Idag fyller min mamma år. Desto äldre jag har blivit desto mer har jag insett att det är unikt med en bra relation till sin mamma. Eller till sina föräldrar överlag. Det vet ju jag dessutom med tanke på att jag inte har någon kontakt med min pappa. Och just därför är jag så tacksam över just min mamma. Lika mycket som jag kan skratta och gråta med henne lika irriterad kan jag bli på människan.

Det är en trygghet att få ha henne som just min mamma. Hon är alltid bland den första människan jag ringer när någonting har hänt. Bra som dåligt. Med åren har hon blivit en expert på att bota min ångest och hon är liksom Victor, en väldigt ångestfri person. Mina problem jag kan uppleva i livet är i hennes värld bagateller. Vilket gör det så enkelt för mig att ringa henne. Enkelt för mig att ha henne som bästa vän.

Vi gråter åt samma saker och skrattar åt samma saker. Stör oss på samma saker och går tillochmed likadant. Victor filmade oss en sommarkväll här i Västerås när vi går sida vid sida och vi liksom haltar fram precis likadant, som tvillingar.

Jag är helt övertygad om att det är just tack vare henne min storebror mår så bra idag. Han har sagt det själv, att utan mammas ihärdighet och beslutsamhet om bra vård och det bästa för Albin hade han aldrig klarat sig så bra som han har gjort. Hon har och är världens bästa mamma till både mig och Albin. Och jag är så stolt över att kalla henne för min mamma. Hon får aldrig försvinna från mitt liv.

Grattis mammis på födelsedagen. Vi ses snart <3

15 kommentarer

 1. Vad fint! Känner samma sak, att man är tacksam över att ha en nära relation till sin förälder (i mitt fall min pappa). Speciellt när man inte har ngn kontakt alls till en av dom (i mitt fall min mamma). Känns extra viktigt på ngt sätt då.

 2. Åh vad fint, nu börjar jag lipa!! KRAM till henne och Dig <3

 3. Maja, du är så fin!
  Önskar dig allt hot i världen och stort grattis till mammis!!

 4. ❤Just crying now !!!
  There are no words to describe our mothers.
  They are unique.

  ”A mother is the truest friend we have, when trials heavy and sudden fall upon us; when adversity takes the place of prosperity; when friends desert us; when trouble thickens around us, still will she cling to us, and endeavor by her kind precepts and counsels to dissipate the clouds of darkness, and cause peace to return to our hearts”❤

 5. Du är skriver alltid så fint. Man blir rörd av det du skriver. Utan min mammas råd osv hade jag aldrig, kunnat vara den person jag är idag. Hade med velat skriva ett sånt inlägg som du nyss gjorde fast till henne privat. Tack för din underbara blogg. Du äger!!

Skriv en komentar