Maja Nilsson Lindelöf

Och så var man hemma i Manchester igen. Jag har faktiskt lite semesterblues idag. Jag stängde av alla notiser på min telefon och öppnade Whatsapp en gång under hela resan. Instagram uppdaterade jag men jag la upp bilden och sedan lät jag det vara. Befrielsen. Insikten i vilken tid det tar att alltid vara tillgänglig. Jag har just nu 30 konversationer på Whatsapp att ta tag i och 45 mail. Dessutom en del viktiga missade samtal som ligger där och lyser rött på telefonen. Jag fick mersmak i Paris, att bara vara i nuet med Victor och inte bry sig om vem som försöker få tag i en eller att man måste få upp någonting här på bloggen. Att bara få vara. Jag vet ju att det bara är det här ”första dagen tillbaka från semestern” känslan (jag hopppas iallafall det) men att lägga ner allt med sociala medier har aldrig varit mer lockande och att leva ett annorlunda liv. Suga in livet. Det blev så tydligt när vi satt på en uteservering första dagen och jag försökte för mitt liv ta den bästa bilden på pastan jag hade beställt in. ”Jag ska göra tips i Paris på bloggen så jag måste få bra bilder”. Och så insåg jag när Victor bad mig att lägga ner kameran för tredje gången att han hade ju helt rätt. Där satt vi, solen lös i våra ansikten i Paris och det dracks champagne och åts hummerpasta. Och jag tog knappt in det, för jag var tvungen att ta bra bilder. Jag la ner kameran och i samma stund satt jag telefonen på flygplansläge, ingenting skulle få förstöra mer. Jag blir tillochmed ledsen när jag skriver det här. Hur sorglig den insikten kändes, sorg över att veta att det inte var första gången. Jag hade allt jag kunde begära i livet just den lunchen, men jobbet och det andra tog över. Och det kommer aldrig någonsin att få göra det igen.

Jag är nu hemma och har bestämt mig för att frånochmed nu alltid leva mer i nuet. Jag ska vara här och nu, resten får vänta. Att jobba med det här kräver väldigt mycket, bilder måste vara relevanta och jag måste uppdatera i stunden. Det är därför folk följer mig, men nu ska jag hitta mitt sätt att göra det på. Jag lever hellre livet på riktigt än att leva det halvt men iallafall få upp stunden på sociala medier. Jag lever hellre i stunden och riskerar att allting går lite sämre och lite långsammare för mina kanaler. Jag kommer inte längre komma hem från en semester och känna mig stressad över att ni än inte har fått se bilder från Paris, ni kan ju se lite på instagram och nu får det vänta tills i eftermiddag när kameran har laddats färdig. Ni blir ju inte irriterade över det, och även om ni hade blivit det så måste ju jag få jobba på det sättet jag vill och känner är bra för mig. Jag måste ändra hela min syn på det här tror jag. Måste landa i hur jag vill ha mina sociala medier. Det låter ju flummigt nu och är såklart svårt att förstå, jag vet ju knappt själv. Jag är ju också väldigt ny i den här världen och måste hitta mitt sätt att kunna jobba med det, jag vägrar se tillbaka på de finaste stunderna i livet med vetskapen om att fokuset låg på att ha bra dokumentation av stunden. Jag måste förändra någonting för att bli helt lycklig i mitt liv, jag känner det i hela kroppen.

Nu ska jag ta mig ut i snöstormen, jag behöver springa av mig lite energi innan jag ska ta tag i inkorgen på mailen.

13 kommentarer

 1. Det är ju dessutom det som gör att jag läser din blogg. Att den inte är ”perfekt”. Alla de där proffsiga bloggarna (nu säger jag inte att din är oprofessionell) känns så urvattnade och tråkiga. De lägger upp bilder och text för att de ska. Deras bilder på perfekt inredning är ju dessutom så lika varandra att man blir trött. Ett tag hade alla den där rutiga mattan som de köpt på ellos (undrar varför alla helt plötsligt insåg att ellos var da shit) och klongvasen, som ju egentligen är jättefin står fortfarande stadigt på ett marmorbord med snygga böcker. Nä, lägg upp dina bilder som faktiskt visar hur du har det. Skriv om hur du har det och vad du känner för. Det är så mycket roligare och vettigare. Tycker jag.

 2. Du verkar så klok Maja. Vi läsare finns kvar här när bilderna kommer, ingen press 🙂 Därför vi gillar dig ju, för att du är äkta.

 3. Du är så klok, att du väljer att prioritera på så sätt visar så fint om vem just du är. Det är ju därför man inte kan sluta läsa din blogg, den är på riktigt. Älskar det du gör och hur du resonerar. Prioritera alltid dig själv först. Kram

 4. Det är EXAKT detta som gör att man vill fortsätta läsa. Du är äkta och genuin och även om det kommer innebära färre inlägg från ex. semestrar så är det kvalité på det du gör och du har vår fulla förståelse. Samtidigt vill man ju självklart att du ska uppdatera 5 inlägg om dagen för att du inspirerar så jäkla mycket, men gör din grej till 100% så kommer du gå hur långt som helst!

 5. Tror jag talar för alla när jag säger att vi följer dig för att du är du, och ingen kräver live-uppdateringar! Det gör absolut ingenting om du uppdaterar om den där middagen, eller vad det nu kan vara, i efterhand. Hellre, att du fortsätter i samma genuina spår som nu, kvalitet framför kvantitet helt enkelt.

 6. Precis som de andra kommenterat! det är därför man älskar din blogg, för att du är så härlig och igenkännande och ärlig. vet inte hur många gånger jag suttit för att ta den perfekta bilden och sen blivit ledsen för att jag misslyckats och sen glömt att njuta. nej skärpning på oss alla! bara för att du har en stor blogg behöver du inte vara som alla andra ”perfekta” influensers! va bara dig själv, då kommer man aldrig lessna <3 kram!

 7. Så himla rätt Maja! Fan vad jag gillar dig och din blogg, du e en sån förebild o förtjänar att endast fota och dokumentera det du vill/hur mycket du vill. Älskar att du är mer personlig och att inte allt är 100% perfekt utav det du visar. Tack Maja och keep up the good work i din egen takt och vad du blir glad av

 8. Håller med alla kommentarer!! Du bestämmer själv hur mycket bilder du vill lägga upp. Du ska njuta på dina resor!!!! Du är bäst.

 9. Håller med varenda en här över! Det är precis därförjag läser din blogg Maja. Ingenting är framtvingat och allt kommer från hjärtat. Det är inte 3 outfits inlägg om dagen med sponsrade inlägg, inte en massa reklam/samarbetena som kommer varje dag. Du har en underbar blogg och du har rätt till semester lika mycket som vi alla andra har det. Och många stänger av telefonerna på semestern, varför skulle inte du göra de?? Rätta takter!! Keep up with ur good work girlie!

 10. ❤❤❤Maja, your blog is fantastic, because you are a humble person and your blog really shows the wonderful person you are.
  Never forget that first, is you, your travels, your family … and only then is your blog.
  We will never put any pressure, the important thing is that it was an unforgettable trip for you and that you made the most of it !!!
  Thank you so much for your blog and for being the AMAZING person you are!
  Big kiss and a rest of a good day!❤❤❤

 11. Instämmer med alla som redan kommenterat detta inlägg!!! Du är så härlig och äkta! Du har så sunda tankar om livet, vill bara bli din BFF! ?

 12. Wow bästa jag har läst i bloggväg någonsin. Så klokt skrivet!

Skriv en komentar