När går du upp?
Klockan åtta ringer Victors alarm och då ligger jag kvar i sängen och drar mig. Jag kliver upp när han åker till träningen kl 08.15. Är Victor hemma går jag ändå upp samma tid, jag har svårt att sova för länge på dagarna och min kropp vaknar automatiskt samma tid. Jag blir för ivrig i att ta tag i dagen, carpe diem osv.

img_8600.jpg

En tidig morgon förra veckan när John kom in med en alldeles för pigg Nellie. Här låg vi i en timme och mös. 

Vad är det första du gör varje morgon?
Pussar på Victor. Tittar på mobilen. Går på toaletten. Gör en kaffe och sätter på Nyhetsmorgon ute i vardagsrummet.

Hur lång tid tillbringar du i badrummet varje morgon?
Jag tränar oftast på morgonen så inte alls så länge, jag tvättar ansiktet och borstar tänderna. När jag kommer hem däremot då spenderar jag nog iallafall en timme där inne. Duschar, smörjer in mig, fixar håret och sminkar mig.

Är frukost viktig?
Det är den bästa stunden på hela dagen ju!! Jag gör alltid min frukost och äter den framför nyhetsmorgon nu för tiden. Väldigt mysigt. Ganska ofta så ringer jag Sanna på facetime och då får jag stirra på Nellie en stund också, mysig start på dagen minst sagt.

img_8608.jpg

En frukost för några veckor sedan när Victor var ledig. Detta sker kanske fyra gånger per år, no joke.

Vad äter du till frukost?
Jag önskar att jag var bättre på att variera mig. Jag är helt klart en periodare men mitt liv hade blivit lite härligare om jag varierade mig mer. Förr åt jag alltid havrepannkakor med banan och sylt. Sedan gick jag över till knäckebröd med ägg och kaviar, för en vecka sen åt jag mitt grova bröd med ägg, avokado och tomater, nu äter jag chiapudding med frysta bär och banan. Toppar med lite honung och kokar två ägg. Till det dricker jag först ett glas vatten, en kopp grönt te och kaffe med skummad mandelmjölk.

img_8596.jpg img_8595.jpg

Är du morgontrött?
Nej oftast inte. Jag hoppar upp ur sängen på mornarna.

Vad har du för alarm?
Det vanliga man har när man använder Iphone.

Hur ser en perfekt morgon ut?
Jag gillar mina mornar. Jag har ett fruktansvärt humör på morgonen så för mig är det idealiskt att vara ensam. Dricka en kopp kaffe, kanske en till. Ingen stress och inga måsten. Surfar runt på mobilen, gör en extra god frukost. Glida runt i min pyjamas och tofflor innan jag känner mig pigg nog att gå till gymmet. Lägenheten ska gärna vara städad med färska blommor och utanför lyser solen.

Vad är det bästa med morgonen?
Att det är så mycket kul som väntar, att en ny dag har börjat och att gårdagens besvär inte är lika påtagliga längre.

Hur går du helst klädd på morgonen?
I någon av mina pyjamaser och tofflor. Eller naken med någon av Victors t-shirts. Det är också mysigt.

img_8610.jpg

Oldie but goldie. Det här är inte en morgon utan en kvällsbild efter lite vin, men jag tycker att den är mysig så den fick hamna på den här listan iallafall.

4 kommentarer

 1. Cassandra Svara

  Hej Maja!
  Du är en så härligt förebild på så många sett! Du insprerar otroligt<3
  Jag undrar om du känt så nu när du börjat träna mer och hårdare om du känner dig piggare av de? Jag brukade träna 2 ggr i veckan men har under sista halvåret ökat till 3-4ggr i veckan med mycket mer styrka. Känner mig trött och orkeslös och känner ibland att jag knappt vet hur ja ska orka ta mig upp för en trappa eller orka hålla i ett vattenglas.. har du också haft problem ed detta? Ja äter alltid inom 30min efter och driker väldigt mycket vatten kring träningen. Äter varierat, äter nog ungefär som dig men inte exakt lika mycket kanske..
  Älskar verkligen att träna och vill inte trappa ner på detta men nu känns de hopplöst! Suck. Kram på dig!!!

 2. Det blir just nu mest havregrynsgröt med äpplemos. Men jag testde havrepannkakor med äpplemos, och det var riktigt gott så det blir nog fler gånger…

 3. hej 🙂 tack för super bra blogg med både vardagsliv och inspiration !!
  Kan du inte göra ett inlägg med bra resetips om man ska bege sig mot portugal och lissabon? bra ställen mysiga matställen/caféer. Måsten första gången men är där osv :):) ALLT som behövs vetas en första tur dit ;D

 4. Hej Maja! Vilket puder använder du dig av? Och vet du var det går att beställa produkter från Benefits till Sverige? 🙂

Skriv en komentar