Nu börjar det ju att närma sig. Tiden flyger iväg just nu och det är inte så långt kvar längre till vår stora dag. Många vill att jag ska skriva mer om bröllop och vissa inte alls men det är ju så aktuellt i mitt liv just nu så nu kommer det att börja tjatas här inne om den stora dagen.

Jag har känt att bridezillan i mig har börjat vakna till liv. Jag drömmer mardrömmar om nätterna, hur vi i sista sekund får byta herrgård och både jag och Victor försöker att vara positiva ”det viktiga är inte det fina runt omkring, det viktiga är kärlek”. Drömmer om hur klänningen är skitful och hur jag gråter på morgonen innan bröllopet och svär över mitt val. Jag vaknar svettig och stressad allt för ofta. Men någonstans i det så är de ju härligt. Nu har det kommit. Insikten att vi ska gifta oss.

Vi pratar ofta om det nu, det kan ibland komma som en våg av känslor när jag ser på Victor och så blir jag alldeles rörd och säger ”Älskling vi ska gifta oss”. ”Ja älskling det ska vi……” svarar han förvirrat. Han har ju också börjat inse att det närmar sig och det visar sig mer i hur planeringen går framåt, han är den som tar fram datorn och svarar på mail eller jobbar på vår spellista.

När jag blir som mest rörd är nog när jag tänker på när vi träffades. Att vi inte hade en aning då att vi fem år senare faktiskt skulle gifta oss med varandra. Vi var så unga då och en förlovning fanns ju inte ens på världskartan, det var ju någonting som alla vuxna gjorde. Och nu är vi där.

Jag kan inte riktigt bestämma mig om jag tycker att det ska bli skönt eller tråkigt att det snart är dags. Jag försöker att acceptera att det här året har gått i 180 och att vi inte njöt till fullo av vår förlovning förrens nu är helt okej. Man får ofta höra av andra att det är NU man måste njuta och NU man ska må så himla bra, vilket vi gör men låt oss vara ärliga ingen av oss hade energi eller lust den här hösten med tanke på allt annat som förssiggick. Och det är helt okej. För det är ett sånt liv vi lever. Och kanske är det vackrast i allt att vi trots allt skit och stress och detta för mig jobbiga året faktiskt ska gifta oss. På vårt sätt.

Då kikar vi på min bröllopslista som är aktuell just nu;

Min största stress just nu är mina outfits dessa dagar. Bröllopsklänningen är KLAR för fitting (?!) och den ska testas nästa vecka när jag är i Stockholm. Det här får mig att skruva mig på nätterna, jag är så rädd för att gå dit och inte känna mig vacker i klänningen. Att känna att nej det har var inte rätt. Klänningen jag testade var ju i storlek 42 och jag är rädd att den kommer att sitta så annorlunda i min storlek utan massa klämmor, tänk om tuttarna inte får plats eller ännu värre tänk om det blir alldeles för urringat och att det inte syntes när klänningen var så pass för stor.

Sedan letar jag även febrilt efter en klänning till natten. Jag kommer förmodligen att vilja byta om och att då byta om till en vanlig enkel vit klänning kommer ju att kännas tråkigt, man gifter sig en gång (förhoppningvis he he) och då vill man väl ändå känna sig som en prinsessa hela dagen OCH natten. Så nu försöker jag hitta en mer dansvänlig men även magisk klänning till natten. Det plus slöja samt smycken är på min agenda just nu. Skor har jag köpt!! Skrek när jag fick hem dom, så fina.

Sen kommer vi till skönhet, sminket känner jag mig lugn med men håret har jag ingen aning om. Först hade jag bestämt mig för en stil men sen har jag sett massa inspobilder och känner mig lika förvirrad igen. Förhoppningvis klarar det upp efter min fitting nästa vecka. Det viktiga är att jag har bokat in både MAU samt frisör så det är på plats.

Vi har bokat in musiker, band samt dj som känns väldigt bra. Menyn ska smakas av på söndag och inbjudningarna är klara för utskick. Nu börjar småfixet om jag har förstått det rätt vilket ska bli väldigt roligt. Jag knarkar Johanna Kajsons (vår bröllopsplanerare) bok just nu, känner mig så glad och peppad på det här bröllopet.

Tänk, vi ska gifta oss.

17 kommentarer

 1. Är din klänning i samma stuk som den på bilden? Längtar till efter bröllopet så man får se alla bilder. Vet att du kommer se oerhört vacker ut som en brud! Kram

 2. ”Och kanske är det vackrast i allt att vi trots allt skit och stress och detta för mig jobbiga året faktiskt ska gifta oss. På vårt sätt.” Så nydelig skrevet <3 Dere er så søte! Du kommer til å være en så vakker brud

 3. Ni verkar har så himla fin kärlek och jag känner igen mig så, så mycket i erat förhållande från mitt egna, speciellt när man får se alla dessa fina bilder på er!

  Önskar man kunde få sitta som en fluga på väggen under er bröllopshelg för jag tvekar inte en sekund på att den kommer bli helt magisk för er. Längtar också till den dagen då jag också kommer få planera mitt bröllop (still waiting … !)

  Heja dig Maja!!!!

 4. AH sa fint inlagg!! Och jag alskar att lasa om brollopet :):) Du ar bast!
  Kram

 5. Åh kolla hur prinsessan Sofia hade håret på Te deum. Det hade nog varit fint på dig, sådär lite halvlöst runt ansiktet. Men det är ju bara min åsikt!

 6. Så kan jag tipsa om märket Stine Goya, kanske old news, men oj så fina kläder. Sällan vita men otroligt fina

 7. UNDERBAR klänning! Vill för övrigt tipsa om de två (brud)klänningarna från Petra Tungårdens kollektion för Nelly för bröllopsnatten. KRAM och tack för underbar blogg + podd!!

 8. Hej Maja! Jag ska också gifta mig i sommar och det är så kul att följa dig i planeringen samtidigt som jag själv håller på med det. Snälla snälla kan du inte visa bild på dina skor? 😀 Jag har letat och letat men inte hittat några som känns perfekta. Om du inte vill lägga ut på bloggen får du jättegärna maila bild till mig om du har tid.
  Kram Emilia

 9. wow vad fina ni är! SÅ mycket kärlek och lycka i era bilder <3

 10. Jag måste bara få säga hur mycket jag tycker om ert senaste podavsnitt! SÅ mycket känslor! Jag hade tårar i ögonen sista minutrarna, så fint avslut. På något vis kände jag mig så stark efteråt, som att jag kan klara vad som helst.

 11. Så kul att läsa om er planering. Jag gifte mig i juli förra året och känner igen mig i typ allt gällande planering, nervositet och hur saker och ting skulle bli. Det finaste med att planera vårt bröllop tyckte jag var precis det du beskriver här att jag kunde titta på min kille var och varannan dag och ba ” Vi ska GIFTA oss” och typ börja grina av kärlek. Nu är det typ samma sak när jag ser honom (och våra bröllopskort❤️) ”jag är hans FRU!!!!”. Så mycket kärlek!! Vilken fantastisk dag ni har framför er. Aldrig varit så kär som jag var året vi planerade allt och nu tiden efter bröllopet❤️

 12. Tycker du ska ha en slarvig uppsättning (typ knut i nacken) med lite lätt lockade hårslingor runt ansiktet/utsläppt med stora lockar likt det du brukar fixa själv.

  Vet att du nämnt något om det här tidigare men jag tycker ABSOLUT att du ska ha kort hår, du passar så mycket bättre i ditt korta enligt mig. Du inspirerade mig till att kapa mitt i samma längd!

 13. Jag tycket verkligen att du ska överväga en skitsnygg, sexig vit kostym till kvällen/natten. Kan se framför mig att du skulle vara sååå snygg i det!! Och ja, inte så typiskt för bröllop kanske, men ack så coolt

 14. SIMPLY INCREDIBLE!❤❤❤
  Maja, you will be beautiful, no matter what hairstyle you have, dress …
  You will be a beautiful queen.?

  Marriage is a wonderful thing???.
  And I hope yours is magnificent, full of love!
  Enjoy the day Maja super good!
  Because it will be unforgettable.
  And thanks for the incredible post!
  Big kiss.???

Skriv en komentar