Maja Nilsson Lindelöf

Nej fy hörrni. Nu är det sådär faktiskt. Jag har alldeles för mycket att stå i och min hjärna går på högvarv. Jag hade bokat in en ansiktsbehandling idag för jag tänkte att det kunde vara skönt för mig att koppla av i en timme, jag har börjat gnissla tänder på nätterna och är helt slut på dagarna. Någon som känner igen sig? Jag visste inte om att jag gjorde det förens Victor väckte mig en natt och bad mig att sluta. ”Du har börjat hacka med tänderna varje natt nu”. Iallafall, såklart så låg jag där idag under ansiktsbehandlingen stressad som en idiot och tänkte på alla måsten istället för att bara vara. Det svåra blir att jag inte kan skriva om allting här, är det inte privata relationer så är det ett bröllop som ligger runt hörnet eller massor av jobb. Dessutom är Victor borta i fem dagar så alla beslut som ska tas behöver jag lösa eller med honom via facetime. Herrgården vi har bokat har dessutom informerat oss fel när det kommer till sovplatser så prio just nu är att hitta en lösning så att alla som vill kan sova kvar. Litet problem egentligen men ett problem som jag varken har energi eller tid att lägga.

Mycket samarbeten rullar in vilket jag tycker är så roligt men det är svårt rent tidsmässigt just nu vilket gör att jag känner mig så kluven. En affärsresa håller på att bokas, VM planeras och en ny sajt byggs upp. Pricken över i:et är ju också att jag lider av prestationsångest låt oss inte glömma det. Så varje beslut jag tar bidrar med lite ångest. ”Gjorde jag rätt?” ”Tänkte jag rätt?” ”Ska jag ändra mig?”. Istället för att bara ta ett beslut och sedan släppa det. Det är någonting jag verkligen ska jobba på. Jag är ju så petig med vilket jag samarbetar med och skulle aldrig ta ett hastigt beslut, jag vill kolla igenom alla detaljer, komma på bra upplägg och göra ett så bra jobb som möjligt.

Det är svårt för mitt huvud att hänga med helt enkelt. Ska inte klänningar sys upp så måste jag beställa produkter inför ett samarbete som ska upp snart eller så ska Victors morgongåva beställas eller naglar till mig och mina brudtärnor bokas in. Telefonen ringer stup i kvarten och jag har lust att kasta ut den genom fönstret. Det är mycket som ska klaffa just nu när det gäller rent tidsmässigt. När, var, hur. Och min hjärna vet knappt vad som är på agendan imorgon.

Och plus det så hade jag ont i hjärtat hela förra veckan som åt upp min energi. Så jag ber om ursäkt om det speglas av här i bloggen just nu. Det får bli så ibland. Jag lovar att det kommer att bli härligt att kika in här i sommar igen <3 mindre stress och mer tid på er. Bridezillan kommer att dö och en ny gift vuxen och harmonisk kvinna kommer att stiga fram. Man kan ju alltid hoppas iallafall he he. Nu måste jag sluta! Podd med Sanna väntar.

Tack förresten för den fina energin här inne, herregud mysiga kommentarer och mail varje dag. Tack.

17 kommentarer

 1. Det bästa av allt är att det mesta brukar lösa sig tillslut, om man följer hjärtat och tänker på sig själv. Lättare sagt än gjort!

  Men glöm inte att du bara kan vara den bästa versionen av dig själv och du är fantastisk!
  Sedan behöver inte alla dagar vara bra, det är dom sämre dagarna som får en att uppskatta de bra dagarna! Kram

 2. Känner igen mig så otroligt mycket i det du skriver. Nu är inte mitt liv fyllt av bröllop och bloggsamarbeten, försöker istället jonglera skola och jobb samtidigt som man ska försöka ha ett socialt liv. Det är väl det som kallas livspusslet men ibland undrar jag hur människor orkar, eller hur man gör? Känner igen mig i det här med prestationsångest, inget ska lämnas halvfärdigt. Har ett grupparbete i skolan som ger mig magsår för jag känner att jag inte kan ”släppa det” till de andra.

  Jag läste något på Blondinbellas blogg för ett tag sedan, en text som jag fastnade för och printade som jag ibland går tillbaka till. Hon skrev såhär ”Men den viktigaste lärdomen i livet är nog min relation till mig själv och välja mina strider varje dag mentalt. Ska jag ta mig igenom livet i den takt jag vill behöver jag vara min bästa vän. Jag har inte råd att tvivla på min förmåga eller älta att jag inte hann träna, sa fel ord på engelska under en intervju eller ångra att jag valde den blusen. Jag måste hela tiden välja omsorgsfullt vad jag tänker på och backa upp mig själv i allt. Annars går min vardag inte ihop energimässigt.”

  Kanske kan hjälpa dig litegrann på vägen. Det är okej att ha det tufft ibland och då måste man vara snäll mot sig själv också.

  Tack för att du delar med dig så mycket av ditt liv, även de tuffa stunderna. Jag känner alltid igen mig otroligt mycket i vad du beskriver och det hjälper att veta att man inte är ensam i sina tankar och känslor. Stor kram!

 3. Maja, du gör ditt bästa och man kan faktiskt inte göra mer än så! Ta en dag i taget, skriv upp vad du behöver göra och bocka av därefter. ANDAS och fyll på med något positivt varje dag. Och glöm inte att du är fantastisk och stark!

 4. Alltså. BETTSKENA! Inte så sexigt kanske, men åh så bra. Slutade ha ont i huvudet hela tiden. Jag har en mjuk och min man (som också kom på att det var bra) har en hård.

 5. Ville verkligen bara påpeka hur mycket jag tycker om din och sannas podd men även din blogg! Vad jag förstått det som har det varit perioder där du haft det väldigt mycket i livet och just nu känner jag att det är precis det som händer mig då jag jobbar och går i skolan varje dag. Att inte ha en enda ledig dag någon gång gör mig galen men samtidigt vill jag inte lämna tryggheten att ha en inkomst till hyra (är 18 år, går i tvåan på gymnasiet) och ett bra jobb. Hur gör du när du känner att du tar på dig för mycket?

 6. bara ett ❤️ räcker ibland mer än ord och står för så mycket- så ett ❤️ till dig

 7. Hej, testa bettskena för tandglissningen. Man slipper huvudvärken och tröttheten dagen efter. Lycka till! ❤️❤️

 8. Inget i världen är värld något om det inte får dig att må bra! Det kan vara tufft att tacka nej till saker men ger det dig ångest är det inte värt. Ingen är viktigare i ditt liv än dig själv, DET är prio !!!!! Glöm inte de ❤️

 9. So incredible, Maja.❤
  Your words have filled my day, they always fill.
  Maja, thank you for sharing, not only your moments of joy but the most difficult moments too.
  I feel so good here on the blog, it’s so amazing, because it’s always so inspiring and cozy.
  Enjoy life to the fullest and this summer mainly.
  And do not worry with the publications , because everything you write is incredible.❤
  And never forget, in the most difficult times hear your heart and I am sure that it will help you solve everything.
  And thank you so much for being who you are.
  A big kiss and a great night.❤

 10. Känner igen mig så mycket i din situation! Jag själv tar examen om 1,5 månad, vi flyttar till hus om två månader och gifter oss om fyra månader. Minst sagt fullt upp! Istället för att stressa upp mig försöker jag bara flyta med, njuta av denna hektiska men sjukt roliga tid och tänka ”det är som det är, det blir som det blir ” Funkar oftast. Stor kram till dig! ❤️

 11. Jag gnisslade tänder i ett år ungefär, en dag när jag vaknade kändes det som mina käkar hade gått av bokstavligen. Och sådan fruktansvärd huvudvärk hela, hela dagarna hade jag. Kontaktade tandläkaren och fick en bettskena anpassad till mig. Det går inte en natt utan att jag sover med den nu, man får en ny ”friskare” vardag!

 12. Känner igen mig <3 Jag ägnar jättemycket tid åt att oroa mig och bygga upp skräckscenarier. För mig funkar det absolut inte att tänka "Nu ska jag sluta oroa mig", det blir snarare värre av det. Så istället har jag försökt vända på allting och fokusera på att NJUTA när saker löser sig och går bra. Även om jag bara lyckas njuta en halv dag eller en halvtimme, så tänker jag att jag iaf har vunnit liiiite på det! Det krävs verkligen träning när man är en orolig själ i grunden, men allt eftersom går det lättare! <3

 13. Gällande beslut har jag av egen erfarenhet lärt mig att jag alltid ska köra på det jag tänkte först. Börjar jag tänka om och men blir det total kaos. Med andra ord, lita på din magkänsla. Du verkar ha en bra sådan. Hade du varit ”vem som helst” hade jag propsat på att vi skulle dela en flaska bubbel och fuldansa, för du verkar vara en sådan underbar och varm person. Kramar till dig ❤️

 14. Åh, Maja. Du är som en lillasyster som man vill krama om och säga att allt löser sig. Ser fram emot att se dig lyckas mes allt du tar dig an.

Skriv en komentar