Maja Nilsson Lindelöf

Det är dags för fredagsmys!

Mina träningstimmar med Orlando är avcheckade för denna vecka, imorgon ska jag vila hela dagen innan den här kroppen dör av träningsvärk. Jag gick direkt efter gymmet till en salong i närheten för att för första gången testa trådning i ansiktet.

Jag har länge tänkt på det eftersom att jag de senare åren upplever att jag har fått ett fjunigt ansikte och typ en genomskinlig mustasch. Jag är säker på att det har synts betydligt mer än vad jag har trott, för 250 kr fick jag hela ansiktet trådat på 30 minuter. Kan vara ett av de bättre besluten på länge. Huden känns len som en bebisrumpa och jag ser en stor skillnad. Det bästa med trådning (om jag har förstått det rätt) är att det fungerar så att hårrötterna blir färre och färre varje gång man gör behandlingen. Alltså trådar jag två gånger till kommer det inte längre växa mustasch, typ. Passade även på att tråda ögonbrynen så alla små små små ljusa hårstrån som finns runt själva ögonbrynet är nu borta!

Om någon från Lissabon läser bloggen så kan jag tipsa om WINK, väldigt bra salong. Dem gör även fransar och ögonbryn!

fd379fb1-15aa-48e8-90cf-edd0bd334cd1.jpg 6826f7c2-c714-4c39-ba1a-601cbea612df.jpg
Jag åt en sallad till lunch och nu har jag precis kommit ut ur badet, jag la en hårinpackning och skrubbade hela kroppen. Nya favoritpyjamas är på trots att klockan bara är 14 här. Victor kommer snart hem, det blir serier, ljus och mys hela dagen innan tacomys ikväll. Ute regnar det och jag har inga måsten idag, det enda kravet jag har är att vila.

Ibland är det lite kruxigt när man lever med en fotbollsspelare och ens jobb/studier är på distans, man får liksom aldrig en riktig ledig dag om man inte bestämmer sig för det. Jag saknar ibland känslan man hade när man gick i skolan, fredagar var ju livet. Jag försöker att återskapa det hemma hos oss nu, tacos och popcorn är ett måste.

5 kommentarer

 1. Hej!
  Är i Lissabon över helgen med jobbet och har lite fritid imorgon eftermiddag, vad får man inte missa och var shoppar man? 🙂

  • majanilsson Svara

   Hej! Oj pressen nu, jag hade strosat runt i Chiado, bairro alto och praca do comercio! Där finns även shoppinggatorna, caféer och restauranger. Kram

 2. Brukar aldrig kommentera i bloggar men jag och några arbetskamrater brukade tråda oss i ansiktet och det stimulerar hårväxten. Jag fick både grövre och längre strån, ja skägg och mustasch helt enkelt!
  Förstod inte först att det kunde ha med trådningen att göra utan trodde det berodde på hormoner så sökte vård och tog prover vilket inte visade något utan det var först efter att jag kom i kontakt med en hudterapeut som jag fick veta att det berodde på trådningen.
  Går nu på en hudsalong och gör diatermi tror jag det heter, dom går in i varje hårsäck med en nål och bränner.
  Man behöver gå många ggr så nu äntligen över ett år senare ser jag ut som innan trådningen, glad tjej som aldrig mer kommer rycka hår i ansiktet! Jag har pratat med flera hudterapeuter efter detta och alla skriker rakt ut så tänk dig för.

 3. Hej Maja!

  Först och främst vill jag bara säga TACK för din UNDERBARA blogg! Så härlig och ärlig. Jag läser bara din och en till (lite onödig kuriosa, hehe).

  Har aldrig kommenterat förut men när jag läste detta var jag tvungen! Ropade ”JA” rakt ut när jag först trodde att mitt ”fjun-problem” äntligen skulle lösas men det verkar tyvärr inte vara fallet, inte ännu åtminstone. Jag var på ansiktsbehandling idag (här, i Västerås) och frågade henne om trådning skulle hjälpa men hon sa att det bara är temporärt. Det ger samma effekt som vaxning. Jag frågade då om Diatermi men hon sa att det skulle vara väldigt svårt att göra när man främst har ljusa och smala strån, och är inte helt riskfritt då det bla. kan orsaka brännskador. Hon tyckte att jag inte behövde göra något för ”det är bara du som tänker på det”, men JO det syns! Hon tyckter man ska vänta tills man är över 40 år för ”då tar testosteronet över östrogenet och man får grövre och mer hår” blablabla.. Nej, orkar inte vänta närmare 15 år innan man får bukt på problemet.

  Om du skulle hitta något som funkar för dig så får du jättegärna skriva om det i ett annat inlägg. Jag stör mig såå sjukt mycket och jag upplever att det blir allt mer (ska tilläggas att jag använt pincetten några gånger och efter det upplever jag det som ännu värre). Tror många kvinnor stör sig på det här. Dear Maja, please help us!

  Kram

Skriv en komentar