Maja Nilsson Lindelöf

Jag kom på själv nyss stå hungrig framför kylskåpet och stirrade på all choklad på översta hyllan samt öppnade upp skafferiet och klämde på våra gifflar och pepparkakor vi köpte på Ikea. Den farliga fällan. Vi ska äta middag om nån timme och jag tror att jag är ”sugen” men egentligen är det hungern som talar. Efter år av hård disciplin har jag lite tips att dela med mig av. 

Grönt te. HUR uttjatat är det? Jag vet, förlåt. Men jag har en annan grej att tipsa om. Jag brukar göra iste. Jag kokar i en stor kastrull ca 5 citroner, kanske 10 påsar med grönt te och lite ingefära. Jag låter det koka upp sen får det stå och svalna på spisen. Häller sedan upp detta i petflaskor/karaffer som jag har i kylen. När jag är som flitigast dricker jag upp en flaska per dag. SÅ bra mot sötsuget och kroppen. Är säker på att detta bidrog till att jag gick ner i vikt.

te

Ha alltid hälsosamma snacks hemma. Du behöver inte utesluta choklad eller pasta, men jag köper hem sockerfri choklad, bönpasta och mycket frukt istället. Jag brukar tänka att jag får äta vad jag vill, när jag vill bara det är de bättre alternativet.

När jag reser eller ska vara ute en längre stund brukar jag ta med mig snacks. Att tillexempel resa en hel dag och bli sugen på att köpa en kaka på Starbucks är en klassiker. Jag kan ha med mig hälsosamma kex (jag vet inte hur jag ska förklara men ni fattar vad jag menar) som jag har inhandlat dagen innan, tar med några av dessa i folie. Jag slänger i en banan i väskan och ibland kokta skalade ägg. Låter som att jag är en gammal kärring som ska iväg på utflykt med mina barnbarn men det är bästa tipset.

Dra ner på alkoholen. Också en grej som är så tråkig men så viktigt om man vill komma i form. Är man redan i processen av en viktnedgång kan man börja dricka lite igen men välj dina tillfällen. Idag njuter jag av ett glas vin någon kväll i veckan men jag dricker inte sockerfyllda drinkar varje fredag och lördag.

Äter vi middag och jag försöker att utesluta kolhydrater tar jag sallad till istället. Det låter så tråkigt men köttfärssås med vitkål är svingott, testa. Idag går det på rutin för mig, jag får påminna mig själv om att ta pasta till maten. Låter helt sjukt men sant.

Vill du vara hälsosam men tycker att det sociala är svårt så är det någonting man kommer in i. I början när man tackar nej till bullen är det många som är på en, ”jo var inte tråkig, ta en bulle du med”. Stå på dig och efter ett tag slutar dom tjata. Men är du sugen ska du äta om du vill, det jag menar är att man ofta säger ja på rutin när man egentligen inte är så sugen.

nej

4 kommentarer

  1. Jag är kass i köket så kunde inte klura ut hur exakt gör ditt iste. Skulle du vilja lägga ut ett mer förklarat recept så jag kan klura ut detta? 🙈

  2. Så bra tips! Jag har ett tips om att alltid dricka vatten till maten. Har för mig blivit en rutin så jag får, som du gör med pastan, påminna mig själv om att dricka något annat till middag 🙂

  3. Hej!
    Din blogg är så mycket pepp! Grym tjej!
    Hur mycket vatten har du i isteet när du kokar upp det?

Skriv en komentar