Maja Nilsson Lindelöf

Matlagningen rullar vidare här hemma och häromdagen lagade jag panerad torsk med hemmagjord remouladsås (busenkelt förresten). Vi har verkligen fastnat för husmanskost och jag har börjat komma på rätter man åt mycket när man var yngre. Fiskgratäng, köttbullar, pyttipanna osv. Häromdagen väntade alltså paneradfisk!

Panerad torsk;

2 ägg1
dl ströbröd
1 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 krm peppar
600 g torskfilé
2 msk smör 

Du vänder torsken först i mjölet (där du har blandat i kryddorna), sedan äggen och tillsist ströbrödet. Steker torsken i ganska mycket smör (om du frågar mig) tills fisken har fått en fin färg.

Remouladsås;

2 dl créme fraiche
2 msk majonäs
4 msk riven bostongurka
1 tsk dragon
salt och peppar

MUMS!!!

7 kommentarer

  1. Åh jag flyttar snart hemifrån! Till Lissabon!! <3 och behöver alla tips jag kan få på maträtter att laga, så dessa typer av inlägg uppskattas verkligen!

  2. Skönt med en människa som äter vanlig mat!! Tycker alla bara snackar om bowls med gräs i typ? Och vego såklart… Inget illa mot veganer nu snälla rara! Jag gillar all typ av mat och äter också vegetariskt och vegansk ibland! Men känns verkligen som en ”trend” och man är ju nästan konstig för att man äter korv och makaroner, eller köttbullar med mos liksom?
    Heja Maja! Du är bäst.

  3. Jag är stolt över dig,. När blev du så vuxen och lärde dig göra husmanskost??
    Love you / mamma?❤️

Skriv en komentar