Maja Nilsson Lindelöf

Jag äter ju sällan pasta. Eller okej hela den här sommaren har jag ätit pasta mest hela tiden men när jag är i rutin så äter jag ytterst sällan pasta. Det är ju helt enkelt för att jag mår bättre utan pasta och jag vill hålla mig i form. Jag tänker inte förklara mig mer angående det, just jag, personligen, kan inte äta pasta varje dag för då ser jag själv snart ut och mår som en vandrande gnocci.

Så varje gång jag och Victor äter middag så får vi göra ett annat alternativ till mig. Det kan vara alltifrån en vanlig sallad, till kokt broccoli eller bönpasta. Just nu är jag inne på squashpasta. Jag hittade färdiga i vår närbutik men jag vet att man även kan göra det själv och då behöver man ju bara hacka lite mer.

Man steker det bara i en stekpanna i några minuter, ja tills det är varm helt enkelt.

Egentligen är det Victor som lagar köttfärssås hemma hos oss, det finns ingen godare i hela världen. Men jag kände för att laga mat häromdagen och Victor kände för att ligga i soffan och titta på så jag fick göra min köttfärssås istället.

Jag använder mig av ;

Köttfärs (ska börja med quorn istället)
Gullök
Vitlök
Tomater
Krossade tomater
Lite matlagningsgrädde
Lite ketchup
Parmesan
Salt och vitpeppar

Ta daaa!

Now when I am back in routine I try to stay away from pasta, I love pasta but my body hates it. So instead I eat either a mixed salad, broccoli or carrots when we eat pasta Bolognese. But now I found this in our grocery store. You just put it in the fry pan for a couple of minutes to make it hot and then it´s ready to go. It was really nice and I guess you can just make it yourself at home. Try it!

7 kommentarer

 1. Mums!!! Pasta kan vara gott, men inte för mycket. Jag väljer också bort det, eller jag väljer annat istället.
  Önskar det fanns sån färdig spagetti i Sverige. Jag har bara sett bredare ”pasta” av zucchini. Man är lite lat ibland och vill ha det färdigt 🙂

 2. Tips! Prova sojafärs i stället för quorn, tycker personligen det blir godare och bättre konsistens 🙂

 3. Hej Maja!
  Först och främst vill jag säga att jag tycker du verkar vara en grym tjej! En toppentjej helt enkelt 🙂 Tycker jättemycket om din blogg då du verkar ha fötterna på jorden och bloggen upplevs naturlig eller vad man ska säga haha! Så, det jag ville få sagt med detta var att jag skulle tycka det var väldigt tråkigt (för att inte tala om sorgligt) om du valde att skriva om olika ”dieter” och vad (du) man bör och vad (du) inte bör äta. Valet är ditt och jag kan ju lika gärna sluta läsa om jag nu tycker det vore så tråkigt att läsa om det, men vill bara flika in med att jag själv lidit av ätstörningar och den dagen jag klarade av att äta vanlig pasta och gnocchi igen var den bästa dagen i mitt liv. Jag ser mycket hellre ut som en ”vandrande gnocchi” och är mentalt frisk och lycklig i mig själv. Vi är alla perfekta som vi är, förespråka vikten av det psykiska välmåendet istället för vikten i kg. Kram på dig!!

 4. Det finns speciella ”zoodlers” att köpa för att göra egen pasta av grönsaker. Jag köpte min på Cervera och gör egen zucchini som ser exakt ut som dina du köpt. Tänker att det blir lite mer ekonomiskt i längden ?

  • Maja Nilsson Svara

   ÅH tack för tips! Ska försöka hitta det här i Manchester. KRAM 🙂

Skriv en komentar