Maja Nilsson Lindelöf

Hej Maja!
Jag lyssnade på podden när du berätta om din inställning till droger. För mig är det exakt samma. Jag befinner mig just nu i en situation där väldigt mycket droger florerar runt mig och det råder en helt sjuk acceptans som jag inte förstår mig på, men som definitivt finns. Det är liksom en självklarhet. Hos mig råder noll tolerans. Jag skulle aldrig. Men samtidigt känns det så himla jobbigt, det sätter liksom hela mitt sociala liv på spel mer eller mindre på spel. Detta är människor som dessutom pratar ett annat språk än mig, därför är det stora barriärer i kommunikationen och jag känner liksom hur de redan tycker jag är lite stel och reserverad. Det är en personlighet jag inte identifierar mig med, jag är verkligen supersocial när jag kan prata svenska. Utåtriktad, lätt att prata med och känner liksom att jag är en skön tjej. På engelska är det svårare, vet inte om du kan relatera till det men jag känner ofta liksom att jag inte kommer fram. Alkohol har jag inga problem med men saken är att de liksom inte räcker för att vara ”rolig” enligt dem. Hur viktigt det nu är, men jag vill liksom inte va den där stela, stiffa tjejen. Jag har också nära och kära som det slutat riktigt illa för. Jag skulle bara tycka det var så himla intressant att höra hur du tänker kring detta? Har du erfarenhet av att göra statment som motståndare, hur hanterar du drogkulturen i England, och liksom hur gör man? Jag är så vilse samtidigt som jag ju vet precis var jag står. Tacksam för svar, du är grym.

Hej kära du!

Redan innan min bror blev sjuk så hade jag en dålig inställning till droger, det har alltid skrämt mig och det har aldrig varit någonting som har intresserat mig. När jag bodde i Oslo var det väldigt vanligt, många vi lärde känna när vi kom dit som i början bara drack alkohol drog helt plötsligt kokain på toaletterna när vi var ute och festa. Även i Portugal florerade det droger på gatorna och jag vet att jag sökte jobb på ett svenskt företag där varenda anställd var hög som ett hus, på arbetstid. Det var en stor faktor till att jag valde att hellre fortsätta vara ensam än att få nya svenska vänner.

Efter Albin så blev det ännu tydligare för mig vad jag tycker om droger och kanske låter det dumt men jag har en hård gräns på vad för slags människor jag vill omringa mig med. Skulle Albin inte ha varit min bror utan min vän som jag umgicks med medan han tog droger så hade jag brutit kontakten. Missförstå mig rätt, hade det varit en nära vän som hade fastnat i droger hade jag gjort allt i min makt för att hjälpa människan, men hade det varit en bekant som jag träffade då och då som inte klarade av en kväll utan droger hade jag inte kunnat umgåtts med han eller hon. Jag tycker det säger sig självt att dom får dig att känna dig ”tråkig” för att du inte vill ta droger. Det är inga riktiga vänner och förmodligen inga du borde umgås med. Om du i deras ögon är en stiff tråkiga tjej för att du hellre dricker en öl till än att röka på så är det fel på dom. Låt dom sitta och vara höga i någon lägenhet så tycker jag att du ska hitta nya vänner, där du kan vara dig själv.

Droger är allt för vanligt idag och jag tycker att det är viktigt att sprida vidare kunskap och åsikter, jag är nog tyvärr den som hellre tar diskussionen och förstör stämningen än den som bara är tyst. Men det är ju för att det ligger så nära mitt hjärta. Även om dom förmodligen inte vill lyssna så är jag alltid den första som förespråkar hur korkad man är om man använder droger. För det tycker jag verkligen, att om man tror att man är cool och lever high life för att man tar droger då är man korkad. Livet är för kort för att förstöra sin hjärna och leva i en fantasivärld. Man måste hitta lycka i det riktiga livet och inte ha ett behov att fly någon annanstans. Sen är det fruktansvärt att många vänder sig till droger för att hitta frihet, men det blir korkat när man försöker påverka dig till att göra samma sak.

Stå på dig och skit i dom. Tänk på att det viktigaste är att kunna vara sig själv, vips så kommer du ha vänner som gillar dig precis som du är och när du känner det så kommer hela din personlighet att blomma ut. Herregud vem skulle kunna vara själv när alla andra är påverkad av droger medan du försöker göra dig förstådd på ett annat språk. Du är säkert skitcool och du måste komma ihåg det! Stor kram och tack för en viktig kommentar.

Min storebror Albin och jag, i mitt och Sannas poddavsnitt ”I den stora sorgens famn” pratar vi om just droger och psykisk ohälsa, lyssna om ni vill veta mer!

Rekommenderade inlägg

Skriv en komentar