Maja Nilsson Lindelöf

Okej. Nu har vi ju varit på husvisningar. Och jag börjar faktiskt ge upp. Ett hus var fem våningar med swimmingpool och biorum, men det hade inte blivit renoverat sedan 1991. Ett annat hus var byggt på 1700-talet och jag kände hur varenda själ satt kvar i väggarna. Och mysigt var det inte heller för den delen. Sen finns det inga fler hus. Eller jo, jag ska kika på ett på lördag men det kommer nog vara som alla andra. Alla hus ser väldigt bra ut på bild men när man väl är där så är standarden väldigt dålig. Låter kanske bortskämd men jag tror att alla som vill flytta in i ett nytt hus eller lägenhet vill ha det fräscht. Lister som sitter där dom ska och heltäckningsmattor som inte luktar kattkiss.

Så nu kommer ni säkert att tycka att jag låter helt sjuk i huvudet men vi funderar faktiskt på om det är bättre att bo kvar här. HAHA jag kan inte förstå att jag själv säger det här men om vi köper alla nya möbler och fyller huset med så kan det nog bli bra. Men jag vet inte. Vad tror ni? Kan man förändra någonting så pass mycket att man verkligen börjar trivas i ett hus som man i ett år har vantrivts?

Vi får måla om (vi hyr ju det här huset) och vi får göra i princip vad vi vill. Så jag har börjat kika på möjligheterna nu och jag behöver känna att jaaaaa kanske det. Om vi köper inredning i de färgerna som vi trivs i så kanske det inte längre känns så sterilt och omysigt.

Så nu är alltså frågan, vilken stil vi vill ha på vårt hem. Jag har tänkt göra det här till mitt nya projekt, jag vet ju om att det tar tid att bygga upp ett hem. Det är ju detaljerna som gör det. Men vi måste ju börja någonstans, och grundstenarna känns ändå som soffor och en säng och dylikt. Dessutom mattor. Så nu ligger det en stor beställning på royaldesign som bara väntas på att klickas i, jag har lite beslutsångest just nu bara.

Två av dessa soffor är jag väldigt sugen på, jag tror att jag har bestämt mig för ljusgråa och inte mörkgråa nu.

Och här är min inspiration! Likt vårt hem i Västerås men jag vill ha en lite mer annorlunda stil här, lite mer coolt och lite galnare tror jag. Vill ha tapeter med flamingos i mitt kontor och gula fåtöljer och grejer. Så himla spännande!!!! Tänk vad roligt vi ska ha här i bloggen, kanske borde döpa dessa inlägg till något speciellt, typ ”makeover a lá Lindelofs”.

Rekommenderade inlägg

44 kommentarer

 1. Jaa, vad roligt!! Älskar er lägenhet i Västerås! Ska bli kul att få se ännu mer intedning ?

 2. Tittar ni även på lägenheter? Tänker det skulle vara lättare att få myskänsla i något som inte är så stooooooort….?

  • Maja Nilsson Svara

   Det finns inga lägenheter i Manchester med fler än två sovrum i hela stan vilket vi behöver med tanke på alla besök. Kram 🙂

 3. Ja vad kul! Tror absolut att du kan göra om huset till något trivsamt! Ni kanske kan ta hjälp av samma inredningstjej som hjälpte er med lägenheten i Västerås? Puss

  • Maja Nilsson Svara

   Ja jag tror att det kommer att gå jag med, ska bli spännande! Stor kram

 4. Heeelt övertygad om att du kommer göra det magiskt!! Längtar efter att följa!

 5. Åhh vad spännande att följa?? Jag är helt övertygad om att det kommer bli hur bra som helst?

 6. Tror det kan bli bra! Kan du inte inreda med lite grejer som påminner om hemma/ta med dig något från sverige? För o få mer hemmakänsla! Jag hade tagit med inredning jag fått från familj ex som påminner om dom <3
  Kommer bli super tror jag hur ni än gör! Stor kram!

 7. Så fint! Kan du inte skriva lite mer om huset ni bor i, förstår om du inte kan visa bilder av säkerhetsskäl och så. Men lite om vad det är för sorts hus? På de bilder jag sett ser det ju superfräscht ut! Om huset i sig är fint kommer det nog göra mycket att få dit ”egna” grejer, det är ju det som skapar hemkänsan.

  Vill också tipsa om denna flamingo-tapet jag hittade i Sandra Beijers blogg för någon dag sedan, som är så oerthört vacker:
  https://www.instagram.com/p/BjtWThdAI0b/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=1m68qcf7z0faq

  Finns att köpa här: https://www.mytheresa.com/euro_en/gucci-carta-da-parati-con-stampa-1016319.html?gclid=EAIaIQobChMIldXw04e63AIVjuiaCh1e4Au6EAQYAyABEgLhvfD_BwE&ef_id=WMVnJgAAACng89Yx:20180725103831:s

  Tack för grym podd och att vi får följa ert liv, ni verkar så himla härliga och fina! KRAM!

  • Maja Nilsson Svara

   ÅH TACK ÄLSKAR TAPETEN!! <3 Det är ju ett ganska stort och modernt hus men tänker att massa personliga grejer och nya färger kommer att få det hela att kännas mer hemma. KRAM

 8. Gleder meg til å se! Dere burde male med mørke, duse blåtoner, grønntoner osv. Da blir det jo litt lunere og føles kanskje ikke så stort. Du har så bra stil, så det blir nok veldig bra 😀

  • Maja Nilsson Svara

   Ja jag tänkte också på det att måla om!! Tror att det skulle kunna bli så himla fint. Stor kram <33

 9. Jag flyttade in i min lägenhet för ca 5 år sedan och bodde i den i 2 år innan jag ens hade råd och tid att göra om (måla om väggarna som hade hemskt mönster, köpa min inredning osv)- nu är ju självklart inte ett hus och lght samma sak men jag menar att från att jag vantrivdes något så hemskt i lghten i hela 2 år ändå till att när jag satte min touch på den så blev de äntligen mitt hem (inte bara ett boende) och har trivts sedan dess! Som känslomänniska är jag iallafall extremt mån om att ha det mysigt och ”rätt” omkring mig för att inte känna ångest, stress m.m så jag tror verkligen på att om du/ ni får göra er grej av huset så kommer nog allt falla på plats.
  Kramar!

  • Maja Nilsson Svara

   JA eller hur!! Jag tänker också det. Ska köpa allt ifrån filtar till stora ljus till kuddar och allt. Då tror jag att det kommer att kännas mysigt och framförallt HEMMA. Stor kram <3

 10. Bo kvar! Ser ju underbart ut och med er inredning/möbler kommer ni trivas!

 11. Hej Maja, älskar din och Sannas podd, ni är såå roliga och underbara! Tänkte bara fråga varför du vantrivs så mycket i huset? Känns som jag missat något men började precis lyssna på er podd.

  • Maja Nilsson Svara

   Jag tror att jag bestämde mig för att det inte var bra när jag flyttade hit. Dessutom har vi inte gjort någonting på ett år för att få det att känna det hemtrevligt, vi har exempelvis hyrt det möblerat så jag har inte ens en egen säng… Tänker att det blir skillnad när vi köper egna möbler.

 12. Tror det kan bli hur bra som helst att göra iordning huset till ert! Men jag rekommenderar, av egna erfarenheter, att ni tar hjälp av någon med tanke på din ångest. Så mitt råd är att ta hjälp av en inredare som lyssnar på dig och hjälper er att få det drömhem ni vill ha ? KRAM

  • Maja Nilsson Svara

   Ja kanske det, men tänker att det kan bli kul om jag inte stressar?? Sen har jag iochförsig funderat på vilken färg vi ska ha på sofforna i tre dagar men ändå he he…. Stor KRAM och tack för din kommentar

  • Maja Nilsson Svara

   MEN tänker att det kan vara kul att göra det själv…. hmmmm

 13. Jag säger nej (i all välmening). Det är något i huset som inte är rätt och då spelar det nog ingen roll vad ni gör – det kommer ändå alltid att vara fel. Fortsätt leta säger jag – plötsligt hittar ni rätt hus. Eller. Måste ni ha hus – kan ni inte ha en maffig lägenhet där?

  • Maja Nilsson Svara

   Hmmmm. Det finns inga lägenheter, bokstavligen. Vår mäklare har hittat två sedan vi började leta i våras och dom hade bara ett extrasovrum vilket inte fungerar för oss… Kram och tack för din kommentar!! <3

 14. Hej Maja!
  Jag tror absolut att du kommer att trivas mycket bättre genom att bara köpa de möbler ni gillar och måla om. Helt övertygad om det!
  Vi flyttade från hus till lägenhet förra året och jag bestämde mig för att byta stil helt, till mer stilrent och kliniskt, med vita väggar överallt. Har inte trivts alls!
  Så nu målar vi om vissa väggar i en ganska mörk blå och byter lite möbler och lampor. Känns så mycket bättre redan nu trots att det inte är färdigt än.
  Så kör bara!
  Ska bli så spännande att följa:)
  Kram

 15. Kan rekommendera soffan!!! Det är världens skönaste 🙂 kommer bli spännande att följa mer inredning och lycka till!

 16. När jag varit tillsammans med min kille i 1 år flyttade jag in i hans lägenhet med alla hans grejjer .. (hade med mig en byrå typ ?)Kände mig inte hemma där i ca 1 år och mådde så dåligt i det för man vill ju bara känna sig som hemma! Även om han alltid sa att jag fick inreda hur jag ville.. så jag började med små saker.. nu 4 år senare känns det mer som mitt hem än hans ?
  Det blir ju inte ens hem förrens man gör det till ens hem!

 17. Ja jag tror helt klart att med egna grejer blir det jättebra.. Huset känns av vad jag sett lite ”kallt” men då du verkar gillar varma färger och mysig inredning så blir det nog toppenbra. Läs lite om Feng shui inredning också , intressant o kul, t ex bloggen Simplicity. Skulle sedan drömhuset komma upp så kan du ju flytta med de möblerna…även om Victor lär sucka 😉 kram.

 18. Jag tror att det kommer att se lysande ut!
  Ibland tar det bara några olika målningar och möbler och huset blir snart mycket mer välkomnande.
  Du kommer att göra ett bra jobb.
  En fråga: Ska du anställa en inredningsdesigner?
  Enligt min åsikt tycker jag att det skulle vara mycket roligare att göra allt till din smak och hur du vill ha det.
  Det kommer att se så vackert ut!
  Ser fram emot att se resultaten och möbler tips!
  Du är fantastisk.
  Puss!!!❤❤❤

 19. Jaaaaa, bo kvar! Huset ser verkligen så häftigt ut och jag är övertygad om att en makeover med mera färg och härliga möbler kommer att leda till något fantastiskt! Och jag tycker absolut att du/ni ska ta er an projektet själva. Ni vet bäst vad ni trivs med och jag är säker på att du med din smak kommer att lyckas få till det där lilla extra 🙂 Det ska bli så kul att följa detta!

 20. Åh va tråkigt! Men tycker absolut ni ska bo kvar, även fast man inte sett huset så mycket så verkar de som ett perfekt hus och tror absolut ni kan gå från att vantrivas till att trivas bara ni sätter er egna touch på de 🙂 Kolla bara på lägenheten i Västerås, hur mysig och fin som helst! Kram

 21. Hej Maja,

  Om ni koper och renoverar sa kommer ni oka vardet pa huset ganska sa rejalt, vilket ar en fantastisk investering. Det tar tid och kostar saklart, men kan verkligen vara vart det da man kan fa precis som man vill ha det.

  Min sambo jobbar med renoveringsobjekt i England – de ar guld varda och kommer ”far and few between” sa det kanske ar darfor ni har blivit visade sadana objekt..? Det ar lite haftigt, for folk som kan det dar med renovering kan ga in och andra saker som man sjalv kanske inte alls visste skulle funka – flytta pa kok och badrum, totalandra planlosningar, osv.
  Ni har sakerligen duktigt folk som kan hjalpa er om ni skulle fa for er att kopa och total renovera, och bestammer man sig for att gora det sa bor man vara beredd pa att ha en stor portion talamod. Men det ar ett haftigt projekt och resultatet blir unikt!

  Lycka till med hussokandet och kopandet 🙂

  Kram Anna i London

 22. Tror jättemycket på att egna möbler och mer färg kommer att få er att trivas bättre!

  Glöm inte bort belysningen bara! En riktigt snygg taklampa såklart (behövs som ’smycke’ och som mysfaktor även i ett rum med infällda spottar som jag misstänker att ni har) men också golvlampor, bordslampor av olika slag och någon form av ljus i era stora härliga fönster. Tänk ljus i många olika höjder i ett rum så blir det trevligast!

  Se till att välja rätt ljuskällor så att du får ett varmt och mysigt sken, allra helst med en dimmer till så ni kan välja ljus efter tillfälle. Jobbar i en lampaffär och vet många kunder som ändrat sig angående flytt efter att vi hjälpt dem med belysning! ?

 23. Bor i London med min brittiska kille och förstår verkligen vad du menar, lägenheter/hus här kan vara ofräscha på ett sätt som verkligen känns sjukt för svenskar haha. Vi hyrde en lägenhet som var grundfräsch men med hemska möbler, hatade den först men när vi hade bytt ut alla möbler/saker till våra kändes den verkligen som hemma så tror absolut att det kan funka<3

 24. Tror det kan bli jättebra, ni har ju ändå bott där ett år och får ni till det så som ni vill ha det så tror jag det känns mer som erat eget 🙂

  Kan vara skönt att slippa flytta igen oxå. Det suger verkligen energi!

 25. Hej! Du har säker redan koll på denna blogg men om inte: ”addsimplicity” hon har även en podd som heter ”stilsnack” där pratar de mycket om feng shui och hur små förändringar kan göra mycket i inredning.
  Tack för en mysig blogg och jätterolig podd!

 26. Maja. Spana in sofforna från Sits.eu. Har en själv och dom är helt otroliga. Stora, bekväma och mysiga! ?

 27. Tavlan med svarta stänken över soffan är så snygg! Bet du vem som gjort den eller var man kan hitta den eller liknande??

Skriv en komentar