Maja Nilsson Lindelöf

Åh jag har haft en sån bra dag. Trots allt. Och så kom jag in nu och såg era fina fina fina kommentarer. Och så har jag fått så många tips om vad ni vill läsa om vilket jag ska notera och skriva om. Direkt efter mitt tidigare inlägg så ”tog jag tag i mig själv” och åt en frukost innan jag tog bilen till gymmet. Sprang en timme på springbandet, köpte med en smoothie innan jag åkte för att fixa naglarna. Väl där pratade jag med mamma en stund i telefon, hon hade en bra poäng. Att jag har yrt runt hela sommaren, har jag inte varit i Ryssland så har jag varit i Stockholm eller Västerås. Såklart känns det knepigt att komma hem till vårt lugna liv igen. Men det är nog precis det jag behöver. Att veta att det är okej att ta det lugnt. Några tipsade om att jag skulle ta mig ut vilket jag ju gjorde och mådde väldigt bra av, men någonting jag måste lära mig det är att de är okej att ta det lugnt. Jag får ångest av att bara ligga framför tvn. Tankar om att jag slänger bort mitt liv och är ensam dyker upp på en gång. Än att vara trygg i att, nu ligger jag här, som en normal människa, och äter chips och tittar på ett helt värdelöst program. Jag vet inte när jag senast gjorde det om jag ska vara helt ärlig. Så det får bli min nästa utmaning i livet. Att det är okej att ta det lugnt. Och att man inte alltid behöver ha en tillhörighet för att vara värdig.

Efter det så åkte jag snabbt hem och duschade innan jag mötte upp Evelina för en lunch/brunch på marknaden i området där vi bor. Vi pratade ikapp sommaren och mycket om vårt behov av att hitta ett nytt hus, Evelina har bott här ett tag så det känns som om att hon har koll på läget när det kommer till vart och hur man vill bo, känns väldigt skönt att kunna bolla med henne. Efter det strosade vi i affärer och nu kom jag precis hem. Fullproppad med energi. Jag köpte med en god juice som ligger på kylning och linschips som jag tänkte duka fram snart. Min favoritpyjamas är nytvättad och jag har en serie jag tänkte börja titta på. Dessutom köpte jag en ny bok på marknaden som jag ska börja läsa. Och så ska jag njuta av att göra absolut ingenting.

11 kommentarer

 1. Vad gott att höra! ❤️ Och väldigt kloka tankar. Ska tipsa min syster att läsa detta, hon är exakt likadan när det kommer till att ta det lugnt utan att få ångest. Kram!

 2. Underbara Maja, din mamma hade en bra poäng, vi behöver alla ibland njuta av att bara göra ingenting och ta det lugnt även om det kan kännas lite ensamt och tråkigt 😉 Hoppas att ni snart hittar ett nytt hus eller att ni fixar det ni hyr nu så det blir mer trivsamt och känns som hemma 🙂

 3. Skönt att allt känns bättre <3

  Jag hittar inte dagens podd, letar jag på fel ställe?

  Kram

 4. Skönt att höra hur det vände! Vet precis hur du känner, ångesten kommer direkt. Men som din mamma så klokt sa, du har flängt runt en hel del de senaste. Klart det blir konstigt att gå från 0 till 100 bara sådär! Låter skönt att kunna njuta av att inte göra någonting, själv ligger man bakis på soffan och har ångest för det.. haha. Kram!

 5. Tack för det här inlägget. Jag har haft konstant huvudvärk i en vecka, ser suddigt etc. pga exakt samma anledning. Jag kan inte ta det lugnt utan får ångest av att ligga och göra ”ingenting” och känner att jag slösar bort sommaren. Men det går ju inte att få ut max av varje dag, eller snarare timme som jag velat, utan ibland får man vara nöjd med en halvaktiv dag. Du undrar vad du ska skriva om; exakt sånt här! Det hjälper så mycket. <3 stor kram.

 6. För första gången ska jag kommentera ett inlägg. Jag ska vara ärlig och säga att det känns udda.

  Jag snubblade in här av en händelse för någon vecka sedan. Var inte så mycket mer än så. Upptäckte att du hade en podd. Tänkte att jag skulle ge den en chans. Gjorde det. Skrattade högt. Flera gånger.

  Så därför återkom jag idag. Möttes av ditt förra inlägg. Kom att tänka mycket på det under dagen. Kom tillbaka nu, för att lägga min första kommentar någonsin, och möttes av detta inlägg. Skönt att höra att dagen blev bra ändå.

  För att återgå till det jag ville få fram med min kommentar. Jag ville bara säga tack. Tack för att du, trots att du lever ett liv som många höjer till skyarna, är ärlig och berättar om hur du mår. Berättar att allt inte alltid är tipptopp. Så att de, som lever med ett annat instagramflöde, som följer dig och avundas ditt liv, får höra och veta att det finns fler där ute som har dåliga dagar. Även människor som lever det där livet som de önskar sig leva. Det är viktigt. Med yngre syskon i tonåren och flertalet vänner och släktingar som mått dåligt under åren som gått så är jag så medveten om det. Så tack.

  Därmed hoppas jag även att du kommer ha många bra dagar framöver. Att du lyckas finna ljuset i vardagarna. Själv ska jag tillbaka till jobbet imorgon efter fyra fantastiska veckors semester. Då börjar vardagen och söndagsångesten är inte att leka med. Så även jag kämpar på denna söndag.

  Hej!

  (Min allra första kommentar blev också världens längsta. Rätt bra ändå, det ger jag mig själv)

 7. Känner igen mig. Har alltid haft svårt att ”bara” ta det ”lugnt och njuta”. Men nu tre år senare har jag fått lite andra värderingar, antar jag. Utan att tappa mig själv, snarare tvärtom, så har jag växt och lärt mig mer om mig själv! Heja dig!

  PS er podd idag var så läskig, hahaha!

 8. Josephine Svara

  Maja! Ville bara ge dig lite kärlek! Älskar att du är öppen med dina känslor. Känns som det är ovanligt i dagens bloggande. Allt ska vara så tipp topp hela tiden. Men du är annorlunda, bra tycker jag och säkert många med mig. Du är genuint ärlig och det gillas! Allt är inte bara ros här i livet. Du är grym! Glöm aldrig det!!

 9. Heja dig som lyckades vända dagen!! En sak jag skulle vilja läsa om / bli tipsad om är schysta höst-sneakers som funkar på jobbet. Typ lite mer dressade sneakers. KRAM!

 10. Maja, det är bra att du har lyckats lugna dig och slappna av.
  Och du hade en bra söndag.

  Tack så mycket för att du är så ärlig med oss.
  Du är så speciell och hela din blogg.
  Eftersom du bara är du och det visar att vi alla har dåliga dagar.
  Jag känner mig så bra här på bloggen.
  Ett stort tack igen.

  En stor kyss?❤?

 11. Tack för bra och starka sista ord – ”man behöver inte alltid ha en tillhörighet för att vara värdig”

  Så klok Maja!

Skriv en komentar