Maja Nilsson Lindelöf

Hösten är ju årets nystart, årets nyår, iallafall för mig. Och vi pratar om det i veckans podd. Jag har alltid älskat hösten och det måste vara någonting mer än att jag älskar regn, tända ljus och filtar. Det måste vara att det varje höst, i princip hela ens liv har hänt någonting nytt. När man gick i skolan så började man en ny klass eller kanske tilloch med en ny skola. Eller så var man äntligen den som gick i 9an eller 3an på gymnasiet. Efter skolan så jobbade jag och det var några år där mitt liv puttrade på, jag jobbade på somrarna så kontrasten blev inte så stor när hösten väl var där. Jag minns iochförsig att jag för fem år sedan blev hejdlöst förälskad i Victor och hur den hösten var bland det finaste jag har varit med om. Och efter det så innebar återigen hösten nystart. Jag började plugga marknadsföring på hösten och vi har ofta bytt lägenhet efter varje sommar. I fotbollsvärlden innebär det ju även att transferfönstret är öppet så har inte vi flyttat så har många vi känner flyttat och fått en nystart. Saker och ting har förändrats. Vilket jag älskar.

Jag älskar förändring. Att få växa. En del människor ser det som någonting negativt. Att förändras. Medan jag aldrig har förstått varför man skulle vilja vara samma person man var på gymnasiet, eller fortfarande bo på samma plats eller umgås med exakt samma människor. Jag vet inte då hur man ska kunna utvecklas och se världen samt sig själv på ett annat sätt.

Det senaste året har nog varit det mest omtumlande året i mitt liv. Jag har känt att jag för första gången på många år har en plan med mitt jobb och min karriär. Jag vet exakt vart jag vill och jag har under året som har gått växt en hel del för att kunna nå dit. Jag är stolt över mitt år som influencer, stolt över hur jag på mitt egna sätt har vuxit i den här världen. Jag har ju en plan med allting och det känns viktigt för mig att allting har gått som jag har tänkt, att jag har kommit lite längre fram med det jag vill.

Jag har även varit med om en hel del på det personliga planet vilket jag tror går hand i hand med vår flytt till England och min nya självkänsla. Mitt och Victors nya liv och kanske rent av min nya karriär. I Lissabon var jag ofta vilsen, grät nog varje dag, hade grovångest och var nästan deprimerad i perioder. Eller jag var nog deprimerad nu när jag ser tillbaka i efterhand. Jag hade ätstörningar och visste inte vem jag var. Att sedan växa i sig själv som jag har gjort senaste året kan såklart upplevas som märkligt. Nästan provocerande. Det är ju lättare att vara vän eller bekant med den tjejen som ligger i sängen och gråter och ringer varje dag än den som har fullt upp med sitt. Jag har även märkt att jag inte vill ha människor i mitt liv som inte en enda gång frågar hur det går för mig, för jag vet, att jag alltid är den som frågar om skolan, det nya jobbet eller ens relationer. Oavsett vad personen jobbar med eller vart den bor. Men att fråga mig är inte alltid så naturligt längre, varför vet jag inte. Kanske tror man att likes och kommentarer från främlingar på nätet gör att man inte längre behöver höra det. Vi alla vet ju att även om man blir glad av en komplimang från sin kollega eller en bekant så slår det inte att få höra en genuin komplimang från sin mamma, man eller vän.

Det har varit förändringarnas år helt klart, någonting jag även tror är nödvändigt. Jag läste någonstans att det är vid just 25årsålder som saker och ting börjar att förändras. Och jag har kunnat checka av det nu. Med det sagt så är jag redo för förändring 2.0. Jag vet exakt vart jag vill, och jag vet exakt hur jag ska göra för att nå dit. Det känns häftigt. Och jag är glad att jag tillslut har hittat mig själv och har varit med om det här året. Jag vet exakt vem jag är idag, jag är Maja Nilsson Lindelöf. Maja Nilsson, 20 år, med hennes dåliga självkänsla, vilsenhet och beroende av andra människor fick stanna kvar som ett fint minne i Västerås. Och de människorna som bara vill kännas vid henne får nog stanna där med henne.

Gott nytt år hörni.

21 augusti 2014, jag hade två veckor kvar på jobbet i Oslo innan jag skulle ut och resa i Asien i tre månader. Och i december samma år flyttade jag till Lissabon och min Victor.

Rekommenderade inlägg

24 kommentarer

 1. Hej! Jag måste fråga, stör du dig på att Sanna ganska ofta härmar dig? Antingen lägger hon upp en story om podden exakt som du gör lr så filmar hon och skojar om John som du med Viktor. Nu såg jag att hon tillochmed använder exakt samma text och färg som du på story. Tråkigt när ni har samma följare och man får se samma sak. Story och ig är ju meningen att vara unik och originell inte där folk gör exakt samma sak. Älskar er podd annars! Kram

  • Men herregud, är du 8 år gammal? Det finns mer än Instagram där ute i världen (:

  • Känns onödigt att försöka skapa drama where there is none. Skulle Maja någonsin ”störa sig” på något Sanna gör är jag säker på att hon skulle ta upp det med Sanna och vice versa. Som Joey skrev, det finns mer än instagram där ute i världen.

 2. Blir så sjukt imponerad och inspirerad av dig! Du är en äkta, självständig kvinna och verkar så genuint snällt och härlig! Du inspirerar mig sååå mycket till att allt är möjligt om man bara vill! Puss <3

 3. Du inspirerar og jag blir superimponerad över allt du får till! Att du skriver så att vi som läsare kan känna oss så väl igen i det, är verkligen helt speciellt <3 Du verkar som en person som bryr dig om alla och har et enormt hjärta! Massor av kramar till dig! Jag hoppas ditt liv, din karriär och allt du drömmar om blir exakt som du vill!

 4. Helt rätt Maja!! Bye bye alla energitjuvar som vill vara ens vän av fel anledningar. Älskar ditt sätt att uttrycka dig på. Du är en fantastisk förebild som inspirerar och jag vet att du kommer uppfylla dina drömmar bara du vill! Kram och GOTT NYTT ÅR!

 5. ❤❤❤Maja, du är den mest inspirerande personen jag känner.
  Sättet du skriver skiljer sig från alla andra, det är på ett speciellt sätt som får oss att må bra.
  Jag tror att du kommer att kunna uppfylla dina drömmar eftersom du är en kvinnlig fighter och förtjänar varje framgång!
  De människor som skadar dig förtjänar inte dig, bara ”kasta dem i papperskorgen” !!!

  Från botten av mitt hjärta, tack för att du är en underbar person.
  Jag önskar er ALLA BRA och ett GOTT NYTT ÅR!!!!
  Mycket kärlek❤❤❤

 6. Herregud vad underbar du är!! En riktigt bra förebild och du skriver så otroligt bra❤️❤️❤️ Bästa du

 7. Inspirerende! Vet at mote og klær ikke er det viktigste i verden, men føler du har vokst stilmessig også. Våger mer! Og det har jo absolutt noe med selvtillit å gjøre 😀 Du er råå

 8. Du inspirerer og motiverer meg så mye! Du er sterk og jeg ser opp til deg som er så trygg i deg selv ? Elsker podden og bloggen, stå på videre! Klem ❤

 9. ?? BAAM! Du är grym och det är så inspirerande att läsa om din resa och ännu mer spännande över vad som kommer ske i framtiden☺️ All lycka till dig, du är sån girlpower!!! ????????

 10. Du är så förbaskat härlig och go Maja. Så glad att jag hittat till din blogg, du inspirerar verkligen. Både tror och hejar på dig och att du kan nå dina mål!!
  kram

 11. Så inspirerande och fint skrivet!! Massor med kärlek till dig och det nya året<3<3<3

 12. Så himla bra inlägg! Gott nytt år, minst sagt.
  Människor som inte ger lika mycket tillbaka, är människor man inte behöver i sitt liv.
  Jag har också gått igenom en sådan period nu, när jag verkligen insett vilka som verkligen bryr sig och vilka som bara… bryr sig om sig själva. Det märks, och blir otroligt tydligt när man flyttar ifrån dem. Det gör ont, men är nog kanske till det bättre. Att bli av med dem.

  Jag har nyss upptäckt er podd (och nu även din blogg!) och måste säga att den är så välkommen i mitt liv. Jag lever tillsammans med en elitsatsande hockeyspelare, så jag känner mycket igen mig i er livssituation och det ni pratar om. Tycker att ni båda är helt fantastiska och inspirerande! Och, framför allt: så jävla roliga och jordnära. Unna er all framgång, och fortsätt lys som de solar ni är!

  Kram, Sanne.

 13. Gråter nästan då jag läser detta. Blir stolt över dig när jag läser om det du skriver precis som om du var en nära vän. Längtar så mycket till den dagen då man verkligen vet vart man vill och var man siktar. Stor kram till dig <3

 14. Gott nytt år Maja! Detta var ett superbra inlägg. Jag tycker verkligen det sammanfattade och satte ord på det jag själv känt efter någon typ av övergång från gymnasiet till en rörig tillvaro och nu till ett lugn. Jag lade så mycket energi på helt fel människor när jag var yngre och är så glad att jag kan fokusera på de som faktiskt bryr sig om mitt liv och välmående nu.
  Kram till dig!

 15. Älskar eran podd,
  Skulle du kunna skriva om ätstörningar då jag går igenom det just nu .

 16. Wow vilken resa! Att gå från ätstörningar och dålig självkänsla till att vara så fantastiskt bekväm i sin kropp och utseende som du är nu, helt otroligt! Ska bli väldigt kul att följa din resa och karriär! All cred till dig! Kram

 17. Heja dig Maja! Så väl skrivet och inspirerande, fortsätt vara den du är. Gott nytt år!

 18. Du är så underbar på all sätt och vis! Sluta aldrig dela med dig, du inpirerar och får folk att känna saker. Önskar dig ett bra år!

Skriv en komentar