Det är så svårt det här med inredning, speciellt när man lider av beslutsångest som jag och med en sambo som inte kunde bry sig mindre. Efter att ha tittat runt lite idag så har jag nog bestämt mig, det viktigaste är att ha en servis som passar till alla årstider. Mintgröna tallrikar känns inte optimalt vid en julmiddag tillexempel. Jag önskar även en servis vi kan samla på, det blir perfekta julklappar och presenter i framtiden. Så enkelt att bara kunna önska sig ett serveringsfat eller småskålar.

img_0326.jpg

img_0324.jpg img_0325.jpg

Jag tror att det blir denna kollektionen som heter Passion från Aida royal design. Det är en vit enkel design med lite mönster och guldiga kanter. Vad tycker ni?

namnlos-design-7

17 kommentarer

 1. Jag älskar vårt porslin från Rörstrand, Swedish Grace heter servisen. Perfekt både till både vardags och finare tillfällen! Tycker de vita är enklast men jättesnygg att bryta av med t.ex. mörkgråa små skålar eller assietter.

  • Håller med dig Karin! Vi har också Swedish Grace i vitt och grått. Supersnygg 🙂

   Och Maja, tack för en härlig och inspirerande blogg. Du blandar verkligen vardag, fest, roliga stunder, bekymmer och annat som får mig som läsare att känna att det känns äkta. Fastnade för din blogg första gången jag läste den och jag skulle säga att jag är rätt kräsen. Hoppas du bloggar länge till! Läste en rolig artikel i tidningen igår om ditt Twitter-konto tror jag måste följa dig där också minsann haha!

   Kram på dig

   • majanilsson Svara

    Verkar som att Swedish Grace är en favorit, tack för tipset! Blev även väldigt glad för dina fina ord, jag som inte alls tycker att jag bjuder på bra variation just nu hehe… Blir glad av att höra det, stor kram.

 2. Håller med, vi har också varit inne på att skaffa den! Just för tidlösheten, passar till alla tillfällen, snygg och elegant. Kör på den! Kommer bli perfekt! (Tänker mig också att den skulle vara klockren i en sekelskifteslägenhet 👌) Kram Emma

 3. Håller med Karin här ovanför! Vi hade tidigare vita tallrikar med guldkant och trots att det är en ganska ”neutral” detalj med guldkanten så tröttnade vi innan det ens hade gått ett år… Införskaffade istället serien Swedish Grace från Rörstrand (i vitt) och är SÅ nöjda.

  Swedish Grace finns i flera olika färger och den mörkgråa är otroligt fin att bygga på med efter hand när man vill utöka samlingen och bryta av mot det vita. En klassisk serie som är omöjlig att tröttna på, och så otroligt vacker i sin enkelhet.

  Hoppas ni blir nöjda vad det än blir! Stor kram och tack för en underbar blogg – ska bli SÅ kul att få följa er inredningsresa i nya lägenheten (som ser helt MAGISK ut)!

 4. Superfina!!!! Men googla omkring eller hör efter så guldet inte släpper efter man kört i diskmaskin/Efter några år, vore himla synd!

 5. Jag samlar på vita swedish grace, dem är så fina!
  Dem på bilden var också superfina, dock har jag hört att man inte bör använda tallrikar med guld/silverkanter i micron?? Vet inte 100% om det stämmer men känns ju drygt ifall man inte kan ha dem i micron!

 6. Hej fina Maja!
  Sen jag var 18 ungefär (är 23 nu) har jag samlat på Rörstrands serie Corona. Det är vita tallrikar med silverkant. Dessa har jag tänkt använda vid finare tillfällen, middagar osv. Och har då tänkt diska dessa för hand. Till vardags tycker jag att som i princip alla har kommenterat att Swedish grace är väldigt snygga och stilrena.
  Tack för en grym blogg! Läser den minst en gång om dagen.
  Kram

 7. Jag har samlat på Swedish Grace i så många år, älskar den serien. Jag har mattallrikarna i vitt och sen har jag de ljusgröna skålarna i olika storlekar. Jag älskar den serien. Men den som du är inne på är sjukt snygg, så oavsett vad du väljer kommer du bli så nöjd!:D

 8. Känner mig plötsligt supertråkig som också har swedish grace och fullkomligt älskar den servisen… verkar som att alla gör det:) men jag gillar att det är en designklassiker som funnits sedan 1930, snacka om tidlös design. Sjukt snygga dessutom i all sin avskalade enkelhet.

 9. Hej Maja!

  Jag heter Sofie och jobbar på Royal Design. Roligt att du äntligen bestämt vilken typ av servis du vill ha, förstår att du haft beslutsångest kring detta då det finns så mycket att välja bland.

  Ser att du nämner vårt varumärke, kul tycker vi! Däremot undrar vi om du skulle kunna tänka dig att länka till vår webbshop så att dina läsare lättare kan hitta till oss?

  Ha en bra dag och tack för trevlig läsning!
  /Sofie

Skriv en komentar