Maja Nilsson Lindelöf

Nu när jag har växt socialt så får man ju både ris och ros, jag tar ytterst sällan åt mig längre vilket är väldigt skönt. Enda gången jag kan få ångest eller känna mig dålig är när någon i min närhet kan påpeka vad jag har skrivit eller lagt ut, vilket är ytterst sällan som tur är. Men iochmed att jag har växt socialt så har jag märkt en märklig grej. Frågorna om jag har gjort skönhetsoperationer har strömmat in, varje dag får jag mail eller kommentarer på instagram om vart jag har gjort min läppar, tuttar eller vart i ansiktet jag använder botox. Många tjejer frågar vilka kliniker jag rekommenderar eller vad jag tycker är det bästa och sämsta med alla mina påstådda operationer. Ibland går jag kommentarer som ”men jag gick tillbaka i arkivet och såg att du alltid har haft stora läppar” som om att det ligger en vikt i det. Att jag får ha stora läppar för det föddes jag med. Så jag har konstaterat att folk är duktiga på att lägga värderingar och åsikter i ens utseende. Antingen vill man veta vad jag har gjort eller så vill man sätta dit mig för det man tror att jag har gjort.

Men förutom det så får jag lika ofta kommentarer om hur jag borde förändra mitt utseende. Jag får kanske runt tiotal meddelanden efter varje selfie eller instastory där min leverfläck under läppen syns. Vissa är bara spydiga som ”Men är det en leverfläck eller piercing? Kan inte sluta titta” eller så är det mer konkret ”Get rid of that fucking mole it looks disgusting”. Jag har alltid tyckt att min leverfläck är charmig, om jag ens har tänkt på den. Jag föddes med den och med åren har den växt, skulle den bli stor som ett blåbär skulle jag självklart ta bort den men just nu bryr jag mig inte. Och det är så märkligt att man får så mycket kommentarer om någonting som idag anses som en defekt. Jag är inte perfekt och det ser man tydligt på mina selfies och det ska jag få höra. Det jag har kommit fram till är att desto större man blir socialt desto mer objektifierad blir man. Men jag vet ju att alla egentligen blir det, bara de att är man en privatperson får man förmodligen inte tusentals meddelanden från främlingar som skriver åt en att förändra ens utseende.

Jag menar inte att jag är en narcissist och bara vill höra bra saker om mig själv, jag tänkte på det – att jag är så glad över att jag är trygg i mig själv och har inte lagt en tanke på att jag kanske borde ta bort leverfläcken då så många säger det till mig. Men självklart får man sig en tankeställare när man får så många kommentarer om det. Men det jag vill ta upp är hur märklig den här världen är? Tänk att vi lever såhär? Och undra varför så många av oss vill förändra oss själva. Om det så är att man slutar äta mat och springer milen varje dag för att gå ner i vikt, klipper av håret för att det nu är inne eller köper dyrt löshår för att alla nu rekommenderar hairtalk. Man vill alltid ha de senaste modet eller de bästa produkterna för att ha en fin hy. Vi lever ju i ett samhälle där man aldrig är nog, och jag har sett det så tydligt nu och antar att det här bara är början för mig vilket känns okej för jag mår väldigt bra i mig själv. Men jag kommer vilja försöka bidra till att någonting förändras, hur vet jag inte, men alla kan göra något.

Det blev kanske ett flummigt inlägg, jag vaknade vid sju och smuttar fortfarande på första koppen kaffe men kände att jag ville skriva av mig lite när jag vaknade till så många knepiga meddelanden imorse. Jag blir lite ledsen, inte för min egna skull, utan när jag funderar på varför det är såhär. Varför så många unga tjejer ser en offentlig person och genast vill göra allt för att se ut som personen, och jag blir ledsen när jag tänker på att så många får höra åsikter om ens utseende och tar åt sig. Jag blir genuint ledsen. För hur klyschigt det än låter, alla är vackra precis som dom är och det är ”felen” som gör oss vackra. När jag började blogga ville jag inspirera i form av tankar och psykisk ohälsa, jag hade aldrig trott att det två år senare skulle vara tjejer som skulle skriva till mig för att fråga hur jag gör för att se ut som jag gör. Det är så märkligt för mig, så kanske borde jag bjuda på mer osminkade bilder så ni ser att även jag både har finnar, rynkor och allt det där som alla andra i hela världen har. Kanske borde jag vara mer tydlig med att även om jag lägger upp en fin bild på mig själv i en leopardklänning så ser det inte så perfekt ut när man tittar nära.

Mitt födelsemärke gör mig till Maja, alla mina nära och kära säger det – och jag vet att det är Maja. Och det är de viktiga. Länge leve mitt födelsemärke, och länge leve mig själv.

Här är en bild från exakt just nu. Akrylnaglarna är slitna och alldeles för långa, uppe på kinden har jag två stora finnar som gör jätteont och mascaran från igår tvättades tydligen aldrig riktigt av. Och det är Victors gamla blåa slitna t-shirt jag har på mig.

Rekommenderade inlägg

55 kommentarer

 1. Du är fantastisk och tycker du har så bra värderingar, fortsätt med det ! Det är faktiskt sorgligt hur speciellt tjejer ser på andra och sig själv idag.. Älskar din blogg, insta och podd, skrattade för övrigt sönder och spelade upp din super bowl film för min kille typ 20 ggr och skrek ”men skratta då, det är ju aaaaskul” 😉 KRAM

 2. Världens bästa Maja. Du sätter verkligen ord på det.
  Inte nog med att du är så vacker rent utseendemässigt, så är du så jävla vacker på insidan och i dina åsikter.
  Alla borde ha en egen Maja som en vän.
  Kärlek! Många kramar.

 3. Maja, du är perfekt precis som du är!

  Men förstår vad du menar med att folk verkar tro att man får tycka mer och mer saker om en offentlig person, som att ni helt plötsligt blir objekt pga man är stor i socialamediervärlden. Utan känslor och egna tankar. Det är ofattbart och jag blir så ledsen att det finns människor i världen som mår bra av att tycka och trycka ner andra.

  Ta inte åt dig och gå din egen väg, du förmedlar en styrka genom att bara vara den du är.

  Heja dig, tack för mig och hej från Göteborg!

 4. Hej Maja!

  Superbra inlägg verkligen! Du är verkligen en inspiration.

  Jag har en fråga som jag undrat över länge och som kanske inte riktigt passar till det här inlägget hehe, men jag undrat hur du stylar ditt hår? Det är så himla fint och volymigt.

  Tack för en grym blogg! 🙂

 5. Så jävla cool är du! Efter två barn tappade jag mig själv och min stil, ville vara som alla andra när sociala medier exploderade. Jag är mycket äldre än vad du är men både du och Sanna har hjälpt mig till att förstå och respektera mig själv. Ibland tappar man bort sig själv, så är det bara. Tack för att du är du! ?

 6. Maja! Kommenterar aldrig, men måste säga att jag är så glad över din blogg. Känner igen mig i så mycket du säger och fortsätt med allt du gör och skriver! Min syster hade stort mellanrum mellan tänderna och opererade bort det. Efter det ”försvann” hennes identitet nästan. Maja är grym med sitt födelsemärke, gör dig aldrig av med det! Du är helt fantastisk. Heja Maja!!

 7. Alicia Alexandersson Svara

  Så himla fint skrivet! Tack göra att du är du och inspirerar alla att vara sig själva ❤️❤️ Detta gjorde mig otroligt glad och peppad!

 8. Du har helt rätt i det du säger, jag tycker bara att ditt märke gör dig extra charmig! Tycker ofta att dessa små ”operfekta” grejer gör att en människa blir lite extra vacker och speciell. Du verkar vara så klok och jag blir så glad att det finns såna som dig i denna influencervärld, vilket behövs när allt verkar handla om yta och ett perfekt liv. All kärlek till dig! <3

  P.s blev så glad när ni hade tagit med mina frågor i podden, tack!

 9. Så sjukt märkligt att vissa människor tycker att det är rimligt att kommentera andra människors utseende sådär!!! Heja dig!!

 10. Finaste Maja! Jag kan nästan börja gråta när jag går in på din blogg och läser dina fina inlägg. Äntligen har jag en offentlig kvinnlig förebild som lyfter såna här viktiga saker! Det du skriver känner jag inte igen hos någon av de andra influencersen som nästan tvärtom – gör allt de kan för att verka så perfekta som möjligt.

  TACK för att du är du, så himla stark, klok, inspirerande och ödmjuk och för att du gör världen till en lite bättre plats!

 11. Yes – du äger!!
  Hur 17 kan de säga att du, som är så otroligt vacker, ska ändra något med ditt utseende? Och hur ser de själva ut där de sitter bakom sina skärmar med pekpinnarna?

  Never stop being you!

  Varm kram,
  Anna

 12. Snälla sluta aldrig inspirera på det här sättet. Du är fantastisk Maja och det du gör är unikt, enastående och sticker ut från mängden influensers. Det här behövs SÅ mycket i dagens mediaklimat. Tack.

 13. Hva folk får seg til å skrive. Du er så vakker som du er. En føflekk er bare sjarmerende og gjør deg unik. PS. Elsker neglene dine!

 14. Hej Maja!

  Det känns på något sätt som om du var menad att göra just det här, stötta oss kvinnor! Och det ser jag så mycket upp till dig för! Glöm aldrig hur viktigt det är det du gör!

  En sak som jag vill ge råd om till alla troll (och oss vanliga som faller under samhällets press) är att istället för att objektifiera alla kvinnor och hitta dess fel och dess brister, se det vackra i dem och låt det vara så. Ofta om jag ser en kvinna på stan eller var som helst så ser jag något man kan förändra/förbättra (även om jag ALDRIG skulle säga det högt såklart!), och även om hon i spegeln. Men jag har bestämt mig för att ge mig själv ro och alla andra kvinnor jag möter. Jag märker att jag blir snällare mot mig själv ju snällare jag tänker om andra. Jag letar inte längre efter brister, utan efter acceptans och det vackra som framkommer av det. Jag orkar inte leva i kamp längre i huvudet, jag har också lidit av ätstörningar och lägger stora krav på mig själv inom alla områden, men jag har bestämt mig för att kroppen ska få vara ifred, den ska få vila från självkritik, jag och alla ni andra duger EXAKT som ni är<3 Jag jobbar på det varje dag och har fortfarande en lång väg att gå. Men någonting jag lagt märke till är att kvinnor blir extra bedömda/kritiserade än män, varför är det så?
  Det är väl inte helt enkelt att säga men jag tycker att vi kvinnor ska försöka ge varandra ro och harmoni<3 För att ge ett exempel så brukar jag alltid granska mig själv i alla speglande ytor, även fast jag inte är riktigt medveten om det ser jag alltid något jag vill ändra och förbättra. Nu försöker jag alltid tänka redan innan jag tittar att jag ska bara säga positiva saker, eller också om jag inte känner mig stark nog att göra det, så låter jag bli att granska och bedöma mig själv genom att låta spegelbilden vara.

  Vet inte vart jag vill komma med detta riktigt, men jag önskade själv att jag hade läst/hört detta när jag var yngre för att skona mig själv från destruktiva tankerbanor som bryter ned en själv.

  kram!

 15. Åh vad man hade behövt en influencer och bloggare som dig när man var 13 år och först började läsa bloggar. Lyllos alla tonåringar idag som kommer in på din blogg och får sunda värderingar och en bra förebild kring sådana här frågor! Wow! Tack för allt du förmedlar <3

 16. Skit i de där korkade människorna!! De är bara avundsjuka. Du är en superbra förebild som inspirerar otroligt många kvinnor. Du är bäst, glöm aldrig det!! 🙂

 17. Maja, do not listen to what some people say, because you are beautiful as you are and no one is perfect.✨
  Your words were touching.
  I will never forget what you said.❤
  Unfortunately, many people just like to criticize the lives of others.
  Do not worry about what they say.
  It is not worth getting rid of this birthmark, because it is part of what you are and makes you unique.
  You’re beautiful both on the outside and inside.
  Thank you for being so so dear to us and sharing your experiences!
  A big kiss and a good day!?❤?

 18. Och även om dina naglar är för långa (enligt dig själv för enligt mig ser dom fantastiska ut). Och om du har sovit med sminket, och om du har två finnar så är du ändå så himla vacker. Varje gång du lägger upp en selfie så tänker jag att jag gärna hade sett ut så!!

 19. Maja, du är helt perfekt på utsidan och verkar ha en helt fantastisk och underbar insida, dessutom är du vacker as hell!!!

 20. Fantastiska kloka du! Stå på dig och låt ingen trampa på dig. Är så glad över att du till stor del kan tänka bort sådana idiotiska kommentarer. Ingen borde få utstå sånt. All kärlek till dig!

 21. Din blogg är absolut min favorit. Sunda värderingar, inspirerande och äkta. Så bra att sånna som dig finns för unga tjejer att se upp till!!

 22. Jag finner inga ord över hur grym du är och vilken förebild du är!! Heja heja heja dig.

  Jag är 10 år äldre än dig och mamma till två barn. Tycker att jag är stabil och har båda fötterna på jorden. Gillar att läsa bloggar och bli inspirerad. Inspirerad av girlpower och förebilder när det gäller värderingar, att stå upp för sig själv, mänskligheten etc. Mode och det yttre har aldrig inspirerat mig och egentligen något jag aldrig brytt mig om.
  Det jag vill säga är att jag läser din blogg (lyssnar även på podden) för att du ÄR du. Du är ärlig och grym, en riktig riktig förebild. Tack för inspiration du ger mig när det gäller mänsklighet och girlpower! Hade det gått hade jag adopterat dig som stora syster till mina barn 😉 Jag hade varit stolt över att ha dig som dotter och syster till mina barn!

 23. Maja, du slutar inte imponera. Du lär mig att det finns två olika typer av ”visa att allt inte är perfekt” influencers. Det finns dem som skriver att deras liv inte är perfekt, men fortsätter att bara visa upp perfekta bilder, med perfekta sminket och finaste outfiten. Sen finns det dem som dig, eller ja, det finns nog bara dig – som inte bara säger att allt inte är perfekt, utan också visar det. Och gör det med en sån självkänsla och rak rygg att det påverkar en så otroligt mycket i positiv bemärkelse! Du är fan helt jävla grym. Jag kommenterar ju aldrig på bloggar, men sen jag började läsa din kan jag fan inte låta bli!! Maja for president!! <3

 24. Ääälskar dina selfies utan smink. Det är ju sådär vi tjejer ser ut mesta av tiden och älskar att du visar upp den sidan av dig. Läser hellre din blogg och ser dina bilder än följer någon influencer som jämt ser perfekt sminkad ut på varje bild, även fast hon ska till gymmet/precis vaknat. Så naturligt fin är du dessutom!

 25. Tack för detta inlägg, du är bäst!
  Härligt att läsa att kommentarsfält med så bra och positiva kommentarer!

 26. Ett stort heja dig!! Ta ingen skit, du är du, och det är det som gör dig till just den du är!?? Angående födelsemärket så känner jag igen mig sååå mycket! Har ett som sitter mittemellan höger näsborre och överläppen, har fått kommentarer om det men tänker precis som du att det är det som är jag☺️
  Som sagt, heja dig!

 27. Jag som är ganska fylld av ärr, på ben efter operationer och resten av kroppen efter ren klantighet, tycker passande nog att ärr är snyggt och sexigt. Jag tycker generellt att någon ”defekt” bara gör en person snyggare. Killar som haft läpp- gomspalt, åh! Kolla en ung joaquin Phoenix eller varför inte den ena killen i bandet phoenix. Alltså, din leverfläck ger dig ju bara lite mer personlighet och alltså, enligt mig, gör dig snyggare. Även om det ju egentligen är personligheten som gör någon riktigt snygg.

 28. Tack för ännu ett viktigt inlägg!! Haft en period nu där jag känt mig lite vilsen i mig själv, träningen har gått dåligt och varit kritisk till mitt utseende. Så går man in här och fylls med massor av positiv energi och power! Du är verkligen en inspiration❤️
  Och ta aldrig åt dig av vad alla idioter säger, det grundar sig bara i deras egna osäkerhet.
  Du är bäst??

 29. Du är så fiiiin Maja! Om bara alla förstod att det är just sådana små saker som tex. ett födelsemärke under läppen, är det som gör personen unik och att det är bara charmigt! Önskar vi kunde leva i en värld med mindre hat och med mer kärlek! Tack Maja, Du inspirerar! Sluta aldrig vara Maja!

 30. Ord räcker ju inte för att beskriva hur jävla fantastisk och viktig du är!!! Bästa Maja <3

 31. Hej ? Började av en slump att lyssna på din och sannas podd. Ni är fantastisk. Fastnade direkt. Hamnade sedan på ditt instagram. Herregud! Du är så otroligt vacker!!! Din klädstil ska vi inte prata om. Perfekt! Nu blev det bara ytligt här… Ni gör såklart ett grymt jobb oxå!!!
  Försök att sopa idioterna under mattan! Kramar ifrån 30-åriga 3 barnsmamman ❤️

 32. Madeleine Melhag Svara

  Maja! Jag vet inte om du minns (men det gör jag hehe) att vi pratade om din leverfläck när jag och Sebbe hälsade på er i Lissabon. Kände att jag bara var tvungen att skriva. Jag minns att jag tänkte och sa något i stil med att du absolut inte ska ta bort den. Och att ”den är du”. Den personifierar dig på ett så fint sätt. Du är SÅ vacker, MED den. Jävla rövhål btw (kunde inte låta bli). Puss! / Madeleine

 33. Rita Felizardo Svara

  such an inspiring text that you wrote, i loved every single word, even though had to translated this in google, because i am portuguese ?
  but, you’re so beautiful and such a great person. there’s a lot of bloggers, but you’re definitely my favourite one. ❤️ continue with the great job that you have been done! dont give credit to mean comments! you are a role model to me, you re pretty, intelligent, a good person and fashionable. you are influencing us in the right way, dont worry!
  wish u the best, maja! and for lindelof too! kisses from lisbon and benfica family! ❤️❤️❤️

 34. Hej Maja! Att ta bort ditt/sitt födelsemärke är som att ta bort en del av sig själv. Ska man ta bort en öronsnibb bara för den är större eller är mindre än någon annans? Folk, folk….. att va fotbollsfru kommer alltid vara provocerande för folk, kan jag tänka mig iallafall! Medans jag tycker ni är asmysiga och hade lätt valt en kväll med dig och din snubbe om jag fick välja ”om du fick spendera en kväll med vem du vill” så hade jag lätt valt dig/er! Vi är jämn gamla. Jag blir 24 i höst och Virre 25 i höst. Jag och min Victor lever raka motsatsen av liv med vår 7 månaders son som vi på måndag ska ta till Thailand. Hur som helst, man kan dela så mycket och lära. Hade varit så jävla kul Du är grym! Puss

Skriv en komentar