Jag tycker att vi börjar med att endast de som vill läser detta inlägg, för jag orkar inte med massa negativa kommentarer angående min kropp, hälsa och kost, och jag vill som sagt inte påverka någon negativt. Dom som är sugna och intresserade, varsågoda!

Resultatet var följande;

Jag väger precis så mycket som jag ska och ligger perfekt på BMI-skalan.
42.4 kg av min kroppsmassan är muskler och målet är att komma upp till 47-48 kg.
Min metaboliska ålder är tolv år vilket jag är väldigt glad över.
Min fettprocent på hela kroppen var också bra men målet att sänka den totala procenten med cirka 5 %.
Jag måste börja dricka mer vatten.

Jag har den minsta möjliga fettprocenten inne i magen, vid organen, vilket gjorde mig väldigt glad. Hälsan är trots allt en stor del till varför jag överhuvudtaget tränar. Totalt på kroppen har jag minst fettprocent på överdelen av kroppen med störst område på magen. På benen och armarna har jag som mest fettprocent vilket är logiskt eftersom att det är precis de områdena jag känner att jag vill bli starkare på. Enligt min tränare så har jag alltså lättast för att lägga på mig fett på höften samt benen och armarna, detta bör man veta för att kunna träna så effektivt som möjligt. Hade jag fortsatt att köra på med min cardio hade jag kanske blivit av med lite mer fett där men det är ju inte det jag vill, målet är ju att få starkare och mer tonade ben.

Jag behöver gå upp några kilon i muskler för att nå maximala resultat och sluta med min cardio i princip helt och hållet. Max en dag i veckan får jag träna som jag vill, och med det menar han min konditionsträning. I det stora hela så sa han att jag har förbränt för mycket och kört för lite styrka för att kunna bygga upp kroppen och mina muskler. Precis som jag har misstänkt.

Den närmsta veckan ska vi köra fyra pass tillsammans, mest för att komma igång och ge mig kunskap samt träningsschemat. Sen ska vi köra en till två gånger i veckan, för att jag ska få motivation samt för att han ska se till att jag tränar rätt. Det känns som om att jag har så mycket att lära när det kommer till styrketräning så att få hans hjälpa kommer att vara guld värt för mig. Mina veckor kommer tydligen att se olika ut och om jag förstod det rätt kommer jag att få de olika träningsschemana var gång vi träffas. Tränar vi på måndagen så får jag ett schema jag ska köra tills vi ses på tillexempel fredagen.

Hur jag mår i allt det här.

Jag har inte den minsta ångest över att jag inte är där jag vill vara, över att jag förmodligen kommer att gå upp i vikt eller liknande tankar. Jag är otroligt peppad och taggad inför det här! Vi hade ett långt snack om mina föredetta hjärnspöken och pratade om kosten. Det kändes skönt att höra att han kommer ta hänsyn till det men även att jag inte behöver ändra min kost, endast äta lite mer mellanmål. Jag är trött på att höra att jag måste äta mer pasta, att det är okej att äta godis och att man ska leva i nuet. Jag gör det men jag äter hellre sötpotatis än vanlig, hellre jordgubbar än chips och hellre vatten än ett glas vin i min vardag. Min kropp mår bra av det. Jag mår bra av det och det handlar inte längre om hjärnspöken, det handlar om en livsstil. Sen kan ni alltid lita på att ni kommer få se bilder på både vin och marabou men det handlar om en balans, iallafall för mig.

Vi pratade mycket om att detta ska bli ett rolig projekt istället för ett jobbigt måste. Kan jag inte träna eller helt enkelt inte har lust någon gång vi har bokat in så kan jag bara smsa och säga till. Det låter kanske extremt när jag förklarar allting såhär men den enda skillnaden som kommer att ske nu tillskillnad från förut är att jag kommer att träna RÄTT, variera mig, få mer glädje utav det och framförallt att bli starkare. Varje träningsdag kommer i princip att se annorlunda ut vilket kommer bli någonting för mig att se fram emot!

Imorgon är första passet och då jävlar! Så taggad. Handlade hem massa vatten, citroner och mellanmål idag.

7ee1a3b2-89fc-46ab-bbbe-2232bfd33a5b.jpg

4 kommentarer

  1. Gud vad spännande att få rätt hjälp och kunskap!! Vill verkligen lära mig att styrketräna på gymmet, tar bara inte steget. Jag kör liksom pass som bodypump mm men på gymmet fastnar jag vid cardio och eventuellt lite mage. Mitt mål är att nån gång stolt gå till maskinerna och ba köra! Haha kram

  2. Härligt att få rätt hjälp! Jag tycker det låter avslappnat, alltså som ett bra upplägg för dig som du gillar osv. Ser fram emot att följa dig, blir peppad själv 🙂

  3. Jag pluggade i Lissabon hela förra våren och bodde precis vid Picoas/Saldanha/Marques de pombal och vill GRÅTA när jag typ ser en gatuvägg som du lagt upp en bild på. Saknar det så sinnesjukt mycket. Livets bästa stad!!! Du som gillar (Verkar gilla) äta lite mysiga gulliga frukostar. Ät på Leitaria Lisboa, ligger vid Rato/Marques.

    Vill komma dit NUNU när jag pratar om det. Njut av varje sekund.. OCH ÄVEN! Om ni inte haft tillfälle att besöka Panoramico de Monstanto (kolla på typ instagram). Sjukt coolt, en övergiven utblåst restaurang uppe i skogen som man ser HELA Lissabon ifrån. I skogen runtom har jag för mig att folk brukade gå/springa- Kolla upp det!!

    Åh, njut. Lever Lissabon genom dig! Tack för grym blogg 🙂

Skriv en komentar