Maja Nilsson Lindelöf

 Dina glas med guldkant, vartifrån är dom? Väldigt stilrena, men med det lilla extra.

Glasen hittade jag på Cervera i höstas! Älskar dom dock så har dom blivit liiite förstörda i diskmaskinen….

Hej fina du! Har en liten fundering… varför är det så viktigt för dig att vara “perfekt” vältränad till bröllopet? Absolut man kan säga att man gör det för sig själv, att man vill utmana sig själv, men egentligen, innerst inne så vet man nog att det är yttre faktorer som påverkar. Personligen tror jag inte man kan “skapa” sig en god självkänsla, den kan man bara finna i sig själv. Önskar dig allt gott, Kramar 

Hej <3 Det var ett mål som jag satt eftersom att det kändes bra med ett tydligt mål. Jag tycker om att utmana mig själv och behöver ofta tydliga riktlinjer för att inte tappa fokus. Jag kände att om det är någon gång jag ska vara så tight som möjligt är det när jag är 24 år, nygift och innan barn och hela köret. Har förstått att det är provocerande att vilja fokusera på sin kropp och träning men det är någonting jag gör. Men man får inte blanda ihop det med att svälta sig själv eller tycka illa om sig själv. Ni vet ju, som följer mig här, att jag både äter och dricker gott. Är dessutom väldigt nöjd över mig själv och skulle inte vilja förändra någonting -förutom att göra 10 chin ups i raken! Sen vet jag att man inte kan förstå vad jag menar om man själv kanske inte gillar träning så mycket men att känna sig stark är det bästa jag vet. Att vara i sitt bästa form och att inte vara nöjd med sig själv är olika saker, iallafall för mig och när jag utgår från mina upplevelser 🙂 Kram.

Alltså så vacker du är maja <333 vet du vart sannas blommiga blå/svarta sett är ifrån?? Så himla snyggt är kär!!

PUSS <3 H&M

Ville verkligen bara påpeka hur mycket jag tycker om din och sannas podd men även din blogg! Vad jag förstått det som har det varit perioder där du haft det väldigt mycket i livet och just nu känner jag att det är precis det som händer mig då jag jobbar och går i skolan varje dag. Att inte ha en enda ledig dag någon gång gör mig galen men samtidigt vill jag inte lämna tryggheten att ha en inkomst till hyra (är 18 år, går i tvåan på gymnasiet) och ett bra jobb. Hur gör du när du känner att du tar på dig för mycket?

Hej kära du <3 Någonting som jag har blivit bättre på bara de senaste veckorna det är att säga nej till saker. Hinner jag i praktiken med en middag men mitt huvud måste få vila så säger jag nej. Jag prioriterar mig först. Jag har sagt nej till mycket jobb nu (sen har ju jag lyxen att kunna göra det såklart) och försökt att prioritera det som ger mig lycka istället. Speciellt nu innan bröllopet. Jag har sagt ja hela hösten och våren och tillslut såg jag hur jag inte hann med någonting vilket resulterade i att jag presterade sämre på alla fronter. Jag var inte en så trevlig flickvän eller vän, jobbade halkade efter och jag var konstant stressad.

Nu i framtiden så har jag bestämt mig för att ta ett projekt i taget. Mitt huvud kan inte jonglera fem olika projekt och inte heller min prestationsångest – jag vill ju vara så bra på allt. Så mitt mål nu, den här sommaren, är att göra en sak i taget. Sommar och bröllop. Och efter det mycket jobb, kicka igång en sak jag har väntat på länge och efter det ta semester. Andas. Dessutom har jag börjat ta saker för vad det är. Jag gör ju alltid mitt bästa och det måste få räcka. Förut kunde jag exempelvis sitta i flera flera timmar för ett blogginlägg eller googla efter det perfekta håret till bröllopet. Nu gör jag så gott jag kan för stunden och vägrar låta min överaktiva hjärna intala mig någonting annat.

Hade jag varit dig hade jag tillåtit mig själv att plugga några timmar, sen är du färdig för dagen med just det. Samma med jobbet. När du kommer hem så tillåt dig själv att vara ledig och bara vara. Vill du gå iväg på en middag med vännerna så gör det, men vill du inte så är det okej att säga nej. Man kan inte alltid vara överallt och ingenstans hela tiden. Stor kram hoppas att det blir bättre nu i sommar när du får sommarlov och att du känner att du har läget under kontroll till hösten <3.

Rekommenderade inlägg

3 kommentarer

  1. Tycker det är en lite underligg fråga om varför du vill vara så tränad som möjligt till bröllopet.. om jag ska gifta mig så ska jag träna stenhårt innan och ha den snyggaste kroppen på mina bröllopsfoto. Ps du är redan ditt snyggaste jag!! Kram

  2. Hej finaste Maja!

    Jag har så länge jag följt dig tyckt att du har så himla sunda, vettiga och jordnära tankar! När jag lyssnade på erat senaste poddavsnitt blev jag dock faktiskt lite provocerad. Jag förstår helt din tanke med att du har själv rätten till vad du vill göra med din kropp och att du vill vara i din bästa form inför bröllopet. Men när du uttrycker dig med ”vem vill sitta och äta chips och bli svullen innan man ska gifta sig” så kan det sätta griller i huvudet på andra. Tänk de som lyssnar och snart ska gifta sig och kanske inte alls reflekterat över hur man (enligt dig tydligen) ” ska vilja” äta/träna? Jag tänkte att någon som du som har haft ätstörning och vet hur lätt man kan påverkas kanske skulle hålla sådana kommenterar för sig själv.
    En annan grej var när du kom in på storlekar och berättade att när du nådde strl 42 så kände du att du fick nog. Då försökte Sanna flika in att ”det inte sitter i storleken” men du avbryter henne. Jag tror vad hon menade var att bara för att man har storlek XX behöver man inte börja gå ner i vikt! Detta handlade ju om dig och ditt fall och din kropp, det sitter alltså inte i storleken 42 generellt, vilket var vad jag tror Sanna ville lyfta fram. Alla som lyssnar och har strl 42 ska ju inte behöva känna att ”då är det nog”, bara för att det var så i ditt fall – vilket är bra om du är tydlig med att poängtera tycker jag.

    Jag förstår att du bara pratar ur ditt eget perspektiv och att du inte menar illa, jag ville bara påminna om hur man uttrycker sig ibland, speciellt när man når ut till så många personer.

    Kramar och ta hand om dig <3

Skriv en komentar