din charm och det är förmodligen det som Victor älskar allra mest”. Och så grät jag. Jag gråter nu när jag skriver. Jag vet inte varför egentligen. Kanske för att jag och mina tankar som alltid är så hårda mot mig själv får höra en annan individ förklara för mig hur det egentligen är. Någon som förklarar hur en annan hade tänkt.

Jag pratade med Victor en timme igårkväll och berättade allting. Tårarna slutade inte rinna. Jag återberättade iakttagelser hon hade gjort och hur hon hade formulerat sig. Det var sådan kraft i hennes meningar och ord. Så otroligt häftigt. Och jag såg att Victor blev glad. Jätteglad. Och han ville nog skrika ut ”I TOLD YOU SO” men han älskar mig för mycket så han lät bli. Victor förtjänar också att leva med en människa som har harmoni och inte ständigt lider av ångest. I allt för många år har han försökt laga mig på det sättet han kan men nu ska jag laga mig själv. För det är ju bara en själv som kan laga någonting som ångest.

Jag och min livscoach satt upp en plan på ett halvår och ska nu höras varannan vecka, antingen över telefon eller när jag är hemma i Sverige. Och till nästa gång så har jag fått en läxa, jag tänkte dela med mig av det i ett annat inlägg.

Nu börjar jag. Att hitta harmoni, bli kvitt min ångest och lära mig nya tankesätt. Vem vet hur detta kan sluta. Jag är iallafall spänd och jag är så glad och stolt över mig själv som tog det här steget. Jag ser framemot att bli mer snäll mot mig själv, jag förtjänar det.

89 kommentarer

 1. Det är som att läsa om mig själv… tack fina Maja för att du lyfter och att du fått mig att förstå så mycket om mig själv men framförallt för att jag inte är ensam ..

  • Maja Nilsson Svara

   ❤️❤️❤️❤️❤️ stor kram

 2. Grattis till ett bra första möte! Jag gick hos en mental tränare (livscoach) i flera år, först och främst för att prestera bättre som ryttare. Tio minuter in i vårt första samtal så storgrät jag och hela min livshistoria rullades upp. Det första året var så tufft att bearbeta och gå igenom händelser som varit jobbiga, men HERREGUD vad det är skönt nu i efterhand. Jag är Maria 2,0 nu. Trygg i mig själv och vet vad jag kan påverka i relationer och vad jag inte kan påverka. På vägen har jag förlorat vänner, men det är okej för jag vill bara ha vänner som vill ge 100% av sig själv vår relation och inte 20% och jag ska vända ut och in på mig själv för att få det fungera. Nu var det inte meningen att skriva en A4 om mig själv, men jag tror det blir så när man relaterar till andra personer och kan dela med sig av sina erfarenheter.

  Det är så underbart att läsa din blogg och lyssna på din och Sannas podd, tack för att ni gör detta.

  • Maja Nilsson Svara

   Åh så häftigt att läsa!!! Ser framemot när jag kan sammanfatta mina år med min nya livscoach. Måste vara så häftigt att se vad som har förändrats. Tack för din kommentar ❤️

 3. Heja dig, Maja! Så himla bra att du gjorde detta. <3

 4. Blir så glad att du fick ett bra första möte och att det var positivt. Hur häftigt är det ändå att man lär känna sig själv på nytt som vuxen? Att ta fram sina bästa sidor och förstå varför man är den man är.
  Kram!

  • Maja Nilsson Svara

   SÅ häftigt ❤️❤️❤️❤️❤️

 5. Du är en superkvinna! på många sätt. Tack för att du visar glimtar av allt i livet, bra som dåligt. Jag har funnit mycket i mig som är likt det du beskriver dagligen och jag vet att det är svårt att finna ro i allt som livet slänger på en, men vi båda kommer att komma dit! Du är en sann inspiration. Kram

  • Maja Nilsson Svara

   Wow vilken kommentar!! Tack ❤️❤️

 6. Det är läskigt hur dina ord skulle kunna vara mina egna, känner igen mig så jäkla mycket. Jag trodde länge att jag var ensam, eller jag visste ju att andra också har ångest, men jag har aldrig kunnat relatera till någon som jag gör med dig, tack för att du lyfter ett sådant viktigt ämne.
  Iaf, så skönt att du är igång och hoppas allt blir bättre, det förtjänar du! Kram

  • Maja Nilsson Svara

   Vilka fina ord. Tack för din kommentar, att skriva om ångest blir så enkelt när såna dom du finns här inne. ❤️

 7. Började gråta när jag läste detta, har följt dig ett tag och igenkänningsfaktorn i hur du beskriver dig själv och hur du är som person är verkligen så hög. Så fint att du vill dela med dig av detta, det får en att känna sig mindre ensam i sina känslor och isn ångest. Kram <3

  • Maja Nilsson Svara

   Tack för din fina fina FINA kommentar ❤️

 8. wow vad häftigt <3 så starkt av dig, det här är första steget på vägen!

 9. Började också gråta när jag läste det här. Maja, du är så inspirerande! Tack så himla mycket för du delar med dig. Känner igen mig så mycket i allt du skriver om höga krav och dåligt samvete etc.

  • Maja Nilsson Svara

   Ska dela med mig så mycket jag kan så att vi blir kvitt det dåliga samvetet. Stor kram ❤️

 10. Magdalena Svara

  Jag blir så genuint glad över detta steg du tagit, för du förtjänar att få må bra Maja!

 11. Jag blev så glad av ditt inlägg och blev själv intresserad av att boka en livscoach då jag känner igen mig så mycket i det du beskriver och känner.
  Tack för att du delar med dig!
  Kram

  • Maja Nilsson Svara

   Åh ja!!! Just nu känns det som de bästa som har hänt mig!

 12. Vad heter coachen som du gick till i Västerås? Har ett stort behov av en sådan men känns så utlämnande, vore därför fint med en rekommendation. Styrkekramar till dig

  • Maja Nilsson Svara

   Jag måste kolla med henne om jag får lämna ut hennes info! Jag googlade bara och bokade en utan att veta någonting. Var inställd på att få testa några olika men det klickade ju direkt! ❤️

 13. Wow! Det första steget är alltid svårast att ta. Även om du kommer få jobba hårt med att acceptera den du är och älska dig själv för just den du är så kommer det i slutändan vara värt det. Tänk dig om ett år eller så när du står där och tänker: fan vad bra jag är som har fixat det här. Du kommer växa så mycket som människa och lära dig massor. Men glöm inte att din familj och riktiga vänner redan idag älskar dig för den du är <3

  • Maja Nilsson Svara

   Vilken fin och underbar kommentar. Tack ❤️

 14. Känner igen mig så mycket i din text! Alla dessa krav man har på sig själv, att alltid ge allt i vardagen samtidigt som själen skriker på en inombords.. Gråten och missnöjet finns alltid där och knackar en på ryggen när man ibland enbart presterat 99%?? Kroppen är bra knepig ibland.. men för dig och mig som alltid vill prestera i vardagen så är det otroligt påfrestande och nästan hysteriskt om det inte går som man föreställt sig.. Man stressar ihjäl sig.
  Jag ska ge dig ett tips som funkar på mig! Något som fått mig att koppla av och faktiskt acceptera en normal vardag, att inte tänka på alla dessa hjärnspöken som ibland tar över skallen. Akupunktur, mot stress, helt sjukt vad det har hjälp mig. Tagit tre behandlingar och är en helt ny människa idag!
  Går hos Liselott Elander i Köping! Underbar kvinna med båda fötterna på jorden!
  Ta hand om dig Maja, du är grym!!!!!!

  • Maja Nilsson Svara

   Åh wow det ska jag testa!!! Tack för tips, så intressant att få höra era historier. Stor kram ❤️

 15. Wow!! Heja dig och lycka till med alla samtal ni har framför dig. Både härliga och fina och jobbiga och tuffa.

 16. WOW! Det är som att läsa om sig själv och det gav mig en riktig spark i rätt riktning. Älskar att du delar med dig av detta och förstår att det kan vara svårt men wow säger jag bara, vilken förebild! Även om jag älskar det ytliga Instagram och allt sånt så är det så fint när du väljer att öppna dig såhär! Lycka till i din resa mot Maja 2.0 du är värd all lycka och lite till <3

  • Maja Nilsson Svara

   ❤️❤️❤️ vilken fin kommentar,tack.

 17. Wow, va roligt! Vad glad jag blir för din skull att du nu är en bit på väg!! Lycka till med allt

 18. Fina Maja!
  Har följt dig länge och läst din blogg och alltid känt igen mig i dig och ditt tankesätt.
  För ett tag sen så tog jag också hjälp och det är det bästa jag någonsin gjort. Vilken investering i sig själv!
  Jag har också insett att jag är en HSP person. Har du hört talas om det? Det hade inte jag förrän jag fick reda på att jag var det. Men nu, när jag vet, så är det så självklart att jag är det. I alla dessa år som man undrat om det varit fel på mig för jag reagerat så som jag gjort. Nu har jag fått ett nytt liv.
  Rekommenderar dig att läsa på om det! Tror att du tillhör oss.
  Det är ingen diagnos utan bara ett fantastiskt personlighetsdrag.
  Vi behövs i denna världen! Vi ska bara inse det själva och använda våra sensitiva sidor på bästa sätt både för oss själva och andra. Det är då våra själar börjar glittra. ❤️

  • Maja Nilsson Svara

   Hahah JA!!! Är helt övertygad om att jag är en i gänget! Ska dock lära mig mer om det❤️❤️❤️ Tack för din kommentar.

 19. Ida Johanssom Svara

  Gud vad jag behövde läsa detta inlägget.. jag har också funderat på detta ett bra tag, men nu jävlar tar jag tag i saken och bokar mig en tid! ❤❤

 20. Waow, du satte ord på mitt liv. Så häftigt att känna så likt en annan människa som man inte känner. Glad att du delar med i om ris och ros<3 för min det krävdes det en utmattning för att inse att förändring behövde ske. Idag försöker jag tänka mitt liv ur mina preferenser och välmående först, vilket jag märkt att jag i efterhand inte alltid gjode innan. You go girl!! Så stark att be om hjälp<3

  • Maja Nilsson Svara

   Så häftigt hur man kan förändra sitt liv bara man bestämmer sig!!! Helt otroligt. Stor kram ❤️❤️❤️

 21. Åh, fina Maja! Vet knappt vad jag ska säga, men är så glad för din skull! Tycker du är så stark och grym som har sökt upp hjälpen och tagit den. ”Bara” att göra det är verkligen en sån stor bit på vägen. Hoppas att många andra som har liknande känslor får en knuff av att läsa om din resa och kanske också vågar söka hjälp.

  Önskar dig all lycka på vägen! ❤

  • Maja Nilsson Svara

   Jaa det hoppas jag med. Tack snälla för din fina fina kommentar ❤️

 22. GUD vad skrattade åt mig själv när du skrev att du inte har ett mellanläge utan att det alltid är allt eller inget – jag är precis likadan! Jag är antingen svart eller vit, finns ingen gråskala. Jag önskar att du kan och vill dela med dig att de övningar och läxor du får, om du vill dela dina svar och reflektioner är helt upp till dig. Men att vi är ett gäng tjejer som tillsammans stöttar varandra, gör övningarna och utvecklas vore så grymt! Glöm aldrig, du är så grym Maja! <3

  • Maja Nilsson Svara

   Jaaa jag ska göra en egen katergori här och dela med mig av läxor och tankar! Hoppas och tror att det kan hjälpa många ❤️❤️

 23. Relaterar sååååå mycket till dig, har haft precis samma känslor i kroppen och precis börjat gå till en psykolog. Var ett vrak samma dag när jag varit där men dagen efter var jag så harmonisk i kroppen. Heja dig för att du tar dina känslor på allvar, och för att du hittat en livscoach som passar dig! Massa kramar

  • Maja Nilsson Svara

   Ja det häftigaste har nästan varit dagen igår och idag. Känner mig oövervinnerlig! Stor KRAM, tack för din kommentar ❤️

 24. Du är så ärlig och grym som delar med dig om sånna här viktiga saker.en riktig förebild. Älskar din blogg och podd. Heja dig!! Väldigt starkt av dig att dela med dig om dina tankar❤️❤️

  • Maja Nilsson Svara

   Tack Kajsa det värmer verkligen att läsa ❤️❤️

 25. Wow, det här gråter man ju till. Glädjetårar då såklart, heja dig Maja!

 26. Åh kan du inte meddela vem/vilket företag/klinik du använder? Skulle så gärna vilja ta tag i min ångest!!! I alla fall försöka:)

  • Maja Nilsson Svara

   Jag måste kolla upp det innan, inte alla som vill att jag ger ut info här i mina kanaler ? stor kram

 27. Det här är det finaste jag läst! Så ärligt. Hejar på dig! Kram

 28. Gråter så mycket när jag läser detta. Hur otroligt mycket jag känner igen mig i varenda mening du skriver. Wow vilken resa du påbörjat. Blir själv inspirerad nu och tror nog att det hade kunnat hjälpa mig med. Tack för världens finaste & bästa blogg ❤️!

  • Maja Nilsson Svara

   Ja!! Du måste testa!! Det var fantastiskt! ❤️ Lycka till.

 29. Härliga Maja! Detta är den bästa investeringen man kan göra. Att prata med någon så som du gjort. Att investera i sig själv!
  Nu får det vara slut med att alltid sätta sig själv sist. Min psykolog sa en sak som jag ofta bär med mig – att tänka på ”JAG och MIN fria vilja”. Inte andras tankar och förväntningar på mig.
  Plus att ångest är något alla lever med, mer eller mindre. Men att kunna lära sig hantera sin ångest och bli kompis med sin ångest är så befriande…. Man kan alltså få må bra. Och det finns hjälp att få. Så tycker du gjort helt rätt som tog detta steg. Starkt och modigt! Stor varm kram till dig! Du är fantastisk.

  • Maja Nilsson Svara

   JA!!! Vi pratade om flera situationer när hon frågade om det var JAG som ville göra det eller om det var för att jag BORDE enligt andra.Jag satt tyst i flera minuter. Det var så häftigt ❤️ Tack för din kommentar, det värmer.

 30. Jag tycker du verkar fantastisk och en inspiration! Viktigast av allt är ens självinsikt och det har du. Man kan bara bli bättre! Glad för dig

  • Maja Nilsson Svara

   Tack snälla ❤️ Så himla glad jag blir

 31. ❤❤❤WOW!
  Jag gråter nu.
  Jag brukar ringa din blogg ”Min heliga plats”!
  Eftersom alla känslor du beskrivit känner dem på min hud.
  Att veta att jag inte är den enda som känner på det här sättet får mig att må bra, för det är som om på din blogg vi hjälpte varandra.

  Du gjorde det bra med att organisera en livscoach.
  Det är alltid bra att ha någon med erfarenhet på vår sida som hjälper oss eftersom de känner våra känslor väldigt bra och förstår oss väldigt bra!

  Maja, tack från botten av mitt hjärta för skapa denna blogg.
  Allvarligt är jag väldigt tacksam.
  Jag hoppas att du kan lösa alla dina problem med hjälp av Life Coach.
  Du är underbar, glöm aldrig!
  Du är en person som inspirerar mig oerhört och är en utmärkt kvinna.
  Jag skickar all kärlek i världen till dig.
  PS: Jag skrev bara kommentaren med tårar i mina ögon.
  ”Be strong now because things will get better.
  It might be stormy now, but it can’t rain forever”❤❤❤

  • Maja Nilsson Svara

   Vilken fin kommentar, tack snälla Mary det värmer ❤️❤️

 32. Heja dig som tog första steget, grattis till att ha hittat rätt och TACK för detta inlägg! ❤️

  Som att läsa om mitt liv, mina tankar. ”I allt för många år har han försökt laga mig på det sättet han kan men nu ska jag laga mig själv.” Oj så den meningen tog mig. Pratar ofta om detta med min kille men oj, att läsa det från någon annan tog.

  Gick i terapi med lite KBT inriktning för 2 år sedan men vi blev liksom klara med varandra. Hon var fantastisk och gav mig så mycket. Men efter 1 år kände vi båda att vi inte riktigt kom längre. Jag behövde landa i saker själv, leva livet med mina nya verktyg. Vill mest säga att ibland är det så och det är inget misslyckande eller så, och tack för spark i baken att ta tag i att hitta ny person.

  Kram!

  • Maja Nilsson Svara

   TACK för din kommentar. Det är någonting magiskt över att ha ynnest att få läsa era historier och tankar. Hade aldrig trott att så många kunde känna igen sig i mina tankar. ❤️

   • Tack själv för att även vi får se att vi inte är ensamma! ❤️

 33. ❤️ du är alldeles fantastisk! Vad fint att du tagit detta initiativet för dig själv. Som ni säger i podden, det är ju ditt enda liv! Det är värt att värna om. Kram!

  • Maja Nilsson Svara

   Åh tack Cajsa för din fina fina kommentar ❤️

 34. Måste bara säga att det är så fint av dig att ta dig tid och svara på alla kommentarer! ❤️

 35. Heja dig! Förstår att det är tufft innan man tar beslutet men så skönt att du gjort det 🙂
  Mycket av det du skriver om känns så bekant, jag träffade en kvinna som jobbade med KBT som gav mig lite verktyg, försöker alltid komma tillbaka till dem när jag pressar mig för hårt. Och det är ändå över 10 år sedan jag gick till henne.
  Du är värd att må bra!

 36. Att verkligen ta emot hjälp och bara släppa garden är så otroligt befriande! Det blir någon slags lättnad som är svår att beskriva, typ själslig lättnad. Precis som du är jag också *högpresterande* på alla plan och känner hela tiden en stress att vara alla till lags, till slut brister det och man orkar inte. Ingen orkar göra allt för alla. Jag har gått i samtal i ungefär ett år och det är en STOR skillnad på hur mina tankegångar går nu i jämförelse med för ett år sedan. Kämpar fortfarande med ångest till och från men det är mycket, mycket mer hanterbart nu än tidigare. Och framförallt har jag långa perioder utan ångest nu. Otroligt skönt.

  Tänk vad långt du kommit genom att bara ta initiativet och sedan gå på ett första samtal, det är stort! Credda dig själv som tusan för det! Du förtjänar att kunna leva det bästa livet, på alla sätt. Stor kram!

 37. Hej fina Maja. Du får mig att våga. Tack för det. Jag ska ta steget och börja prata med någon för att jag tror att alla skulle må bättre av att göra det. Jag vågar tack vare dig. Du skriver det som en så naturlig sak, att det inte är konstigt att inte må 100 hela tiden och att man alltid kan lösa det. Om du får lämna din livscoachs namn, snälla gör det. Jag vill bara hälsa ett innerligt tack för allt fantastiskt du delar med dig av. Så många kramar

 38. Åhh vad härligt Maja att du nu har tagit hjälp och känner att du redan från första träffen får en bra känsla av livscoachen. Alla förtjänar att vara lyckliga men framförallt att känna att man duger som man är. Stor kram och lycka tll

Skriv en komentar