Maja Nilsson Lindelöf

Victor har precis åkt till anläggningen inför matchen imorgon, jag sitter framför tvn och fixar lite på datorn. Tidigare idag gick jag för att köpa hem någonting att äta till middag och kom hem med detta. Jag är väldigt säker på att jag har en IBS-mage. I fredags åt jag kött och sås, i lördags en pasta med matlagningsgrädde och hamburgare till middag och nu ser det ut som om att jag är gravid i månad sex. Om det beror på köttet, de feta såserna eller brödet vet jag inte. Det gör iallafall skitont. Jag har aldrig gjort en utredning men att mina tarmar är känsliga är det inget snack om. Hur som, här i Portugal äter man mycket soppa och i vår ”gröna”affär rakt över gatan finns det ett stort utbud. Köpte hem en sparrissoppa och en tonfiskwrap i hopp om att lugna ner magen. Hela jag blir lamslagen när jag mår såhär, jag kunde knappt träna imorse och jag har inte haft ork till någonting på hela dagen. Hoppas på att det lägger sig snart.

Med det sagt ville jag egentligen bara säga att soppa är så underskattat!
Så gott och mysigt att äta.

bdcddead-0a69-4a04-9089-139dfc8ac1fd.jpg

6 kommentarer

 1. Hej du- jag har liknande och har faktiskt divertikulit (det är du för ung för!!!) Är dock äldre än dig men får oxå enorm mage ibland av liknande det du beskriver att du äter. Drar då ner på fet mat, pasta osv och mår bättre av grönsaker, sallader, mjölkfritt och gärna ingen alkohol heller i några dagar. Sen tror jag på bra bakterier som finns i yoghurt- kan man även köpa i tablett form. Och undvika godis oxå. Trist men det funkar. Du kan säkert ta prover i Sverige också om du vill få en ordentlig diagnos? Kram på dig

 2. Soppa är SÅ gott! Broccoli och spenat är mina favoriter! Men det är inte fel med en fräsch fisksoppa (dvs som inte bara smakar grädde. Jag gillar inte grädde…)

  Hoppas magen lugnade ner sig och att soppan smakade!

 3. Har haft magproblem sedan högstadiet, men just IBS fick jag diagnos på för några år sedan. Egentligen är det ju en diagnos läkaren sätter när de inte riktigt vet vad som är problemet med ens mage. Känslig mage/tarm blir då oftast svaret.. Hur som, jag mår relativt bra så länge jag sköter mig på vissa punkter. Laktosfritt. Mår bäst helt utan mjölkprodukter men det är svårt då jag inte riktigt gillar mjölk/yoghurt som är havre/sojabaserade. Men för stor mängd mjölkprodukter mår jag inte bra av. Sojaprodukter triggar tydligen också IBS i många fall, så det försöker jag undvika. Glutenfritt. Det är jag sämst på då jag älskar bröd, men på vardagarna går det riktigt bra och magen håller sig platt och stabil. Sedan är det ju det här med stress.. lättare sagt än gjort att göra någonting åt. Men iallafall, om du googlar på FODMAP så får du kort och gott en lista över livsmedel som är känt för att trigga IBS-magar, och då kan du ju prova dig fram på egen hand genom att utesluta det som står där! Ett tips bara. Jag gick hos en dietist i och med min IBS och fick då massa information om FODMAP. Satte ihop ett eget kostschema utefter det, som jag försöker sköta. Hoppas du får ordning på magen, jag vet hur det är! Hela kroppen blir lidande när magen inte fungerar som den ska. Tack för en svinbra blogg, kikar in här varje dag! =)

 4. Testa laktosfritt ett tag. Jag har känslig mage i perioder. Ibland kan jag äta laktos ibland inte. Ibland skrattar min man åt mig för han på allvar tycker det ser ut som när jag var gravid.

 5. Tips! Köp Psysallisfrön om det går att få tag på i Portugal och ha i b.la Smoothien. Det hjälper magen! Och så tycker jag det hjälper om man tar en shot äppelcidervinäger precis efter man ätit något som gör magen irriterad. Det liksom bränner till på ett härligt sätt och sätter fart på magen precis som fröna.

 6. Hejsan!
  Jag läste ditt inlägg nu om ibs & tänkte ge dig lite tips då jag själv har ibs. Men flr att lugna ner magen när man har det kan du utesluta laktosprodukter och glutenprodukter, äta rent & regelbundet. Hellre små portioner & ofta än stora portioner & mer sällan. För mycket frukt är heller inte bra, inte för stark mat eller för fet mat. Och det värsta, godis är bannlyst !! usch det låter hemskt det här när man läser hur mycket man ska utesluta, men tipset är att köra med ”uteslutningsmetoden”. Man får testa & äta & sen utesluta om det inte går. Jag har själv fått köra uteslutning i 1,5 år, men det har varit värt det för nu slipper jag också gå runt & se ut att vara gravid.

  Lycka till & tusen miljoner tack för världens bästa blogg! Du inspirerar mig varje dag! Kram

Skriv en komentar