Maja Nilsson Lindelöf

Åh tänk, idag är det studenten här i Västerås. Jag kan inte förstå att det var SEX år sedan jag tog studenten. Det känns som igår. Och sen tänker jag på allting som har hänt sedan dess och inser att det känns som 25 år sedan. Jag hade helt klart den bästa studenten man kan tänka sig.

Jag hade letat klänningar (ni känner ju mig) i ett halvår och köpte kanske sju stycken olika. Men dagarna innan hittade jag den här från Cubus, och jag kände mig så fin i den. Känner ni igen mig? Att jag har varit så mörkhårig känns väldigt konstigt. Däremot gillar jag längden, jag tror att jag ska börja spara ut mitt hår igen!

Vi hade champagnefrukost hemma hos mig! Tror vi började redan vid 06.30.

Mamma <3

 Det roliga med mindre städer, eller iallafall i Västerås är ju att alla tar studenten samma dag tillskillnad från Stockholm. Trafiken runt centrum stängs av och under några timmar är det enbart studentflak som rullar förbi. Det blir en riktig folkfest helt enkelt.

I Västerås börjar det alltså alltid (iaf oftast) med champagnefrukost med klassen, utspring från skolan, flak runt stan och sen spenderas eftermiddagen hemma med släkt och vänner. Jag minns såväl att jag skyndade mig hem från skolan (läs sprang hem), för att få krama alla och bli gratulerad. Väl hemma hade ingen hunnit hem från stan så jag satte mig ensam på altanen och öppnade en flaska bubbel. Väldigt roligt nu i efterhand. Mindre kul då.

Och på kvällen svirar man om, möter upp klassen och har förfest innan man festade resten av natten på Blue Moon Bar. Nu har ju den klubben stängt ner här i stan så jag antar att man går till Publik istället? Efter nattklubben brukar man samlas i en park i centrum men det spöregnade för oss så vi åkte hem istället. Vaknade upp dagen efter och kände att livskrisen var här. Vad gör man nu med livet? Jag började en intensivkurs för körkort veckan efter redan och tog körkort två veckor senare. Sen spenderades sommaren på festivaler och jobb på Ikea.

Rekommenderade inlägg

7 kommentarer

 1. Ha kvar ditt korta hår!! Du är såååå fin i det och du ser mer vuxen ut! ?❤️

 2. Håller med om att studenten i Västerås är så härlig just för att dey blir en folkfest! Är glad att jag fick ta studenten just där?

 3. Tog studenten från Carlforsska 2001. Vi hade jättebra väder och hängde i stadsparken till 5 då vi gick hem till en i klassen och käkade nattamat. Traskade hem i soluppgången kl 7.30 på morgonen! Fantastisk student!

 4. Jaa studenten i Västerås är nog en av dom bästa dagarna på året haha. Det är så himla härligt att bara se så himla många vara så lyckliga och bara åka runt i stan. Och så längtar man självklart tillbaka när man själv stod där och åkte runt.
  SÅ himla glad att vara från Västerås så man får ta del av den här dagen haha.
  Och, hur fin va inte du på din student? Herregud

 5. Behåll din längd på håret det är så sinnes snyggt och passar dig så bra!!!!

 6. Tog studenten samma år som dig, också i en småstad. Hade EXAKT likadana illrosa klackar på mig ?? höll dock på att halka i de vid urspringet då det precis hade regnat innan..

 7. Men va?? Trodde du var. 95:a? Är 94:a och tog studenten 2013 (5 år sen). Började du gymnasier två år tidigare eller har du skrivit lite fel? ??

Skriv en komentar